Lehtitarjoukset

Tervareiden A-juniorit SM-sarjaan

20.10.2011 | Aihealue: Juniorit

Kuluneella syyskaudella A-junioreiden ykkösdivisioona pelannut Tervareiden A-juniorijoukkue pelaa tulevalla kaudella A-junioreiden SM-sarjaa. Tämä tuli selväksi kun Suomen Palloliiton liittohallitus päätti kokouksessaan 17.10. A- ja B-poikien SM-sarjajärjestelmän muutoksista.

Muutokset astuvat voimaan tammikuussa 2012, tavoitteena kilpailukaudenpidentäminen ja sarjojen tason nosto. Muutoksilla pyritään tukemaan strategianmukaista yksilökohtaista pelaajakehitystä.

Sekä A- että B-nuoret pelaavat tammikuun lopusta huhtikuuhun kestävän, etelä- ja pohjoislohkoissa pelattavan SM-karsintasarjan. Molemmissa ikäluokissa on kaksi kymmenen joukkueen lohkoa, joiden kahdeksan parasta joukkuetta jatkavat karsintasarjan jälkeen pelattavassa SM-sarjassa.

A-nuorten SM-karsintasarjaan pääsevät kaikki 12 kaudella 2011 SM-sarjassa pelannutta joukkuetta, sekä kaksi parasta joukkuetta Ykkösen lohkoista (6 joukkuetta). Lisäksi karsintaan pääsevät B-nuorten kauden 2011 kaksi parhaiten sijoittunutta joukkuetta, joilla ei vielä ole paikkaa A-nuorten SM-karsintasarjassa.

B-nuorissa SM-karsintasarjan muodostavat A-nuorten tavoin SM-sarjan 12 joukkuetta sekä kolmen Ykkösen lohkon kaksi parasta joukkuetta (6). Lisäksi karsintaan pääsevät mukaan Kai Pahlman ?turnauksen kaksi parhaiten sijoittunutta joukkuetta, joilla ei vielä ole paikkaa SM-karsintasarjassa.

Sekä A- että B-nuorten SM-sarja pelataan valtakunnallisena kahdeksan joukkueen kolminkertaisena sarjana, joissa jokainen joukkue pelaa yhteensä 21 ottelua. SM-sarjan ulkopuolelle jääneet joukkueet pelaavat poikien Ykköstä niin, että sekä A- että B-nuorissa pelataan kolmessa lohkossa, joista ei voi nousta SM-sarjaan kesken kauden.

112 kommentit
Kommentoi »

 1. Opsin A ja B.junnarit taitavat jatkaa mutasarjassa keväällä kun toiset saman ikäiset aloittavat kovat pelit jo Tammikuusssa..?

 2. taitaa tulla kova kilpailu junnuista? taitaa voittaja olla se jolla on pienimmät kuukausimaksut

 3. aina kannattaa ostaa halvinta.

 4. Jos taidot riittävät pelaamaan sm-sarjaa,miksi ei vaikka maksaakin.

 5. Aloittajalla taitaa olla pahoja ongelmia. Hae apua!

 6. kylläpä kopsahti jollakin ja lujaa.Totuuden kuuleminen tuottaa joskus vaikeuksia meillä aikuisillakin.

 7. Hanki elämä!

 8. Onnea Olssille ja Tervareille sm.-sarjaan.

 9. Ei riitä molempiin joukkueisiin riittävän tasokkaita pelaajia jotta kesällä nähtäisiin kaksi Oululaista A-junnujoukkuetta SM-sarjassa,toivottavasti edes toinen pääsee.
  Mielenkiintoista nähdä ketkä tämänkauden Ols-pojista palaavat Tervareihin.

 10. mite olssin maalivahti tilanne? jatkaako pennanen vai hamuaako jo “haasteellisimpiin” peleihin? ja kuka paikkaa pennansen jos pennanen ei pelaa A:n pelejä?

 11. miksi puhutaan vaan tervareista ja olssista?, vaikka ops voitti piirinmestaruuden??

 12. ops voitti piirinmestaruuden C 96 ikäluokassa? kyllä nuista jätkistä puhutaa sitte ku ovat A junnu ikäsiä,vielä on turhan aikasta puhua opsista mittää.

 13. Ols:n A-nuorissa pelanneet Tervari pojat palaamassa takaisin punapaitoihin.Eli 6 poikaa avauksesta ainakin.

 14. Nlin se joukko”pako” alkaa

 15. Onneksi Ols saa paikattua omista 96- pojista aukon ja ottaa A:ssa kultaa Ouluun.

 16. Tervarit siis pääsivät mukaan A-poikien talven karsintasarjaan sääntömuutoksen avulla, ei SM-sarjaan joka alkaa sitten huhtikuussa, toki sinnekin voi sitten päästä jos hyvin käy.

 17. ei naurata tämmöset päätökset

 18. viestiin 15. 96 pojat 93 sarjassa … Mitä ne siellä oulussa oikein syöttää nuorisolle, jos meinaa tuossa sarjassa menestyä??

 19. – 13. jaa ketä ne 6 jätkät on jotka palaa tervareihii?

 20. 15.Ture ootko tosissaa vai oot innostunu?
  eihän 96ssä oo nii hyviä pelaajia paitti siellon muutmat

 21. Ture on ilmi selvä provo ja kommentoijia meni koukkuun. 96silla on oma B sm-sarja.

 22. Tervareilla melkein sama porukka kasassa,millä voittivat B-nuorten hopeaa toissa vuonna.Eli siitä voi päätellä ketkä sinne palaa..

 23. ken menee ja mihinkin suuntaan ?

 24. ken lopettaa ?

 25. miten olsin a sitten

 26. eikös OLSAn reenit ala maanantaina, silloin varmaan nähdään onko kato käynyt kummassa jengissä

 27. ei ollut muuta paikalla kuin valmennus.Pojjat menneet tervareihin.

 28. Ei kai sentään??

 29. ei ketään kesän sm-joukkueesta.

 30. aika tyly tilanne, mitähän vielä tapahtuu eli miten joukkueiden käykään?

 31. tulee yksi jengi, TOLS yya

 32. Missä vika? Seurausta OLSn toiminnasta? Vika ei ainakaan seurajohdossa/valmennuksessa, pelaajat vain niin laiskoja, eivät viitsi harjoitella (näitä kommetteja kuuluu käytäväkeskusteluissa).

 33. Tervareilla kuulemma harjoitusajat loistavat. Ei mene sinne niin kutsutuille “lepakkovuoroille”. Jää illat pojille vapaaksi ja pääsee aikaisin nukkumaan.

 34. höpö höpö, A-junnut reenaa aina 20:45 jälkeen -> aikaisintaan 22:30 kotona

 35. Tervareiden A-junneille on heinäpään varauslistan mukaan varaukset ma ja ke klo 14:30 – 16:00.
  Vain perjantaisin näyttäisi olevan yövuoro.

 36. yhteisjoukkue olisi järkevä ratkaisu. Olvi: eikö viime kausi mennyt a:lla aika hyvin, joten ei toiminta ihan huonoa voi olla?

 37. Köpi, kysymyshän onkin nykyisestä tilanteesta. Missä viimekauden a:n pelaajat mahtaa olla kun ensimmäisen harkka/valintatilaisuuden jälkeen joudutaan jo vetämään liinat kiinni ja etsiskelemään yya sopimusta tervareiden kanssa. Heti kaupugissa on valinnan mahdollisuus niin pelaajat hukassa?

 38. eiköhän nuo olvi ole Ac:n mukana nuo viimekauden a:n pelaajat?

 39. Tervarit tarjoaa tällä hetkellä paremmat harjoitusajat halliin joten pojat tekivät valintansa.
  Taisipa joku pojista siirtyä reenaamaan Haupaan.
  Käykääpä katsomassa AC:n reenejä,valtaosa viimekauden OLS:n A:n avarin pojista on siellä…

 40. ei kannattais heitellä “käytäväkommentteja” tai syytellä seurajohtoja, jos ei edes oo perehtyny asiaan kuten edellisen viestin kirjoittaja jo osoitti

 41. Eiköhän asia ole niin, että olssilla olisi tullut heikko porukka A-nuoriin 94-syntyneillä jämä pelaajilla.Osa vanhemmista pelaajista teki asiasta omat johtopäätökset ja seuran vaihto.Ei muusta asiasta kysymys.

 42. sopiikohan nuo loistavat harkka-ajat kaikille ja olisihan OLS voinut varata samat ajat itsekin, ei noita vuoroja jaeta kiintiöistä

 43. “sopiikohan nuo loistavat harkka-ajat kaikille ja olisihan OLS voinut varata samat ajat itsekin, ei noita vuoroja jaeta kiintiöistä”

  Ei seura voi vapaasti varata vuoroja vaan kaupunki jakaa vuorot seuroille (myös harjoitusajat) pelaajamäärien suhteessa. A-junnujoukkueet joissa 18 vuotta täyttäneitä pelaajia EIVÄT saa vuoroja ennen kuin 20.45 jälkeen.
  Jos Tervareilla A-junnut treenaa ennen tätä on rikottu kaupungin vuorojako ohjeita.

 44. Tiedoksi olville. A-junnujoukkueet joissa 18-vuotta täyttäneitä pelaajia EIVÄT saa vuoroja klo 16-20.45. Ennen klo 16 ja jälkeen klo 20.45 vuorot ovat käytettävissä.

 45. Jos kerran hallissa on järkevään aikaan vapaita vuoroja, mitkä ei muille joukkueille käy, niin miksipä niitä ei voisi A-junnuille käyttää? Asiat saadaan järjestymään, kun osataan tehdä oikein yhteistyötä eri tahojen kanssa. Eikä nyt ole kyse siitä, että rikottaisiin mitään vuorojako-ohjeita. Hoksaamisesta ja luovasta ajattelusta on kyse, kuten pitää jalkapallossa yleensäkin olla.

 46. Tervarit ovat vain tehneet asioita paremmin A-junnujen eteen mitä OLS näytti tekevän. OLS vaan odotti että pelaajia tulisi try-outille,kun taas Tervarit järkkäsi pelaajille suotuisammat ajat reenata ja muutenki paremman konaispaketin. Ja sekin näyttää merkkiä et Tervareissa halutaan panostaa A-junnuihinkin,kun saivathan he kokeneen liigavalmentajan valmentamaan A-junnuja.

 47. Eikö Ols:sta ole jo 4 joukkuetta siirtynyt muihin seuroihin

 48. 46. Kenet Tervarit ovat saaneet valmentajaksi, julkinen tiedotus kun Tervareilla on hiukan niukan puoleista.

 49. KUKA VALMENTAA TERVARIT A-JUNNUJA?

 50. No nyt luulis kuuluvan jo toimistollekin asti.

 51. “Tiedoksi olville. A-junnujoukkueet joissa 18-vuotta täyttäneitä pelaajia EIVÄT saa vuoroja klo 16-20.45. Ennen klo 16 ja jälkeen klo 20.45 vuorot ovat käytettävissä.”

  Tiedän kyllä tämän, mutta kuka “kunniallinen” kansalainen joutaa harjoituksiin enne klo 16.00:ta joten jätin asian mainitsematta kun ei sillä olisi ollut merkitystä.

 52. kai kuitenki tärkeintä, että parhaat A-junnut on yhdessä joukkueessa. Tällä hetkellä hyviä pelaajia ei riitä kahteen joukkueeseen. Paidan väri toissijainen asia

 53. 47. mitähän joukkueita OLS:sta on siirtynyt ja mihin. Faktaa kehiin!

 54. Jos on halu treenata kunnolla ja sitoutuneesti, niin treenata voi kyllä ennen klo 16:00. Treenataanhan sitä aamuisinkin ennen kouluun menoa, niin miksipä ei sitten heti koulupäivän jälkeen. Kysymys on vain ajankäyön suunnittelusta eikä siitä kuka on “kunniallinen” kansalainen.

 55. “47. mitähän joukkueita OLS:sta on siirtynyt ja mihin. Faktaa kehiin!”
  Tähän topiciin liittyvät laatukeskustelut on käyty jo aiemmin, ei enää please !!!

 56. Jari Pyykölä on valmentaja!

 57. kendo nakamurapas

 58. vai matti sorvoja?

 59. kuulemma ols ja tervat laittoivat eilen hynttyyt yhteen, onko tarkempaa tietoa saatavilla ?

 60. Tietoa ei tältä foorumilta kannata etsiä.

 61. no mistä sitä löytää kun tervarit päivittää kotisivunsa kahden vuoden välein !

 62. Jari Pyykölä on ykkösvalmentaja Tervarit/OLS A -joukkueessa. Antti Pehkonen näytti olevan mukana maanantain harjoituksissa. Onko hän kakkosena mukana?

 63. toivottavasti ei ole

 64. Siis onko Tervarit/OLS A yhdystynyt vai onko vain try out yhdessä ??? tarkennusta kiitos

 65. yhdystynyt

 66. mitä tekee viime kauden valmentajat niin OLS A:sta (Sorvoja) tai Tervarit B:stä (Jaakola)??

 67. Diili ohjelmasta tuttu – saat potkut

 68. jaakola saa kohta vauvan ja sorvoja lähtee toivottavasti helvettiiiiiiii

 69. Mitäs näistä parista kaverista.Nyt on ammattimehet puikoissa.

 70. 68:aika raju kommentti… varmaan ansaittu?

 71. no ei.

 72. 46: lupaukset ja teot?

 73. Sunnuntaina 18.12 Heinäpään hallilla OLS B vs Tervareitten A. Innokkaat futisihmiset seuraamaan vaa peliä,tullaa näkemään varmasti mielenkiintoinen peli. Peli alkaa klo 20.00

 74. mielenkiintoista, futisforumilla oli maininta että Tervareiden ASM-karsintapaikka oli luovutettu TPS:lle

 75. ols b voitti 1-0

 76. On se hurja nippu. Tervareilla kaikki kynnelle kykenävät kentällä, eikä mitään jakoa..

 77. kuitenkin joukkueellinen pelaajia puuttui,eli ac:n mukana olevat .

 78. “kuitenkin joukkueellinen pelaajia puuttui,eli ac:n mukana olevat .”
  meinaatko oikeasti että ACO junnut pelaavat ASM karsintaa tai yleensä koko sarjaa ?

 79. “77.Anonymous 19.12.2011 12:58 :
  kuitenkin joukkueellinen pelaajia puuttui,eli ac:n mukana olevat ”

  Taisi kuitenkin olla kaikki jätkät paikalla joilla Tervarit “nousi” karsintaan, ei siellä silloin acoja ollut

 80. ehkä puolet-

 81. olikohan sitäkään

 82. korkeintaan 2 tai 3

 83. eipä siellä kyllä ollut paljoa niitä jätkiä jotka oli pelaamas viel syksyl tervareis A:n divaria,et suuria muutoksia on sielläkin tullu. Osa pelaajista lopettanu kun ei ole vaan kiinnostanu enään reenata. Mutta eiköhän peli parane sarjan alkuun mennessä

 84. kuulemma 9 poikaa käy reeneissä, vielä kaksi puuttuu niin saavat koko kentällisen.
  ei hemmetti mitä puuhaa …

 85. ilmeisesti huippuvalmentaja ei houkutellu pelaajia? Surullista, sarja alkaa parin viikon päästä eikä pelaajia…

 86. Tarina kuulemma lopussa..

 87. Kuka siellä tämän homman sössi ja mitä Tervarit lupauksillaan tavoitteli? Poikia vietiin kuin litran mittaa. Näyttelikö joku tunari suurta urheilujohtajaa.

 88. Vaikka Tervarit tämän homman sössi niin on luistinseurallakin sarjapaikka sm-sarjassa.

 89. eiköhän siitä ole luovuttu kun yhteisjoukkue perustettiin, ainakin oletan niin

 90. Missä lie vika, kun pelaajia ei löydy rinkiin riittävää määrää? Onko liian monta houkuttelijaa (seuraa), loppuuko pelaajilta into, eikö henkilökemiat toimi, protestoidaanko jotain vastaan vai missä syy? Täytyy muistaa, että harrastaminen ASM karsintasarjatasolla vaatii pelaajilta jo tosi paljon. Harrastusten lisäksi on koulua, autokoulua ja paljon muuta elämää. Vaikka seuroja ei yksistään asiasta voida moittia, niin seurajohtajien kannattaa kyllä tehdä tilinpäätöstä siitä, mikä tässä meni vikaan ettei hukata mahdollisesti jatkossa tulevia vastaavia mahdollisuuksia Harmittaa kyllä suuresti, jos ei ASM karsitasarjan pelejä/ASM pelejä nähdä tällä kaudella Oulussa ollenkaan. Lähimmät pelit lienevät siis Kajaanissa!!!

 91. onhan oulussa b-sm pelejä. Ei toki huumoriseura tervareilla.

 92. Kyllä Oulusta pelaajia ASM löytyy kunhan OLS / Tervarit ottaa lakin kiltisti kouraan ja kysyvät oikeilta henkilöiltä, mutta eihan ao. porukoista selloista kaveria löydy joka moisen uskaltaa tehdä. Ovathan molemmat seurat “ilmoittaneet” julkisesti olevansa kasvattaja seura ja tekevänsä läheistä yhteityötä ACO kanssa. OLS:n (Tervareiden) tapa hoitaa B ja A junnujen joukkueita on aivan ihmeellinen Tsaarin ajan ylhäältä määrätään menetelmä. Pelaajilta ei kysytä mitään vaan toimistolla päätetään mitä ja kuka tehdään. Pojilla pitää olla selvät sävelet pitkässä juoksussa, eikä kuten esim. OLS tekkee laittamalla C-junnuista ylöspäin vuosi kerrallaan ja syksyllä aina keräillään trayauteilla ja luullaan seuran vetovoiman tuovan koko maakunnan parhaat paikalle ja ensimmäisten jokossa potkitaan pois ns.omat pojat jotka eivät edellisellä kaudella mahtuneet top 10. OLS pelifilosofian tarkoitus on yksilön kehittäminen, mutta missä nämä muutamat yksilöt kehittyvät kun ei pidetä muolta kokojoukkueesta. ACO mukaan ei kaikki Ajunnut mahdu eikä varmaan otetakkaan. Mielen kiinnolla jään seurailemaan mistä ja miten ACO täyttää joukkueensa vuoden kahden kuluttua, eihän OLS- ja Tervareilla ole Ajun. eikä Tervareilla Bjunnujakaan. Vai onko Cjun joitakin ACO johdon “tuntemia” poikia joille näin pedataan varmaa paikkaa ACOn riveihi. Eli kyllä Oulusta Ajunnuja (pelihaluisia ja kykyisiä) löytyy kunha toimistoväki nielee ylpeytensä ja pistävät rakentavat neuvottelut käyntiin ja lopettavat nävimisen.

 93. 92.Anonymous 14.01.2012 10:43 : veit sanat suustani.
  tähän on turha toimiston takapirunkaan mitään kommentoida….kerrankin asiaa !!!

 94. Ihan ei saa selvää mitä num. 92 tarkoittaa mutta kyllä seura johtaa toimintaa eikä pojjat tai vanhemmat. Muuten se menee puuhasteluksi mutta kyllä seuran pitää tehdä viisaita päätöksiä. Nyt ei niitä tullut kun niin sanottujen parhaiden houkuttelu päivä harkoilla taisi karkottaa loput pojat ja kiveen karahti koko paatti ja samalla meni naapurinkin SMsarjapaikka. Ottakaa johtajat opiksi että lyhytnäköinen seura etu ei ole kenenkään etu eli kannattaako kilpailla keskenään jos rahkeet ei riitä kuin vahingon tuottamiseen.

 95. viime kaudellakin oli käytännössä yhteisjoukkue, tervaritaustaisia pelaajia pelasi OLS A:ssa useita ja joukkue menestyi hyvin. Mitä silloin tehtiin paremmin, tietääkö joku?

 96. Kommentti 95 kysymykseen. Eihän silloin mitään tehty paremmin vaan mihä väärin kun pojat häipyi. Lyhytnäköinen seyraetu kuten 94 mainitsi saa tällaista aikaan. Ja lisää vastaavia on tulossa, merkit ovat jo olemassa.

 97. ainakin reenattiin jalkapalloa eikä voimanostoa…

 98. nyt tämmöinen kommentti Futisforumilla:
  “Ols/Tervarit tulee pelaamaan A-Sm pelit, joukkueen pelaajat harjoittelevat erijoukkueissa(haupa,opa,ac oulu,A-jun…) ja peleihin kasataan aina joukkue yhteen. Onko järjestely järkevä siitä saa jokainen olla omaa mieltänsä=). Pyykölä on käsittääkseni jäänyt pois vetovastuusta ainakin osittain tämän edellämainitun järjestelyn vuoksi. Onnea vaan peleihin ja etenkin hyvällä joukkuehengellä mennään kun yhdessä hommia tehdään päivästä toiseen… =)”
  Minkähän säännön mukaan nuo eri seurojen pelaajat voivat pelata samassa joukkuessa ???

 99. kaksoisedustus.Ok homma.Akatemia meininki.

 100. jaa … liiton sarjoissa ei taida kaksoisedustuksia olla

 101. tarkoitin että pelaajat tietyn seuran kirjoilla(ac).Voivat pelata silloin.

 102. Hieno homma joukkue kasassa, sarjanalkuun kokonainen viikko?????
  Yhteisiä harjoituksia montako???
  Kyllä on hölmöläisten hommaa. Toivottavasti ovat ottaneet selvää edustusoikeuksista liitonsarjoissa ettei tarvitse protesteja käsitellä. Kuinkahan ac pelaajat joutaa pelaan, taitaa omat kevään pelit mennä edelle.
  Toivottavasti tästä on otettu Tervareissa ja OLS:sa opiksi ja joskus kysytään myös pelaajilta miten asioita pitäisi hoitaa ja kuka, eikä aina “toimistolta” kerrota miten. Kohtuuttomalla määräämisellä ja aikaisilla pelaajien “hylkäämisellä” loppuvat kohta myös B-junnut (on tainnut Tervareilla jo käydä).
  99:lle, ei tässä mielestäni ole mitään Akatemia meininkiä, vaan täydellinen paniikki.

 103. Älkäähän nyt, kyllä penaranenure tietää miten hommat hoidetaan, ainut laadukasta valmennusta tarjoava seura, malttia .. malttia kyllä tästä vielä hyvä tulee.
  Ja ennenkin on oikaistu sääntöjen kohdalla jos ne ovat vastoin seuran etua.

 104. Joukkue koostuu OSUAn aamutreeneissä käyvistä pojista. Joten pojat kyllä harjoittelevat yhteen.

 105. Hienosti olivat pojat voittaneet koulujen suomen mestaruudenkin

 106. Ei taida tuosta koulujen Sm-mestaruusporukasta löytyä A-junnuihin apuja ennenkuin kaksi-kolme vuotta kuluu.

 107. joko sarja on alkanut?

 108. Tietääkseni mitään mestaruutta ei tullut vaan Mäkelänrinne vei mestaruuden? Faktaa faktaa..

 109. 0-2 ols b-jazz

 110. Tais se mestaruus tulla,kyseessä olivat yläasteen poijat.Faktaa faktaa

 111. Mitä tekemistä OSUA:lla on ylä asteen kanssa? Kun edellä mainittiin tästä, niin kuvittelin, että puhuisit samasta “reeni porukasta”… Koulujen mestaruudet nyt ovat pikkujuttuja, kun pelaajat ovat jakautuneet eri kouluihin pääsääntöisesti… Hieno suoritus, mutta ei kuitenkaan kerro koko kuvaa jalkapallosta Oulussa suhteessa muihin kaupunkeihin.

  Jos 9 luokkalaiset käyvät kerran viikossa samaan aikaan hepahallissa reenaamassa lukiolaisten kanssa ei tarkoita, että reenaisivat yhdessä… Yleensä he ovatkin omina ryhminään.

  Linkki OSUA:n sivuille: http://www.osua.net/lajit.php?page=lajit.Jalkapallo

 112. Osua vastaa ja on vastannut yläluokkien 7-9 jalkapallovalmennuksesta jo kuusi viimeistä vuotta. Valmentaja Kouva vetänyt treenejä noillekin pojille 2-3 kertaa viikossa kolmen viime vuoden ajan. Viimeiset kolme vuotta koulujen tulokset kaksi voittoa ja yksi hopea. Mitenkähän oli ennen tätä?

Kommentoi