Lehtitarjoukset

ONS yliajan maalilla voittoon sarjajumbosta

20.09.2010 | Aihealue: Naiset, Pääuutinen

ONS oli lauantai-illaksi saanut Castreniin vieraakseen sarjan hännillä majailevan GBK:n Kokkolasta. Viikolla Palloliitto oli viimein julkistanut ensi vuoden sarjajärjestelmät, joiden johdosta Ykkösen osalta tilanne muuttui vielä tällekin kaudelle. Aiemmin ilmoitetun kahden joukkueen sijaan tippujia olisikin vain yksi.

Todella ihmeellistä toimintaa: vain kolme kierrosta ennen sarjan päättymistä tulee vielä näin radikaali muutos. Tämä muutos oli kuitenkin ainakin GBK:lle hyvin mieluinen uutinen, koska selviytyminen kuiville kahden joukkueen tippuessa olisi ollut jo hankala työ. Kun nyt uuden tiedon johdosta vain yksi joukkue tippuukin, GBK:n ja FC Espoon taistelusta voidaan odottaa tiukkaa, varsinkin kun joukkueilla on vielä keskinäinenkin ottelu jäljellä, jossa suurelta osin tippuja lopulta ratkeaa. Tietysti molemmilla on muissakin peleissä mahdollisuus parantaa asemaansa. Lisäksi ONS:n taistelu sarjan kakkossijasta sai positiivisia uutisia jo ennen ottelua, kun kakkosena majaileva Klubi oli yllättäen kokenut aiemmin päivällä kotitappion Turun Pyrkivälle. Näin kakkoseksi pääseminen oli jälleen täysin ONS:n omissa käsissä, eroa Klubiin ennen GBK ottelua neljä pistettä, mutta kolme ottelua jäljellä Klubin yhtä ainoaa peliä vastaan. Eli panokset peliin olivat kummallekin ilmeiset.

Ottelun alussa ONS oli vievänä osapuolena, mutta todellisiin maalipaikkoihin ei päästy, vaan GBK:n alakerta siivosi tilanteet ennen kuin oululaiset pääsivät vaaralliselle alueelle. Jakson edetessä GBK sai pelistä enemmän ja enemmän otetta, kun oululaisten pelinrakentelu ei onnistunut oikeastaan alkuunkaan; syötöt eivät menneet omille, alakerta alkoi heittämään epätoivoisia pitkiä palloja, jotka GBK:n puolustus tai maalivahti korjasi omilleen. Myöskään GBK ei kuitenkaan saanut mitään todella vaarallista luotua, vaan ONS:n alakerta, tai maalissa jälleen kerran varmasti pelannut Liisa Rahkola, saivat korjattua pallot yhtä lailla omille. Aivan ensimmäisen jakson lopulla ONS sai kuitenkin tilanteen aikaan, Noora Ämmälä murtautui läpi puolustuslinjasta päästen yksin läpi. GBK:n alakerta joutui repimään Nooran takaapäin nurin, mutta kaikkien suureksi hämmästykseksi ottelu erotuomari levitteli vain käsiään ja antoi pelin jatkua. Selvääkin selvempi tuomarivirhe, joka vei ottelun tauolle maalittomassa tilanteessa.

Toisella jaksolla ottelu jatkui ensimmäisen jakson tapaan aika mitäänsanomattomana, kumpikaan joukkue ei saanut luotua vaarallisia tilanteita. Muutamia kaukovetoja nähtiin molemmilta joukkueilta, mutta niistä ei todellista vaaraa aiheutunut kumpaankaan päähän. Myös otteet kovenivat, varsinkin GBK:n pelaajat pelasivat useaan otteeseen rumasti jälkitilanteissa, joista ottelun tuomari havaitsi vain osan, joista pari keltaista korttia sentään nousi kokkolalaisille, mutta useampaankin olisi kyllä ollut aihetta. Onneksi nähtävästi pahemmilta loukkaantumisilta vältyttiin. Otteluajan jo täytyttyä ja joukkueiden lähinnä loppuvihellystä odotellessa ONS sai yllättäen tilanteen, Petra Körkkö syötti hienosti Anni Hassin läpi, eikä Anni erehtynyt, vaan sijoitti maalivahdin käsien kautta pallon verkkoon; kotijoukkue johtoon 1-0. Melkein heti aloituksen jälkeen ottelu jo päättyikin ONS:n voittoon. Näin taistelu kakkossijasta jatkuu loppuun saakka. GBK puolestaan joutuu jatkamaan FC Espoon takaa-ajoa pari pistettä espoolaisten perässä, eli keskinäisen ottelun merkitys kasvoi entisestään, ja GBK on siinä pakkovoiton edessä.

– Satunnainen katsoja

Kommentoi