Lehtitarjoukset

AC Oulu nollasi Lahden täysin

21.05.2011 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

AC Oulu otti ensimmäisessä kotiottelussaan 2-0 voiton FC Lahdesta ja millä tavalla. Vieraat eivät saaneet ottelussa käytännössä ainuttakaan kunnon maalipaikkaa, sillä kotijoukkueen prässipeli puri paremmin kuin hyvin. Keskikentän kolmikko Mika Nurmela, Jani Kauppila ja Daniel Owusu olivat erinomaisella pelipäällä, eikä Lahden keskikenttä saanut peliä haltuun missään vaiheessa. Jarkko Hurmeen paikan ottanut nuori Lassi Nurmos pelasi myös ansiokkaan pelin. Kärjessä aloittanut Tuure Siira loukkasi ikävästi jalkansa pelin alussa ja vietiin loppujen lopuksi paareilla pois kentältä. AC Oulu nousi voiton myötä sarjataulukon toiselle sijalle ja jatkaa edelleen tappioitta.

Pelin hahmo oli ottelun molemmat maalit viimeistellyt Dritan Stafsula, jonka ensimmäinen maali oli hieno osoitus loppuun asti pelaamisen tärkeydestä. Lahden maalivahdin haparoidessa Stafsula törkkäsi pallon maaliin aivan maalin kulmalta hienon syöksyn päätteeksi. Toisen maalinsa Stafsula tekin rangaistuspotkusta, kun Juha Majava rynni rankkualueelle ja hänet kaadettiin pilkun arvoisesti. Jo aiemmin Matias Ojala kaadettiin monen mielestä rangaistuspotkun arvoisesti läpiajotilanteessa, mutta tuomari oli eri mieltä. Stafsulasta on kuoriutunut AC Oulun maalintekijä numero yksi ja hän on paukuttanut kolmessa ottelussa komeasti neljä maalia.

Tuure Siiran loukkaannuttua asteli kärkimieheksi normaalisti topparina viihtyvä Ilja Fomitsev. Fomitsev oli pää- ja taistelupalloissa hyvä, mutta hyökkääjältä on lupa odottaa huomattavasti vaarallisempaa peliä vastustajan maalia kohti. Fomitsev sai tuskin yhtään laukausta maalia kohti ja toisella puoliajalla taisi loppua kuntokin, sillä sen verran velttoa hänen pelaamisensa oli. Jonkemaista aktiivista prässipeliä Fomitsev ei hallinnut ainakaan vielä.

Oli todella ilo katsella nuorten oululaispelaajien otteita kentällä. He osoittivat oitis kotiyleisölle olevansa riittävän hyviä Ykkösen tasolle. Kun myös kokeneet sotaratsut näyttävät jatkavan vanhaan malliin hyvällä tasolla, näytti peli katsomoon suorastaan loistavalta. Ainoa pieni miinus on edelleen kärkimiesosasto, sillä sillä saralla AC Oulu ei ollut vaarallinen. Laiturit paikkasivat kuitenkin erinomaisesti kunnon kärkimiehen puutetta ja Stafsula sekä Ojala olivat erinomaisia.

AC Oulu pelaa seuraavan ottelunsa jälleen vieraissa. Ensi viikon sunnuntaina se suuntaa nimittäin FC KooTeePeen vieraaksi.

Hyvältä näyttää.

Kommentoi