Lehtitarjoukset

AC Oulu ja lahjakas Arttu Siira pitkään sopimukseen

22.01.2011 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

AC Oulu on solminut kolmen vuoden mittaisen sopimuksen 17-vuotiaan oululaispelaaja Arttu Siiran kanssa. Vuonna 1993 syntynyt Siira on Tervarit-juniorien kasvattama laitahyökkääjä, joka siirtyy seurojen välisen yhteistyösopimuksen myötä Oulun edustusjoukkueeseen. Siira debytoi Veikkausliigassa jo kaudella 2010 päästyään pelaamaan kahdessa AC Oulun liigaottelussa. Pääosin nuorukainen kuitenkin pelasi Tervareiden B-juniorien menestyksekkäässä SM-hopeajoukkueessa.

Siira pelasi viime kaudella myös Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa sekä AC Oulu Akatemian riveissä. Lisäksi hän oli kuluvan kuun alussa ehdolla alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen, joka ylsi Pietarissa turnausvoittoon.

AC Oulun mukana Siira on harjoitellut jo vuoden ajan.

– Siiran jalkapalloperheeseen kuuluva Arttu on Tervarit-juniorien valmennuksen helmiä. Hän on nopeajalkainen ja taitava pelaaja, joka pystyy pelaamaan hyökkäyspäässä useilla eri pelipaikoilla. Hän tulee ensi kaudella tappelemaan lähinnä oikean tai vasemman laidan pelipaikasta, kertoo urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela.

– Arttu on erittäin mielenkiintoinen pelaaja, jolla on hyvä pallokontrolli. Hän on kehittynyt vuoden aikana isoin harppauksin ja haastoi oikeasti jo viime syksynä meidän avauskokoonpanon pelaajia. Vahva pelaaja etenkin yksi vastaan yksi -tilanteissa, päävalmentaja Juha Malinen kuvailee.

Siira on mahdollista nähdä tositoimissa AC Oulun riveissä lauantaina, kun oululaiset kohtaavat vuoden ensimmäisessä harjoitusottelussaan Kokkolan Palloveikot. Samassa ottelussa AC Oulun paidassa debytoivat myös uudet hankinnat Jani Kauppila ja Pyry Kärkkäinen ja lisäksi kentällä nähdään kolmannen kautensa Oulussa aloittava kanadalaiskärki Frank Jonke. Ottelu alkaa Heinäpään Arina Areenalla klo 14.00.

Yksi kommentti
Kommentoi »

  1. mitenkähän nyt sopimus asiat muuttuu

Kommentoi