Lehtitarjoukset

Tervarit B tappioon Jyväskylässä

21.09.2009 | Aihealue: Juniorit

Tervarit-junioreiden taival B-poikien I-divarissa sujuu alavireisesti, kun joukkue pelasi kolmannen peräkkäisen voitottoman ottelunsa häviämällä Jyväskylässä JJK:lle 3-0 (2-0). Kumpikin joukkue on keskikastissa, kun seitsemän peliä on pelattu ja neljä peliä on jäljellä.

Eilisessä ottelussa ei ollut epäilystä voittajasta, kun JJK painoi alusta asti hyvällä sykkeellä. Numerot kuvaavat ottelua varsin hyvin. Ottelu pelattiin jostain syystä vanhalla, kovalla ja surkean pienellä (90 x 52m, arvio) tekonurmikentällä, joka antoi JJK:lle kaikki avaimet oman pelin pelaamiseen. Pallo pomppi aina, kun ehti maahan ja tilaa oli vähän. JJK käytti pienen kentän surutta hyväkseen tekemällä jopa puolesta välistä omaa kenttäpuoliskoa aina erikoistilanteen: maalivahti antoi pitkän pallon Tervareiden kuudelletoista, jossa oli isoja torneja päineen heilumassa. Muutenkin pelin rakentelu noudatti kaavaa “iso pallo ylös, josta isot pelaajat tappelivat ja muut voittivat kakkospallot”.

JJK:lla oli hyväjalkaisia menijöitä irtopalloille ja varsinkin avausjaksolla joukkue hallitsi keskikenttää. Vaikka keskityksiä tuli runsaasti, Tervarit pärjäsi niissä hyvin. Maalit tulivatkin hieman nololla tavalla. Avausmaali syntyi kymmenen minuutin kohdalla rangaistuspotkusta, kun pallon pomppiessa kulmalipulle Tervari-pakki juoksi vastustajan kantapäille pilkun arvoisesti. 2-0 syntyi klassisesti avausjakson viimeisellä minuutilla hyvän yksilösuorituksen jälkeen lähietäisyydeltä.

Toisen jakson alussa Tervarit teki pari muutosta saaden keskikentän haltuunsa ja pystyen kontrolloimaan palloa avausjaksoa enemmän. Maalin lähellä fyysisesti pienemmiltä ja heikommilta vierailijoilta loppuivat kuitenkin konstit ja vaaralliset tilanteet jäivät vähiin. Joukkue sai vain yhden laukauksen maalia kohti. 3-0 syntyi lisäajan toisella minuutilla myös lähietäisyydeltä Tervareiden haettua kavennusta rohkealla pelillään.

JJK pelasi hyvän ottelun vahvuuksillaan ja joukkue ansaitsi voittonsa. Hieman jäi kismittämään kenttäolosuhteet, kun lämpöä oli kesäiset lukemat ja vieressä loistava uusi tekonurmi ja kaupungin luonnonnurmet kuulemma loistokunnossa. Avausjaksolla Tervarit ei päässyt sinuiksi oikein minkään kanssa, mutta toinen jakso oli jo paljon parempaa peliä. Joukkueessa pelasi tälle kaudelle jo neljäs C-juniorimaalivahti, kun Pasi Hilli debytoi pelaten hienon ja ennakkoluulottoman ottelun. Tervareilla oli 5 nuorempaa B-junioria mukana loppujen ollessa C-junioreita. Nuorten pelaajien rohkeutta sai nytkin ihailla, mutta välillä vastustaja on vaan liian hyvä eikä konsteja voittoon löydy. Tällaiset pelit kuitenkin tuovat itseluottamusta ja kasvattavat harjoitusmotivaatiota. Nuoresta iästä on pelillistä hyötyä vasta ikämiehissä, mutta sitä odotellessa pelataan tämä kausi tyylikkäästi loppuun.

Tervareilla on tulevana sunnuntaina vierailu Jipon luona Joensuussa, sen jälkeen uusi reissu Jyväskylään JJK-j:n vieraaksi, kotipeli KPT-85 vastaan keskiviikkona 7.10. ja lopuksi vielä VIFK Vaasassa. Bensa alkaa olla vähissä ja nyt onkin tärkeää saada pää pysymään kunnossa ja kehittää kaudelle tyylikäs lopetus. Harjoittelua kevennetään ja pienin poppakonstein pidetään mieli virkeänä ja otetaan vielä muutama voitto ja kiusataan muita.

-Rane-

Kommentoi