Lehtitarjoukset

AC Oulu ja RoPS tasapeliin vaiherikkaassa ottelussa

20.06.2012 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

AC Oulu isännöi Ykkösen kärjessä porskuttavaa Rovaniemen Palloseuraa ja ennakkokaavailuiden mukaisesti rovaniemeläiset osoittivat heti alussa, että AC Oululla vastassa paras joukkue Raatissa tänä vuonna vierailleista joukkueista. AC Oululla oli suuria vaikeuksia hyökkäysten käynnistämisessä RoPS:n prässätessä kovasti keskialueella. Ensimmäisen puoliajan rovaniemeläiset olivatkin selvästi niskan päällä ja vain RoPS:n huono viimeistely pelasti AC Oulun tauolle tilanteessa 0-0. Lähimmäksi maalia RoPS pääsi, kun joku AC Oulun pelaajista puski pallo oman maalin tolppaan. RoPS sai myös useita hyviä vastahyökkäyksiä kotijoukkueen lukuisista harhasyötöistä.

RoPS:n vasemman laidan Emenike Uchenna oli vaikea pideltävä AC Oulun nuorelle ja pienikokoiselle Lassi Nurmokselle. Nopea ja isokokoinen Emenike pääsi muutaman kerran vaarallisesti ohi Nurmoksen, mutta maaleilta vältyttiin.

Aiemmissa otteluissa huonosti pelannut Joni Mäkelä oli odotetusti tiputettu vaihtopenkille, mutta juuri parempaan ei valitettavasti pystynyt aloituksessa tällä kertaa ollut Eetu Uusitalo. Kärjessä pelannut Zeze oli kohtalaisen pirteä, mutta RoPS:n toppariosaston ollessa Ykkösen paras, ei Zezekään pystynyt muutamaa näyttävää harhautusta lukuunottamatta ihmeisiin. Nopeat ja isokokoiset topparit pitivät pienikokoisen Zezen kaukana todellisista maalintekopaikoista.

Parhaat maalipaikat tulivatkin kaukolaukauksilla ja lähimpänä oli toisella puoliajalla upean pommin ylärimaan täräyttänyt Dritan Stafsula. Myös Mika Nurmela oli lähellä maalintakoa vapaapotkusta, mutta Mikko Vilmusen paraatipelastus esti maalin syntymisen.

Toisella puoliajalla ottelun kuva olikin ensimmäisen vastakohta ja taisipa Raatin perinteisellä tuulipuistomeiningillä olla jotain tekemistä asian kanssa. RoPS:n peli hyytyi ja AC Oulu pääsi pyörittämään peliä tuttuun tapaan luoden tukun vaarallisia tilanteita myötätuulen avittamana.

AC Oulun maalivahti Hugo Magalhães esitti useita hyviä torjuntoja ja on selvästi parantanut otteitaan alkukauden muutaman mokan jälkeen.

Ottelun lopussa RoPS:lla oli pari hyvää ylivoimahyökkäystä, joista etenkin toisessa maali näytti jo varmalta. Emeniken käsittämätön ratkaisu olla syöttämättä toista rovaniemeläisten pelaajaa yksin läpi pilasi kuitenkin maalintekopaikan.

Ottelun erikoisuus oli, että kumpikin joukkue käytti vain yhden vaihdon. AC Oulu vaihtoi 57. minuutlla Eetu Uusitalon Juuso Majavaan.

Maaliton tasapeli oli oikeutettu tulos, sillä joukkueet olivat varsin tasaväkiset. RoPS esitti vahvoja otteita ja paljon saa tapahtua, mikäli Rovaniemellä ei syksyllä juhlita nousua Veikkausliigaan.

AC Oulu pelaa seuraavan ottelunsa 25.6. Jipon vieraana. Seuraava kotiottelu pelataan 30.6. ja vastaan asettuu HIFK.

Kommentoi