Lehtitarjoukset

AC Oulu vei ja KPV vikisi

22.01.2011 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

AC Oulu kohtasi lauantain harjoitusottelussa KPV:n ja voitti ottelun puhtaasti 3-0. Ottelun hahmo ei ollut Mika Nurmela, ei Pyry Kärkkäinen eikä Jani Kauppila vaan pian 16 vuotta täyttävä Matias Ojala, jonka työskentely keskikentällä oli erittäin lupauksia herättävää. Pieni mutta pippurinen Ojala ei antanut tuumaakaan periksi ja peippaili muutamaan otteeseen KPV:n pelaajat solmuun. Ojalan ottelun kruunasi loistava zippisyöttö rankkualueelle, josta syntyi myös maali.

Ottelu ei ollut erityisen kovatempoinen ja KPV oli täysi vastaantulija. AC Oulu pyöritti peliä välillä mallikkaasti, mutta laitapeliä vaivasi sama ongelma kuin viime kaudellakin eli hyökkäykset pysäytettiin päätyviivalle, jolloin vasta alettiin suunnittelemaan keskittämistä sen sijaan, että oltaisiin syötetty puolustuslinjan ja maalivahdin väliin, johon hyökkääjä olisi kirmannut tuulispäänä. Myöskin laukaukset rankkualueen ulkopuolelta loistivat poissaolollaan viime kauden malliin.

Merkillepantavaa oli ottelussa se, että ensi kertaa ties kuinka pitkään aikaa AC Oulun miehityksessä ei esiintynyt yhtään ulkomaalaispelaajaa. Joukkueen kotimaisuusaste ja jopa oululaisuusaste on siis kova, minkä luulisi kotikatsomoa miellyttävän.

Vahvistuksia AC Oulu toki ilman muuta kaipaa etenkin hyökkäyspäähän, sillä laitureiden ja kärkimiesten otteet eivät vielä olleet liigatasoa. Sen sijaan keskikenttä ja puolustus olivat kohtalaisen hyvässä kuosissa, joskin ottelun toisella puoliskolla KPV pääsi iskemään useamman kerran Oulun vasemmalta laidalta, jossa hääri laitapuolustajana Janne Hietanen.

AC Oulu käytti ottelussa kahta maalivahtia, Markus Koljanderia ja Juhani Pennasta ja molemmat suoriutuivat ottelusta varmoin ottein. Frank Jonkea ei kentällä vielä nähty.

Ottelun maaleista vastasivat Pyry Kärkkäinen, Veini Rikkinen ja Mika Nurmela.

Mika Lähderinteen koko kausi on todennäköisesti paketissa ennen kuin ehti kunnolla alkaakkaan, sillä miehen akillesjänne napsahti poikki spurttitilanteessa. Viime kaudellahan AC Oulu menetti harjoituskaudella Tommi Kauppisen polvivamman seurauksena ja samanlainen meininki jatkui siis tällä kaudellakin.

AC Oulun kausi jatkuu viikon päästä pelattavalla Liigacupin ottelulla Jaroa vastaan vieraissa. Tuolloin AC Oulu joutuukin selvästi kovempaan paikkaan kuin KPV:tä vastaan.

Kommentoi