Lehtitarjoukset

AC Oulu jatkoi tarpomista

19.07.2010 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

AC Oulu jatkoi synkkääkin synkempää putkea ja kärsi viidennen peräkkäisen tappion, kun se hävisi Tampere Unitedille lukemin 3-1 vieraskentällä. AC Oulu hallitsi avausjaksoa mielin määrin ja tekikin heti ottelun seitsemännellä minuutilla johto-osuman, kun Kiinasta avauskentällisen oikeaan laitaan palannut Donewell Yobe paukautti kauden neljännen maalinsa. AC Oulu vyörytti hyökkäyksiä toisensa perään ja etenkin Nganbe Nganbe oli jälleen kerran pirteällä pelipäällä. Seuraavasta maalista vastasi kuitenkin täysin ottelutapahtumien vastaisesti ja epäreilusti kotijoukkue TamU, sillä se sai erotuomari Mika Koskisen lapsuksen johdosta lahjarankkarin ensimmäisen jakson lisäajalla. Tauolla tuomaristo saikin kuulla rankkaa palautetta AC Oulun pelaajilta ja pukukopin käytävillä nosteltiin keltaista korttia niin kapteeni Dominic Yobelle kuin Jarkko Hurmeellekin. Myös Mika Nurmela kävi tauolla erittäin kuumana ja antoi täyslaidallisen tuomareiden suuntaan myös TV-haastattelussa.

Toisella jaksolla hyvin pelannut, vaikkakin pari paikkaa hassannut Nganbe Nganbe vaihdettiin pois ja tilalle asteli Juha Majava. Toivon mukaan Nganbe Nganbe ei ole loukkaantunut, mutta muuta järkevää syytä miehen kentältä ottamiseen ei ollut.

Peli pyöri myös toisen jakson alussa hyvin, mutta murheenkryyniksi osoittautunut maalinteko ei vain ota onnistuakseen. Frank Jonkelle pelattiin maanantaina loistavia paikkoja, mutta tolppaa lähemmäksi maalia Jonke ei palloa saanut. Rovaniemeltä kantautuneiden tietojen mukaan Juuso Majavaa kannattaisi ehkä kokeilla kärkimiehenä, sillä tuolla paikalla hänestä saattaisi olla joukkueelle jotain hyötyäkin. AC Oulu joutuu nykyisellään tekemään turhan paljon töitä yhtä maalia varten, mikä syö varmasti joukkueen itseluottamusta.

Kun omat hyökkäykset eivät tuottaneet tulosta oli tuloksena jo niin tutuksi tullut vastustajan johtomaali, joka syntyi tällä kertaa kulmapotkusta maalivahti Dennys Rodriguesin hieman hapuillessa tilanteessa. Osansa maalista voi ottaa kontolleen myös Antti Pehkonen, jonka mies pääsi maalin takakulmalla vapaaksi.

Kotijoukkueen johtomaalin myötä AC Oulun hyökkäykset menivät yliyrittämiseksi ja korkean pallon pelaamiseksi Jonken päähän. TamU:n puolustaessa tiiviisti, ei tulosta syntynyt. Sen sijaan omissa soi jälleen, kun Henri Myntti sai täysin vapaasti viimeistellä loppulukemiksi 3-1 oikealta tulleen hyökkäyksen päätteeksi.

Kaikenkaikkiaan AC Oulun peli oli lisämaalien puuttumista ja omissa helisemistä lukuunottamatta vähintään kohtalaista. Syöttö- ja prässipeliä oli varsinkin ensimmäisellä puoliskolla mukava katsella. Ikävä kyllä se ei näytä enää tuottavan pisteisiin oikeuttavia tuloksia. Toisella jaksolla TamU pääsi otteluun paremmin mukaan ja AC Oulun maaliverkot alkoivat soimaan.

Tuomaristolta ottelu oli kehno, sillä päätuomarin virheellisen rankkarivihellyksen lisäksi linjamiesten käsi oli herkässä ja lippu nousi pari kertaa paitsion merkiksi ikään kuin varmuuden vuoksi. AC Oululla oli kaikesta huolimatta paikkoja ratkaista ottelu hyväkseen paremmalla viimeistelyllä. Paikkoja ei kuitenkaan käytetty ja pisteet jäivät Tampereelle.

AC Oulu pelaa seuraavan ottelunsa ensi sunnuntaina kotonaan, kun Castreniin astelee vieraaksi MYPA kello 18.30.

Kommentit on suljettu.