Lehtitarjoukset

OLS 00-ikäluokalle merkittävä kutsu

19.09.2012 | Aihealue: Juniorit, Pääuutinen

Oulun Luistinseuran pelaajakehitystä korostava pelifilosofia on herättänyt kiinnostusta laajalti. OLS:n 2000 -syntyneiden ikäluokka on kutsuttu Eerikkilään 22-23.9.2012 järjestettävän, Suomen palloliiton kautta aikojen suurimman, valmentajakoulutustapahtuman malliryhmäksi. Valmentajakoulutus on suunnattu 7-12 vuotiaiden valmentajille ja paikalle on kutsuttu SPL:n ja seurojen Fortum Tutoreiden kautta yli 400 lasten- ja nuorten valmentajaa. OLS:n valmennuspäällikkö Antti Pehkonen toimii yhtenä valmennusseminaarin kouluttajista.

”Tämä on mahtava juttu, että seuramme pitkäjänteinen työ huomataan ja meitä pyydetään esittelemään käytännön tasolla omaa ajattelutapaamme. Tämä tarkoittaa, että olemme tehneet seurana oikeita ratkaisuja pelaajakehityksen saralla. OLS 00 Edustuksen ja myös muiden ikäluokkiemme otteet Etelä-Suomen lukuisissa kutsuturnauksissa on huomattu ja tämän myötä meitä on siis pyydetty SPL:n toimesta mukaan koulutustapahtumaan. Tarkoituksena on osoittaa ja käytännössä näyttää yhdessä Käpylän Pallon kanssa, miltä pelaajia kehittävä pelityyli kansallisella huipputasolla 2000 -syntyneiden osalta tällä hetkellä näyttää. Uskon, että tällaiset tapahtumat vievät suomalaista jalkapalloilua vahvasti eteenpäin ja antavat eväitä ja ajateltavaa juuri nuorempien ikäluokkien valmentajille. Erityisesti vaatimustaso, peliajatus ja suunnitelmallinen harjoitteleminen ovat asioita joita suomalaisessa juniorivalmennuksessa tulee kehittää ja paljon.” Pehkonen toteaa.

OLS 00 edustus pelaa Eerikkilässä ottelun helsinkiläistä Käpylän Palloa vastaan ja ottelu käydään läpi yli 400 valmentajan voimin. Lisäksi ohjelmassa on malliharjoitteita eri kouluttajien vetämänä sekä luentoja.

Valmentajaseminaarista lisätietoja osoitteesta:
http://www.fortumtutor.fi/valmentajaseminaari/

– OLS Toimitus

56 kommentit
Kommentoi »

 1. Mistä näitä itsekehujuttuja sikiää.
  Ja Ihan oikeasti missä ja mitä on SEURAN pitkäjänteinen työ joka oikein näkyy ?
  Osa JOUKKUEISTA on menestynyt osa ei ….

 2. Nyt risoo, miksi? Ei kai se sinulta ole pois jos joku vie tekemisellään oululaista jalkapalloa eteenpäin. Kääri hihat ja rupia hommiin sinäkin.

 3. Muistakaa että puhutaan NUORTEN jalkapallosta. Aikuisissa toiminnan päämäärä on kehittää JOUKKUE joka menestyy. Nuorissa päämäärä on kehittää pelaajia, joiden avulla PELAAJA menestyy tulevaisuudessa. Eihän sekoiteta asioita keskenään?

  Teppomatti kommentoi kuinka osa joukkueista menestyy osa ei. Totta, mutta oletko ollut katsomassa otteluita, ja joukkueiden pelaajia. Jos et, niin nyt on aika marssia kentän laidalle katsomaan.

 4. eikö tämä joukkue jäänyt juuri tervarien jalkoihin?

 5. hommahan menee niin, että seurat itse ehdottavat malliryhmiä liitolle eli varsinaista kutsua ei tule. Sattuipa vielä niin, että kyseistä joukkuetta valmentaa seuran valmennuspäällikkö

 6. jos seurat on ehdottaneet, miksi valittiin ols eikä tervareita??

 7. 6: “…OLS:n valmennuspäällikkö Antti Pehkonen toimii yhtenä valmennusseminaarin kouluttajista.”

 8. Miksei Tervarit ehdottanut omaa valmennuspäällikköään kouluttajaksi?

 9. Hommahan menee niin, että seurat itse ehdottavat valmennuspäällikköjään kouluttajiksi liitolle eli varsinaista kutsua ei tule. Ei ole tietoa miksi ei ehdotettu.

 10. mukava kun valmennuspäällikkö jaksaa itseään markkinoida. Tekisi jotain valmentajien hyväksi

 11. Miksi tämä oululainen jalkapallokeskustelu on joka foorumilla näin ala-arvoista?

 12. Varmaan siksi kun kukaan ei jaksa oikoa näitä idioottimaisuuksia ja pahansuopaisia valheita tyyliin “Hommahan menee niin, että seurat itse ehdottavat liitolle….”
  Tosiasiassa kutsu on tullut pyytämättä ja sen markkinointityön ovat tehneet OLS:n eri ikäluokat vuosien kuluessa etelässä pelatessaan.

 13. Oululaisten on kai vaikea kestää naapurin onnistumista. Oikea tapa olisi kääriä itsekin hihat, mutta helpompi huudella täällä.

 14. Veikkaisin kuitenkin, ettei tämäkään keskustelu poikkea mistään jalkapallokeskustelufoorumista missään päin Suomea. Tai ehkä ylipäänsä mistään nettikeskustelufoorumista…

 15. Heps,
  Tasan tárkkaa kutus on tullut, koska yksi kouluttajista on seuran oma mies, ja lisäpontimene aluepolitiikka… Palloliitto haluaa näyttäytyä ko. tilaisuuksiss koko maan liitolta; jos sinne oikaeasti olisi valittu pitkäjänteisen tai muun huippuosaamisen perusteella valinnat olisvat menneet uudelle maalle …Vai miksiköhän HJK ei ole tuolla???

 16. Heps,
  Nyt oikeinkirjoitettuna :)

  Tasan tarkkaa kutsu on tullut, koska yksi kouluttajista on seuran oma mies, ja lisäpontimena on ollut aluepolitiikka… Palloliitto haluaa näyttäytyä ko. tilaisuuksissa koko maan liitolta; jos sinne oikeasti olisi valittu pitkäjänteisen tai muun huippuosaamisen perusteella valinnat olisivat menneet kehä -IIII sisälle…kaikki. Vai miksiköhän HJK ei ole tuolla???

 17. HJK ei ole pitkäjänteinen huippuosaaja junioritoiminnassa.

 18. Onko tämä sama OLS mikä oli kaleva cupissa tänä vuonna? Mitä väliä sillä nyt on kuka sinne valittiin? Kyse on vain malliryhmästä. Ei pelaajia mihinkään maajoukkueeseen vielä valita… Homman päätarkoituksena on vielä nämä valmentajat. Kuinka sitä voidaankaan eksyä aiheesta näin pahasti?

 19. Aina vuorotellen joku hyvää junori työtä tekevä seura kutsutaan.Ei sen ihmeellisempää.

 20. Hienoa että pääsevät tuonne, tuo p…n puhuminen vain risoo. Onko oikeasti OLS pelifilosofia (mikä) herättänyt laajaa kiinnostusta, joopa joo. Enemmänkin muiden mollaaminen, ylimielinen asenne ja kehuskelu että vain OLS tekee laadukasta työtä aiheuttaa näppylöitä.

 21. kun näköjään tiedät asiat parrmmin niin siitä vaan kääri hihat ja ala valmentaan niin saadaan jotain näyttöjä sanojesi tueksi, kukaan ei estä.

 22. ols tekee laadukasta työtä eikä toivottavasti sitä lopeta vaikka jotku kateet saisivat näppylöitä

 23. #19. “Aina vuorotellen joku kutsutaan jne…”

  “Fortum Tutor -ohjelman ENSIMMÄINEN juniorijalkapalloilun seminaari kokoaa 7-11-vuotiaiden valmentajat käärimään hihat juniorivalmennuksen hyväksi.”

  Yhdyn edellisiin: teppomatti, lue ketju läpi ja mieti kuka mollaa ylimielisesti ja ketä. Sen jälkeen kääri hihat niin pääset ennen pitkää otsikoihin ja kateuden kohteeksi sinäkin.

 24. Tehdäänpä töitä junioreiden eteen. Ei sen ihmeempää. Jos joku mielensä siitä pahoittaa niin suosittelen lukemaan Tuomas Kyrön mielensäpahoittaja kirjan.

 25. Eerikkilän seminaarin 00-malliryhmäpelin tulos: KäPa – OLS 2-3

 26. Käpan ensimmäinen tappio vuonna 2012 suomalaiselle joukkueelle! Hyvä Oulu!

 27. Yhdyn teppomatin kommenttiin muiden mollaamisesta, ylimielinsestä asenteesta ja kehuskelusta siitä, että vain OLS tekee laadukasta työtä. Muillakin on hyvää toiminta. Kehujen lomasssa on hyvä pysähtyä miettimään OLS00 pimeämpää puoltakin. Ols keskittänyt voimavaransa 12 v “edustusjoukkueeseen”- seurauksena Ols:n 00 “haastajaporukan” loppuminen. Kenen etu ?

  OLS00 unohtanut- samoin muutama muukin ouluseudun joukkueista/seuroista ikäluokissa 99-00 – että myös “haastajille” pitää suunnata resursseja ja antaa arvostusta. Lasten luopuminen lajsta vaikuttaa väistämättä harrastajamääriin ja sillä on seurauksensa myös joukkue- ja seuratalouteen.

  Miksi unohdetaan, että 11-13 vuotiaasta haastajasta voi tulla vielä hyväkin pelimies, jos vain asiat hoidetaan oikein. Toki menestystä tulee jos heti – hyvin nuorena- kerätään huippuyksilöt joille ohjataan parhaimmat valmennusresurssit, mutta se ei ole oikea tie. Nykymalli unohtaa lapsen- lapsista kuitenkin on kyse- hyvinkin toisistaan poikkeavan kehittymisen. Tasoryhmät ok. jos “haastajilla” olisi edes mahdollisuuksia päästä sinne taitojen kehittyessä, mutta näin ei todellisuudessa. Tasoryhmät ovat liian hyvin kiinteitä, liian aikaisin lukkoonlyötyjä. Aito liike haastajien ja “edareiden” välillä puuttuu. Jos joutuu haastajiin- tie on käytännössä käyty loppuun.

 28. No 27 olet aivan oikeassa.Aivan turhaa itkeä sitten C-B nuorissa kun pelaajat loppuvat::

 29. OLS u 12 sin/kel harjoittelevat yhdessä ja liikehdintä on ollut aktiivista menneellä kaudella. 23 pelaajaa tällä hetkellä. U12 haaste on myös oma yksikkö, joka on saanut vahvistusta kel/sin ryhmästä menneellä kaudella ainakin 3 pelaajan verran . Haasteesta on myös pelaajia käynyt sinisen tapahtumissa. Kannattaa ottaa selvää ennen ku alakaa lällättää. Toki huolena, varmaan kaikilla on, että aina voisi asiat tehdä laadukkaamminkin.

 30. Olisi mukava että täällä kirjoittavat tietäisivät mistä puhuvat. OLS 00 ikäluokan edustusryhmässä on ollut tänä vuonna 23 poikaa ( sininen ja keltainen joukkue), ja tämän alla haastejoukkue on toiminut jo useamman vuoden. Kaikilla ikäluokan pojilla on ollut mahdollisuus hakea edustusryhmään joka syksy. Taitaa olla Try Outit parhaillaan menossa, jokainen voi käydä itse katsastamassa kuinka monta motivoitunutta ja edustusryhmätoiminnan vaatimaan harjoitteluun valmista poikaa on hakemassa. Toivottavasti siellä näkyy mahdollisimman monta haastejoukkueen pelaajaa.
  Yleisesti ottaen taidoiltaan edistyneimmät pojat kun ovat seurasta ja joukkueesta riippumatta niitä, jotka harjoittelevat hyvin määrällisesti ja laadullisesti sekä joukkueen harjoituksissa että omalla ajallaan. Taitojen kehitttäminen kun vaatii työtä.

 31. hyvä nr 30..27:an huoli on aiheellinen. Vaikka mahdollisuudet tryouttien kautta päästä nousemaan “edariin” olisivatkin olemassa, niin todellisuudessa se on haastajille lähes mahdoton paikka. Haastaja-ryhmään joutuneet eivät saa niin monipuolista valmennusta (määrältään ja laadultaan ) kuin edustusjoukkueeseen päässeet saavat. Tästä syystä vaikka motivaatiotasto ja halu kovaan harjoitteluun olisikin kunnossa taitotaso ei välttämättä kehity siinä määrin kuin edustusryhmässä pelaavalla ja haastajan haaveet edustusjoukkueeseen pääsemisestä voi käytännössä unohtaa.

  Omalla ajalla harjoittelun merkitystä ei voi kieltää – se on jumalattoman tärkeä, mutta saadakseen määräälliset ja laadullisesti hyvää ja riittävää harjoittelua, myös haastajille suunnatun valmennuksen ja resurssien olisi oltava vähintään yhtä hyvät- jollei jopa paremmat- kuin edustuksen.

  Niin kauan, kuin jako tehdään liian aikaisessa vaiheessa, juopa edustuksen ja haastajien välillä vaan kasvaa. Edustukseen suunnatuista resursseista ja valmennuksen tasosta on kyse.

  Valitettavan usein niin OLS:n kuin monen muunkin alueen seuran joukkueella haastajien rooli on maksajan rooli.

 32. Pätevä valmentaja näkee tryouteissa jos into on kova ja kestävä. Innokuutta ei kannata kysyä vaan antaa kaverin näyttää millaisen tatsin innokkuus on omalla ajalla tehdyissä treeneissä saanut aikaan. Jos ei ole treenannut, tuskin into riittää jatkossakaan. Omalla ajalla pitää kaikkien treenata, myös edarin poikien.

 33. Kyllä jokainen maksaa omat kulunsa, ei oo maksajia erikseen. Ainakin OLSissa. Joukkueiden budjetit/toimintasuunnitelmat päättää pelaajien vanhemmat kauden alussa.

 34. Näin esimerkkinä 98-ikäluokasta: Jokainen poika, jolla oli selkeä halu kehittyä ja harjoitella pääsi pelaamaan edustusjoukkueisiin. Oli myös poikia, jotka olisivat varmasti päässeet, mutta heille jalkapallo oli “kakkos-” tai “kolmosharrastus”. Loput pojat olivat liikkeellä kuten tuolloin joukkueita kuvattiinkin niin täysin “harrastemielellä”.

  Valmennuksen ongelmat: Pääasiallisin ongelma on kuitenkin se, että halukkaita valmentajia ei ole riittävästi. Heitä varmasti otettaisiin lisää, jos vain halukkaita löytyisi. 98-ikäluokassa harrastejoukkueiden toiminta loppui, kun ei ollut enää valmentajia. Toki tämä kostautuu myöhemmissä ikävaiheissa. On myös selvää, että päteviä valmentajia useimmiten kiinnostaa motivoituneiden ja eteenpäin pyrkivien poikien valmennus (tai sitten oma poika pelaa ko. joukkueessa). Valmentajan on hyvin vaikea motivoitua, jos porukassa yli puolet pojista on tullut enemmänkin viettämään aikaa porukalla eikä selkeää oppimishalua löydy. Tämä taas aiheuttaa myös motivoituneempien poikien kiinnostuksen lopahtamisen. SILTI, kuten mainitsin alussa, kriittisesti tarkasteltuna näin jälkikäteen pojat, joilla oli riittävästi halua ja aikaa, pelaavat nyt edustusjoukkueissa.

 35. “22.Anonymous 21.09.2012 18:59 :
  ols tekee laadukasta työtä eikä toivottavasti sitä lopeta vaikka jotku kateet saisivat näppylöitä”
  Ei sitä ole kiistettykään, mene joskus kaupungin (liikunta) tai piirin/ liiton tilaisuuksiin kuuntelemaan … saatat hämmästyä.

 36. Kyllähän OLS on ihan omassa kastissaan Pohjois-Suomessa mitä tulee juniorityön laadukkuuteen. OLS tekee pitkäjänteistä työtä ja muut voivat keskittyä harrastejalkapallon pariin. Ei sekään ole hassumpaa, jos kyvyt ei riitä ihan ykköstasolle.

 37. 36. Tekeekö Tervarit esimerkiksi huonoa työtä? Onko Tervarit vain harrasteseura? Tässä on monta ikäluokkaa aikaisempina vuosina, joissa Tervarit olivat OLSa parempia ja on varmasti tälläkin hetkellä ja tulossa on lisää.. Sääli sinänsä jos harrastepalloilijat nöyryyttävät OLSn tasojoukkueita. Sama pätee muihinkin pienempiin seuroihin(Tervarit tässä vain esimerkkinä, kun on jonkinlaista faktaa lyödä pöytään). Surkea viesti ja jos tarkoituksesi ei ollut tämä, niin ulosantisi oli vielä surkeampi. Provoihin vastailut sikseen.

  Turha tässä nyt on mitään seuroja haukkua. Jokainen seura kulkee eteenpäin toteuttaen omaa visiotaan ja päämääräänsä niillä resursseilla mitä on käytössä. Onhan se selvää, että OLS:lla on eniten junioreita ja pelkästään tälläkin kaavalla on lähes poikkeus, että OLS:lla tulisi olla parhaat joukkueet ikäluokkiin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että OLS:ssa olisi valmennus sekä muut visiot muita edellä. Erotetaan nämä kaksi asiaa toisistaan.

  Olisi ehkä aika katsoa jalkapalloa Oululaisesta näkökulmasta, eikä yksittäisen seuran näkökulmasta! Mitä juniorityöhön tulee on tärkeää, että Oulun kokoisessa kaupungissa on useampi seura, jolloin kaikki saavat mitä haluavat. Miesten edustusjoukkue sitten on eri asia ja mielestäni Oulussa tulisi olla vain yksi lippulaiva tässä. Tämä on kuitenkin jo aivan eri tarina.

  Paljon on menty viimeisten vuosien aikana eteenpäin ja yhdistelmä joukkueita on saatu B- ja A-junioreihin Oulussa, mutta paljon on vielä parannettavaa. Lahdessa Reippaan ja kuusysin yhteistyön hedelmistä voitte lukea Palloliiton Maali lehdestä, suosittelen! Siinä on jotain sellaista mitä tännekin kaivattaisin omasta mielestäni. Yhteisiä tasoleirejä/joukkeita, joissa valmennus ja taso nousee kertaheitolla kovempiin sfääreihin. Vaatimustaso on kovempi ja näin ollen omalla ajalla reenaamisen tärkeys korostuu. Mielikuvitus kehiin ja yhteistyötä tekemään. Omista pidetään kuitenkin kiinni, mutta luulisi meillä kaikilla olevan se tärkein tavoite sama! Kehittää pelaajia Oulun edustusjoukkueisiin ja siitä liigakartalle ja kansainvälisille kentille.

  Palatakseni vielä lopuksi viestejä taaksepäin asian tiimoilta, että tasojoukkueet on tehty liian aikaisin. Tämä ideahan toimii, niin kauan kuin todella on mahdollisuus nousta alempaa ylöspäin ja tämä nimenomaan vaatii omalla ajalla reenaamista kahta kauheammin kuin muut. Niin huippupelaajat syntyy. Tulee tehdä enemmän töitä kuin se toinen siinä vieressä(olettaen, että lahjat ovat samat). 12-vuotiaat ovat kriittisessä iässä ja tänä aika tapahtuu vuodessa huimia kehityksiä. Niistä on vain otettava kaikki irti. Onhan se kuitenkin loppujen lopuksi huutava vääryys jos osa on vain huvikseen pelailemassa ja pitämässä hauskaa, kun taas toinen haluaa oikeasti panostaa ja kehittyä. Jaottelu tuleekin tehdä juuri tässä! Toki taitotasoa ei voi unohtaa kokonaan.

 38. OLS on pohjoisessa selkeä edelläkävijä myös valmennuksen ja visioiden suhteen, vaikka aina on vara parantaa. Toivottavasti myös Tervarit ovat kokonaisuutena menossa samaan suuntaan. Katsotaan miten etenee. Ei se sen kummempaa puhetta tai puolusteluja kaipaa vaan käytännön toimia.

 39. Tervareissa on kieltämättä viime vuosina jääty jälkeen vaikka hyviäkin merkkejä näkyy. Vaikea sanoa onko se OLS:n hyvän toiminnan seurausta vai onko kuilu Tervareiden itse aiheuttama. Sivusta läheltä seuranneena veikkaan vähän molempia. Koko seura on ollut jossain määrin tuuliajolla ja puutetta on ollut johtajuudesta ja resursseista ja varmaan muustakin, mutta saas nyt nähdä miten laiva kulisseissa kääntyy.

 40. OLS on resursseiltaan ja harrastajamääriltään tämän viidakon gorilla, sitä ei käy kieltäminen. Ilokseni olen huomannut että valmennustoiminta on kehittynyt OLSin kilpajoukkueissa ja samoin nykyisin lähdetään rohkeasti hakemaan kovia pelejä Etelä-Suomesta. Mutta samalla OLS mielestäni “hukkaa” paljon hyviä pelaajia harrastaja- ja kaupunginosajoukkueisiin. Suuresta pelaajamäärästä ei tarvitse seuloa niin tarkasti kehityskykyisimpiä pelaajia, vaan yleensä menestys tulee automaattisesti nuoremmissa ikäluokissa. Toki try-outteja pidetään, mutta kyllähän vähemmällä harjoituksella olevan ja löysempään pelitempoon tottuneen kaverin on vaikea nousta mukaan edustukseen. OLSsissa ei ole resuresseja panostaa kuin yhteen tai kahteen joukkueeseen ikäluokassaan, joilloin helposti jää 150 junnua ulkopuolelle, tässä on reserviä alueen muillekin seuroille.

  Mielestäni pienemmillä seuroilla onkin iso rooli Oululaisen ja Pohjois-Suomalaisen jalkapallon kehityksessä. Hyvät harjoitukset kehittävät pelaajia, mutta lopullinen silaus saadaa kovista pelistä, joissa joudutaan antamaan kaikki voiton eteen. Jos alueen parhaat junnut ikäluokastaan kasataan llian aikaisin samaan seuraan/joukkueeseen silloin piirisarja näivettyy, sarjan taso laskee ja lopuksi meillä on liian monta joukkuetta jotka osallistuvat ainoastaan harrastemielessä mukaan. Esim Tervareissa, OPS:ssa ja Haupassa on saatu ajoittain loistavia tuloksia aikaan hyvällä valmennuksella ja sitoutuneilla pelaajilla, vaikka ei olekkaan niin suuria pelaajareservejä käytössä. Luulen että ikäluokat , joissa on oikeasti kilpailua seurojen välillä, kehittävät myös pelaajia parhaiten. Sitten kun siirrytään A- ja B-junioreihin on syytä miettiä seurojen yhteistyötä, pelaajien kehittymisen kannalta SM-sarjapaikka pitää saada joka vuosi Oulun alueelle

 41. Asiapuhetta. Nyt on nähty että pienemmän seuran ongelmat alkavat kun visionäärit haluaa kalifiksi kalifin paikalle vaikka mopossa ei tehot riitä. Pitää keskittyä hoitamaan oma ruutu kuntoon.

 42. Täällä on kiva aina välillä käydä tarkistuttamassa onko omassa tyhmyydessä tapahtunut minkäänlaista kehitystä. Tuli taas valitettavasti todettua, ettei ole. 41:n viestistä/kommentista ei Urpokaan ymmärrä mitään.

 43. Lainaus: Sitten kun siirrytään A- ja B-junioreihin on syytä miettiä seurojen yhteistyötä, pelaajien kehittymisen kannalta SM-sarjapaikka pitää saada joka vuosi Oulun alueelle.
  No nythän on tämmöinen tilanne. Kannattaa ottaa selvää asioista.
  Kilpailu on aina hyvästä. Yhteistyökin on hyvästä.
  Esim OLS u12 ei saanut kuluvalla kaudella juuri harkkamatseja ennen kovia etelän turnauksia, ei ollut kiinnostusta/ym syitä naapureilla. Jos sitten tulevaisuudessa.
  Mukavaa syksyä anyway.

 44. OLSu12 ihmettelee miksi ei saanut harkkamatseja Oulun seudulta. Ko. joukkue oli ja on eriytetty harrastajista hyvin aikaisessa vaiheessa ja muut alueen joukkueet, joissa tätä jakoa ei ollut vielä tehty, pelasivat vielä 8-11 vuotiaina systeemillä, missä jyviä ei ollut eroteltu akanoista, kuten OLS:lla. Ols “edustukseen” oli kerätty ikäluokkansa parhaimmat yksilöt ja paras valmennus jolloin erot muihin alueen joukkueisiin olivat liian isot. Se on syy.
  Muutaman vuoden päästä vasta näkee onko OLS:n tie oikea tie. Onko sitten enää pelaajia, kun harrastajien ja haastajien joukot hiipuneet.

 45. No eii ihme että ne pärjää jos ne on harjoitellu! Epäreilua.

 46. ei pelkkä harjoittelu joukkuetta tee…Näille “huipuille” tulee aina paras valmennus ja parhaat resurssit. Jäljelle jääneillä jää jämät. Se on vaan näin…Mielenkiintoista nähdä minkälainen piirisarja saadaan aikaan jos tämä nykyinen tie missä jako edustukseen ja haastajiin tehdään jo 8-9 vuoden iässä..kuten Olsilla ja Haupalla. Aika tynkä- 2-4 joukkueen sarja tulisi. Nämä “huiput” eriytttävät toimintansa muiden joukkueiden (jäljelle jääneiden) toiminnoista omaan napaan tuijottaen.

  Haastajia ei tule koskaan mahtumaan edustusryhmään- sanovat näiden joukkueiden edustajat mitä tahansa. Nämä 8-9 vuotiaina huipuiksi valitut jatkavat omana joukkueena ja muilla ei ole niihin asiaa. Se ei ole mitenkään mahdollista, sillä siinä vaiheessa, kun jako tehdään, erot edustuksen ja haastajien välillä vaan repeää. Edustus saa aina parempaa valmennusta, enemmän harjoituskertoja, enemmän toistoja, kovempia pelejä…Sille ei vain mahda mitään.

  Sääli vaan, että huonoimmassa tapauksessa “haastaja” lapsen jalkapallokehitys voi tyssätä liian aikaisin tehdyistä tasojoukkueista jopa jo 12 v. Aika säälittävää. Ajatelkaa ihmiset- jako parempiin ja huonompiin tehdä nykymaailmassa jo 8-9 vuotiaana. Tuossa iässä näkyy sen hetkinen innostuneisuus ja yleinen liikunnalisuus, mutta kukaan ei pysty tuossa iässä vielä sanomaan mikä on tilanne tulevaisuudesa ja sitä kuka on hyvä jalkapalloilija 16 vuotiaana.

  Haastajien ryhmästä jää paljon hyvää potentiaalia hyödyntämättä. Haastajille suunnatun toiminnan ja valmennuksen pitäisi olla yhtä laadukasta kuin edustuksella- jollei jopa parempaa. Näinhän ei kuitenkaan todellisuudessa ole eikä tule olemaan.Haastajille jää jämät. Palloliiton kommenttia olisi mukava kuulla.

 47. Tuota kommentoijan numero 46 logiikkaa on vaikea ymmärtää. Innokkaimpien poikien valmennusta ja toimintaedellytyksiä pitäisi huonontaa ja vähemmän innokkaiden parantaa. Kyllä siellä edustusryhmissä tahtoo olla ne kaikkein innokkaimmat liikkujat, oli sitten kyse jalkapallosta, telinevoimistelusta tai vaikka taitoluistelusta. Toisaalta on myös vaikea ymmärtää logiikkaa, jonka mukaan jonkun tietyn ryhmän, olipa se sitten OLS:n tai vaikka Kärppien edustuksen ulkopuolelle jääminen 8-9 -vuotiaana tarkoittaa sitä että kehitys tyssää siihen. Tulee mieleen vanha sanonta; se joka haluaa, keksii keinot, se joka ei halua, keksii selitykset. Kyllähän meillä Oulussa on monia eri mahdollisuuksia etsiä lapselle hänen taitotasoaan ja intoaan vastaavia joukkueita.

 48. Kuinko moni viimevuosina läpilyöneistä nuorista Kärpistä onkaan Kärppien juniorimyllyn tuotoksia? Aaltonen Iistä, Granlund Oulunsalosta, Salomäki ja Donskoi Raahesta, Pokka Torniosta… Miettikääpä ihan ite mistä ja miten ne pelimiehet oikein tulevat.

 49. kärppien juniorimylly kuuluu tähän miten?

 50. Anonymous-47 viittasi Kärppiin ja keskustelu kääntyi yleisesti siihen, että mikä olisi nuorille hyvä/ainoa oikea/tyydyttävä tapa kehittyä ja jotta jappasu ei olisi toiveajattelua, on hyvä katsoa faktoja eli minkälaista tyypillistä polkua aikuisina hyvät joukkuepelaajat oikeasti ovat tulleet. Kärpät on Oulussa hyvä esimerkki, koska sieltä niitä aikuisina menestyneitä on kiistattu tullut. Jalkapallosta niitä ei kovin paljoa ole näkynyt viime aikoina, valitettavasti. Palloilulahjakkuudesta se ei ole jäänyt kiinni, eikä tehovalmennuksen puutteesta.

 51. OLS 00 otsikko tuntuu kiinnostavan. Tosin ko joukkueesta tässä ketjussa puhutaan kovin vähän..
  Toki on ilahduttavaa että juniorifudis herättää kiinnstusta sekä intohimoa.

 52. Juu-ei. Kysehän oli millä filosofialla ja suunnitelmilla OLS -00:aakin viedään eteenpäin ja mitä siitä seuraa. Vielä ei ole liian myöhäistä keskustella! Itse tapahtumasta ei ole kauheasti keskustelemista, sehän oli jo ja aika harva taisi olla paikalla. Läsnäolijat, kertokaapa miten meni.

 53. Kun tuota nyt kysyttiin niin pohjoissuomalaisen seuran edustajana voi sanoa että hyvin meni. Joukkue edusti mallikkaasti niin Oulua kuin koko Pohjois-Suomeakin. Poikien toiminta kentällä ja myös sen ulkopuolella sai paljon positiivista palautetta. Tapahtuman avausottelussa ols kohtasi Käpylän Pallon, jota monet pitävät parhaana tai ainakin yhtenä parhaista 00-ikäryhmän joukkueista Suomessa. Kahden melko samanlaista peliä pelaavan joukkueen kohtaaminen antoi tapahtumalle mainion alun. Ols voitti tämän tasaisen ja ikäluokassaan hyvätasoisen ottelun 3-2, ja kyllä tuota peliä oli junnuvalmentajana mukava seurata. Molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan oman pelityylinsä mukaista jalkapalloa ja onnistuivatkin siinä varsin hyvin. Pelin päälle molempien joukkueiden pojat olivat malliryhmänä erilaisissa harjoituksissa eri valmentajien ohjauksessa, joten varmaan melko kova mutta antoisakin päivä pojille. Toisena päivänä ols:n pojat olivat vielä malliryhmänä aamun fysiikkatreeneissä ja iltapäivällä englantilaisvalmentajien vetämissä treeneissä.
  Kommentteja tältä palstalta lukiessa ei voi olla varma voiko täällä kehua mitään tai ketään aiheuttamatta vastareaktiota, mutta kyllä tuo porukka ainakin tämän reissun osalta kehut ansaitsee.
  Tapahtuma oli myös muilta osin onnistunut, ja uskoisin että mukana olleet valmentajat saivat uutta ajateltavaa valmennukseensa. Itse ainakin sain.

 54. No nythän voi mennä toteamaan tämän hetkisen tilanteen menemällä seuraamaan B sm karsintaa jossa OLS 99-00 pelaa. Muutamia on mukana ollut mj edustuksessa, AC Oulun treeneissä jne.. Tervemenoa seuraamaan. Hyvin ovat pelanneet läpi lyhyen uransa, väittäisin!

 55. Tästäpä ketjusta löytyykin avartavaa luettavaa nejän vuoden takaa. Suositeltavaa luettavaa silloisille kiihkoilijoille. Miksei myös nykyisille, jotka nyt puuhaavat 04-05 ikäisten kanssa.

 56. 55 lle tiedoksi ettei 05 oo mukana tämän 00 joukkueen hlöitä. 04 ssa yksi.
  Mut kaikkea hyvää fudiksen parissa sullekin! Ja mitä meinaat kiihkoilijat.. , voitko avata?

Kommentoi