Lehtitarjoukset

Veikkausliigaa ilman oululaisjoukkuetta

19.06.2014 | Aihealue: Suurennuslasin alla

Veikkausliigaa, tuota maamme jalkapalloilun ykkösliigaa pelataan tällä hetkellä valitettavasti ilman oululaisvoimia. Toiseksi ylimmän sarjatason eli Ykkösen alkukauden perusteella AC Oulu ei ole tällä kaudella nousukahinoissa mukana, mutta ehkä jossain vaiheessa paikka Veikkausliigassa lohkeaa.

Veikkausliigassa pelaa 12 kovaa joukkuetta, mutta mielellään näkisimme tämän tusinan joukossa myös oululaisen huippujoukkueen. Onko se sitten AC Oulu tai jokin muu joukkue, sillä ei niin väliä. Vaikka Veikkausliigassa ei oululaisia tällä hetkellä olekaan, ei se poista juurikaan liigan jännitystä.

Oululaisittain on tietenkin harmi, ettemme pääse täysillä nauttimaan korkeimman liigan tunnelmasta ja vedonlyöntimahdollisuuksista oman joukkueemme kohdalta, mutta toisaalta Ykkösenkin peleistä löytyy jo mukavasti pelattavia kohteita eri vedonlyöntitoimistoilta. Vedonlyönti on viime vuosien aikana nostanut hurjasti profiiliaan ja suosiota, ja useista otteluista ja niiden tapahtumista voi lyödä vetoa vaikkapa livenä omalla mobiililaitteella.

Mika Nurmela, oululainen jalkapallolähettiläs

Yksi huikeimmista Oulussa syntyneistä pelaajista on eittämättä Mika Nurmela. Nurmela aloitti uransa jo vuonna 1988 pelaamalla OLS-joukkueessa jalkapallon kakkosdivisioonaa. Tästä alkoi pitkä matka aina ihan huipulle ja Nurmela pelaa vielä tänäkin päivänä, mutta omien sanojensa mukaan viimeistä kautta. Hän toimii uransa päätteeksi AC Oulun kantavana voimana niin pelikentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Vuosien varrella Nurmela on ehtinyt pelaamaan joukkueissa kuten FC Haka, Malmö FF, BVO Emmen, SC Heerenveen, 1. FC Kaiserslautern, Heracles Almelo, HJK, RoPS ja AC Oulu, jossa mies on viihtynyt jo useamman vuoden.

Nurmelan menestyksestä kertoo myös se, että hän on pelannut jopa 119 ottelua Suomen eri maajoukkueissa. 71 ottelun pituinen A-maajoukkueura päättyi vuonna 2008. Nurmela valittiin Palloliiton Pohjois-Suomen valmennuskeskuksen johtajaksi ja samalla hän ilmoitti lopettavansa uransa tähän kauteen. Nurmela tulee varmasti säilymään jalkapalloihmisten mielissä, sillä hänen 17-vuotias poika Anselmi pelaa toista kauttaan AC Oulun ykkösjoukkueessa.

Oulu pysyy jalkapallokartalla jatkossakin

Oululla on yksi keskeisimmistä rooleista pohjoisen Suomen jalkapalloilun osalta. Ouluun avataan vuoden 2014 puolella Pohjois-Suomen valmennuskeskus, jota nimenomaan Nurmela tulee johtamaan. Tulevaisuuden näkymissä valmennuskeskus tulee olemaan yksi tärkeä palanen pelaajien kehittämisessä koko Suomen ja Euroopan huipulle.

Tämä ei voi olla näkymättä Oulun jalkapallokulttuurissa ja menestyksessä, joten jäämme innolla odottamaan tuloksia lyhyemmällä ja pidemmällä tähtäimellä.

 

Kommentit on suljettu.