Lehtitarjoukset

AC Oulun pelikausi käynnistyy lauantaina

21.01.2011 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

AC Oulu pelaa vuoden 2011 ensimmäisen ottelunsa lauantaina iltapäivällä, kun Kokkolan Palloveikot saapuu vieraaksi Heinäpään Arina Areenalle. AC Oululle harjoitusottelu viime kauden Ykkösessä neljänneksi sijoittunutta KPV:ta vastaan on ensimmäinen ja samalla myös viimeinen peli ennen 29. tammikuuta käynnistyvää Liigacupia.

– Tämä ottelu on tietenkin totuttelua taas pelihommiin. Pääsemme harjoittelemaan pelitilanneasioita ennen Liigacup-avausta ja pyrimme kentällä muistelemaan hyviä asioita viime kaudelta sekä aloittelemaan jo ensi kauden uusia juttuja, päävalmentaja Juha Malinen tiivistää.

AC Oulu lähtee otteluun 18 kotimaisen pelaajan ryhmällä, joka on harjoitellut yhdessä kahden viikon ajan. Sopimuspelaajien lisäksi kentällä nähtäneen nuorista oululaisista ainakin Tuure Siira ja Arttu Hinkula. Lisäksi viikko sitten AC Oulun kanssa jatkosopimuksen tehnyt Frank Jonke saapuu Ouluun perjantaina.

– Frank ei välttämättä tässä ottelussa vielä pelaa. Katsomme, mikä on hänen väsymystilansa matkustuksen jälkeen ja päätämme mahdollisesta pelaamisesta sen perusteella, Malinen valottaa.

Lauantaina oululaisyleisöllä on myös mahdollisuus nähdä uudet hankinnat Pyry Kärkkäinen ja Jani Kauppila ensimmäistä kertaa tositoimissa AC Oulun paidassa.

Täysin uutena miehenä AC Oulun riveissä debyyttinsä tekee 27-vuotias maalivahti Markus Koljander. Veikkausliigaa Hakan ja Jaron maalilla 50 ottelun verran pelannut Koljander on harjoitellut oululaisten mukana nyt kaksi viikkoa. 11 nuorten maaottelussa torjuneen Hakan kasvatin testijakso päättyy KPV-otteluun.

– Hän on ollut harjoituksissa hyvin urheilullinen ja fiksu kaveri, joka luonteeltaan sopisi meidän joukkueeseen. Nyt kuitenkin katsotaan tämä ottelu ja sen jälkeen mietitään jatkoa, kertoo Malinen.

Ykkösmaalivahdin tutkailu jatkuu joka tapauksessa ensi viikolla, sillä maanantaina testattavaksi saapuu yhdysvaltalainen Jeremy Vuolo. 23-vuotias Vuolo on torjunut viime vuodet kotimaansa yliopistosarjoissa.

Kommentoi