Lehtitarjoukset

OLS A hölmöili ja hävisi

21.03.2011 | Aihealue: Juniorit, Pääuutinen

OLS A kohtasi heinäpään Arina Areenassa harjoitusottelussa miesten Kakkoseen nousseen Haukiputaan Pallon. Joukkueet kohtasivat aiemmin hyväntekeväisyysturnauksessa ja tällöin HauPa oli parempi 1-0. A-nuorten SM-karsintasarjan alkuun on alle kuukausi ja joukkueemme koittaa pikkuhiljaa löytää kokoonpanoa kohdilleen ja alkaa hioa peliä kuntoon.

Ottelu alkoi joukkueemme selvässä hallinnassa. Vastustaja vetäytyi ja antoi meille tilaa rakennella peliä. Ehkä tämä hieman hämäsi joitakin pelaajiamme ja riittävä terävyys syöttöpelistä puuttui. Muutaman kerran Jere Moilanen avasi peliä alakerrasta hyvin ja vastustajan keskikenttä pystyttiin ohittamaan. Vastustajan päädystä saatiin erikoistilanteita ja tällaisesta tuli myös ottelun avausmaali: Jere Moilanen antoi sisäänpäin kiertävän vaparin suoraan Vesa Verrosen jalkaan ja tilanne oli 1-0.

Ensimmäisellä puoliajalla Veini Rikkisen ja Justus Tiiron yhteistyö hyökkäyksessä loi muutamia hyviä tilanteita. Kerran Veini pääsi puskemaan unelmapaikalta Jupin keskityksestä, mutta hieman ohi. Myös Veinin terävä laukaus 16 metristä meni vain pallon mitan ohi maalin. Välillä peliä pystyttiin kierrättämään riittävän nopeilla syötöillä ja HauPa oli vaikeuksissa. Reilun puolen tunnin jälkeen peli tasoittui ja vierasjoukkuekin sai pari hyvää vastahyökkäystä.

Hetki ennen taukoa nähtiin oikea hölmöilyjen huippu: rajaheitto suoraan vastustajalle, joka kiitti ja kumarsi: 1-1. Tuli ilmeisesti vaikutelma ettei tämä vielä riitä, vaan seuraavassa tilanteessa syöttö omalla alueella poikittain ja uusi avopaikka vieraille. Onneksemme Juhani Pennanen maalilla oli hereillä ja pelasti tilanteen. Ja tuomari pelasti joukkueemme taukovihellyksellä.

Tauolla painotettiin keskittymistä syöttöpeliin, jotta harhasyötöistä lähteneet vastaiskut saadaan minimoitua. Syöttöpeliin piti saada tarkkuuden lisäksi myös lisää nopeutta, jotta vastustajan pakka saataisiin avattua. Molemmat tavoitteet epäonnistuivat. Toisellakin jaksolla nähtiin liian paljon harhasyöttöjä ja omia hyökkäyksiä menetettiin huolimattomuuteen.

Reilun tunnin jälkeen vierasjoukkue hyödynsi epävarmuutemme. Keskikentälle huono avaus ns. ansaan ja ainoa mahdollisuus oli menettää pallo. Siitä nopea pisto linjan taakse ja HauPa-kärki teki 1-2. Tämän jälkeen tuli vaikutelma, että joukkueellamme meni hieman sormi suuhun, pelaaminen tuntui olevan jotenkin lukossa. Palloa siirreltiin alakerrassa mutta avauspaikat puuttuivat, koska ylhäällä ei ollut liikettä. Pelin loppu oli lievää joukkueemme hallintaa. Paras paikka tuli Vesa Verroselle, mutta tämän laukauksen vieraiden maalivahti torjui hyvin.

Kokonaisuudessaan ensimmäinen jakso oli lopun hölmöilyä lukuun ottamatta hyvää peliä. Justus Tiiro oli hyvä laidallaan ja rakensi monta hyvää tilannetta. Juhani Pennanen ohjaa peliä hyvin. Tänään nähty pelin tason romahtaminen on jatkossa pystyttävä välttämään, jos sarjassa halutaan pelejä voittaa. Ensi sunnuntaina vastaamme tulee vielä kovempi vastustaja eli liigatason hankinnoilla vahvistunut FC YPA, joka lienee Kakkosen suurin nousijasuosikki. Siinä mitataan miten joukkueemme on oppinut tästä pelistä ja mitä viikon aikana on tehty.

– Matti

Kommentoi