Lehtitarjoukset

AC Oululle tappio Jaroa vastaan

21.04.2011 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

AC Oulu isännöi torstai-iltana Jaroa ystävyysottelun merkeissä. Ykköseen kabinettipäätöksellä pudotettu AC Oulu antoi tiukan vastuksen veikkausliigajoukkueelle, mutta toisella puoliajalla Jaro teki ratkaisevan osuman ja vei voiton lukemin 2-1. Kotikentällä on aina nolo hävitä, mutta etenkin ensimmäisen puoliajan otteet olivat ihan OK-tasoa Ykköstä ajatellen. Jarkko Hurmeen korvannut Lassi Nurmos pelasi oikeana pakkina hieman epävarmasti etenkin ensimmäisellä puoliajalla, mutta petrasi hieman toisella. Keskikentällä uusi mies Daniel Owusu esitti hyviä otteita, kunnes vaihdettiin pois kentältä.

AC Oulun murheenkryyni on edelleen hyökkäyspeli, sillä vaarallisiin tilanteisiin ei päästä käytännössä juuri lainkaan. Tilanteet kuihtuvat rankkualueen reunamille, eikä aikaiseksi saada edes kaukolaukauksia. Pallon potkaiseminen maalia kohti ei voi olla näin vaikeaa ammattimiehille. Sehän on jalkapallopelin tarkoitus. Jos sitä ei osata, sitä treenataan.

Ikävä kyllä kahden avauksen miehen menetys puolustuslinjasta näkyi veikkausliigajoukkuetta vastaan, mutta onneksi Ykkösessä taso on sen verran heikompaa, että aivan yhtä kylmää kyytiä tuskin on kauden alkaessa luvassa. Nyt ylivoimahyökkäyksiä ja läpisyöttöjä tuli aivan liikaa.

Dritas Stafsula oli testissä pelaten kohtalaisen ottelun vasemmalla laidalla. Hän ei esittänyt mitään maagista, mutta vastasi AC Oulun toisen puoliajan parhaasta maalintekopaikasta, josta tykitti kuitenkin pallon suoraan maalivahdin hyppysiin. Stafsula lienee hyvä pelaaja Ykkösen tasolle, joten jos hintalappu ei ole liian suolainen, kannattaisi hänet kenties pestata.

Frank Jonke uurasti kärjessä sen mitä toipumiseltaan ja joukkueen onnettomalta hyökkäystenrakentelulta kykeni. Tulosta ei syntynyt ja vaihtoehdot kärkeen ovat vähissä.

Vaikka tappio siis tulikin, ei tilanne vaikuta mahdottoman huonolta Ykköstä ajatellen. Hyökkäyspelin takalukko täytyy kuitenkin jollain konstilla aueta. Hurmeen lähteminen oikealta on tappanut joukkueen hyökkäyspelin aivan täysin, sillä niin vahvasti peliä pyöritettiin oikean laidan kautta hänen vielä ollessa joukkueessa. Nyt kentältä puuttuu luovuus, yllätyksellisyys ja aloitekyky, eikä mitään saada aikaiseksi.

Malisella onkin nyt pohdinnan paikka, kuinka saada hyökkäys toimimaan riittävän hyvin, jotta kauden alusta ei tulisi aivan mahalaskua. Aktiivinen prässi toimi kuitenkin etenkin ensimmäisellä puoliajalla mallikkaasti aiheuttaen Jarolle lukuisia harhasyöttöjä. Ykkösen joukkueita vastaan prässipelin uskoisi tuottavan paremmin tulosta.

AC Oulu pelaa vielä yhden harjoitusottelun ja sen ajankohta on perjantaina 29.4. Tuolloin Castreniin saapuu Rovaniemen Palloseura.

3 kommentit
Kommentoi »

  1. En tiedä onko raportin kirjoittaja katsonut peliä, mutta mielestäni Lassi Nurmos esitti erittäin kypsiä otteita oikeana puolustajana. Ikää Lassilla ilmeisesti 16 enkä näe mitään syytä miksei hänelle olisi tarjolla suurta roolia jo ensi kaudella.

  2. Nurmos on syntynyt -94. Mielestäni Lassilta hyvä peli. Sopimusta hänelle tiedossa? Onnea ACOlle RoPS peliin.

  3. Miksi sopimusta tehdä konkursikypsän seuran kanssa.Kantsi pojan ja vanhempien miettiä.Verkkareita saa muualtakin.

Kommentoi