Lehtitarjoukset

AC Oulu nöyryytti OPS:aa lukemin 6-2

21.09.2011 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

Kiihkeä derby alkoi hieman takellellen, kun ottelun alkua jouduttiin siirtämään puolella tunnilla sähköongelmien vuoksi. Kun ottelu viimein saatiin käyntiin, ei paremmasta osapuolesta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. AC Oulu tuli otteluun huomattavasti terävämmin ja kaikesta tekemisestä näki, että kotijoukkue laittoi kaiken peliin. Ennen taukoa Randy Edwini-Bonsu ja Jani Kauppila olivat vieneet isännät jo 2-0 johtoon. Sateisessa säässä ottelua seurasi 4118 katsojaa, mikä on upea määrä ja enemmän kuin päivän neljässä veikkausliigaottelussa yhteensä. Illan hahmo oli hattutempun tehnyt kärkimies Edwini-Bonsu, joka oli liukkaalla kentällä mahdoton pideltävä OPS-puolustukselle.

Ottelun toinen puolisko alkoi OPS-leirin kannalta lupauksia herättävästi, kun Adriano laittoi pallon verkkoon kaventaen tilanteeksi 2-1. AC Oulu kuittasi kuitenkin pian, kun Juuso Majava vei AC Oulun taas kahden maalin johtoon.

Ennen ottelun päätöstä onnistuivat maalinteossa vielä Mika Lähderinne, Edwini-Bonsu kahdesti sekä OPS:n Luis Vanderlei, jonka vapaapotkumaali oli muuten upeaa katsottavaa.

Illan parhaiden pelaajien tähdet menivät täysin oikeille miehille. AC Oulun Lassi Nurmos pelasi erinomaisen ottelun puolustuksessa ja piti erittäin vaaralliseksi tiedetyn OPS:n Jean Fridolin Nganbe Nganben pimennossa muutamaa paikkaa lukuunottamatta. Mika Nurmela puolestaan syötti niin monta maalia (5), ettei kukaan muu kuin Kalevan toimittaja pysynyt laskuissa mukana. Tänään Nurmela onnistui myös vapaapotkuissa ja kulmissa. Randy Edwini-Bonsu puolestaan osoitti olevansa läpiajojen erikoismies viimeistellen kaksi kolmesta maalistaan täydestä vauhdista kylmänviileillä sijoituksilla ohi OPS-maalivahti Juhani Koposen. Todellisia maalintekijän maaleja.

Ottelu oli derbyksi erikoisen kortiton, sillä keltaisia kortteja jaettiin vain viisi, eikä mitään aivan mahdottoman sikaa nähty edes siinä vaiheessa, kun ottelu oli jo ratkennut.

Yleisön suosikkijoukkueesta ei myöskään jäänyt kenellekkään epäselvyyttä, sillä niin paljon enemmän AC Oulu keräsi yleisön suosionosoituksia. Kaiken kaikkiaan ottelu oli hienoa futisviihdettä sateesta huolimatta. Yleisö näki kahdeksan maalia upeassa iltavalaistuksessa. Tällaisia ottelutapahtumia olisi toivottavaa saada lisää.

Voiton myötä AC Oulu nousu toiseksi kahden pisteen päähän FC Lahdesta, jolla on kuitenkin yksi ottelu vähemmän pelattuna samoin kuin kolmantena olevalla PK-35:llä. OPS on puolestaan viidentenä pisteen AC Oulun perässä. Kärjessä on tiivistä, sillä viisi joukkuetta on neljän pisteen sisällä.

Ottelukooste

Kommentoi