Lehtitarjoukset

OLS A kaatoi JJK:n 3-0

19.06.2011 | Aihealue: Juniorit

Heinäpään nurmella pelattiin lauantaina A-nuorten SM-karsintasarjan yhdeksättä kierrosta ja OLS:in vastustajaksi tuli tasapistein sarjaa johtanut JJK. Sarja on muutenkin huipputasainen, sillä ennen kierrosta kuusi joukkuetta oli kolmen pisteen sisällä. Ottelusta tuli juuri tyypillinen hyvien joukkueiden taisto, jossa maalipaikoilla ei juhlittu vaan joukkueet pelasivat erittäin tarkkaa peliä. Varsinkin toisella jaksolla kotijoukkue esitti kauden parasta peliään ja lopulta ansaitsi voiton.

Ottelu alkoi tunnustellen ja vieraat antoivat kotijoukkueen pitää palloa. Ensimmäisen puolituntisen paras tilanne nähtiin jo alkuhetkillä, kun Joni Mäkelän laukaus 20 metristä suuntautui kohti maalivahtia. Tämä kertoo siitä, miten molemmat joukkueet pyrkivät välttämään virheitä. JJK pyrki tukkimaan keskialueen ja iskemään sitten nopeasti vastaan. OLS piti palloa ja haki aukkoa vieraiden tiiviistä ryhmityksestä. Valitettava tilanne nähtiin jakson puolivälissä, kun kotijoukkueen pelaajan nappulat osuivat JJK- pelaajan sääreen ja tämä pelaaja joutui lopulta jättämään kentän. Kuin ihmeen kaupalla OLS –peluri säästyi varoitukselta.

Jakson viimeisen vartin aikana joukkueemme syöttöpeli hidastui ja ratkaisuja haettiin huonoilla syötöillä. JJK sai pelistä otetta ja teki pari – kolme todella vaarallista vastaiskua kotijoukkueen maalille, mutta Juhani Pennanen pystyi pitämään maalin puhtaana. Tässä saatiin hyvä muistutus, että pelissä täytyy koko ajan pysyä ajatus mukana. Huonot syötöt keskialueelle antoivat vieraille mahdollisuuden pallonriistoihin ja vastaiskuihin. Tauolla asiaa käytiin läpi ja siihen pyrittiin kiinnittämään parempaa huomiota toisella jaksolla.

Toinen jakso alkoikin samoin OLS:in pitäessä palloa, mutta vieraat ottivat vähän aktiivisemman prässin käyttöön ja saivat pari vastaiskua heti jakson alkuun. OLS –pelaajien pää pysyi kuitenkin kylmänä ja ote pelistä saatiin taas itselle. Vaihdosta keskialueelle tunnin kohdalla tullut Niko Tukeva toi lisää aktiivisuutta väsyneitä vieraita vastaan ja peli alkoi painua JJK –päätyyn. Vieraiden puolustus pystyi kuitenkin pitkään pitämään varsinaiset maalipaikat vähissä. Jakson puolivälin lähestyessä nähtiin avausmaali, joka oli todellakin kärkiottelun arvoinen. Sami Kuronen ohitti vartijansa laidalla ja keskitti maalille, jossa Vesa Verronen laukoi upeasti suoraan ilmasta pallon verkkoon.

Tämä maali vaikutti vapauttavan kotijoukkueen pelin lopullisesti. Pallo alkoi liikkua entistä iloisemmin ja pelaajat saivat lisävirtaa. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Niko Tukeva vapautti Joni Mäkelän läpiajoon ja tämä teki varmasti 2-0. Liekö tämä hieman katkaissut vieraiden selkärankaa, koska tämän jälkeen kentälle tuli tilaa ja joukkueemme pääsi pitämään palloa vastustajan alueella entistä paremmin. Ottelun loppuhetkillä yksi kentän hahmoista Vesa Verronen laukoi terävästi ja vaihtomies Jani Sirkka pääsi siirtämään maalivahdin torjuman pallon verkkoon. Vieraat saivat vielä tämän jälkeen ottelun parhaan paikkansa, mutta Juhani Pennanen torjui puolittaisen läpiajon varmasti.

Tässä ottelussa olimme valmiita taistelemaan irtopalloista ja sitä kautta saimme otetta kentällä. JJK on erittäin organisoitu ja vahva joukkue, joka on syyskierroksella taas paha vastustaja. Sarjapaikan varmistuttua tavoitteemme on ollut kehittää pallolista peliä syksyä varten ja siinä otettiin taas pari askelta eteenpäin. Kärsivällisyys liikuttaa palloa oli tänään voiton avain ja vaihtomiehet toivat uutta virtaa kentälle. Topparikaksikko Teemu Lukkari – Arttu Hinkula oli varma ja yhdessä Juhani Pennasen kanssa loivat pohjan voitolle. Joni Mäkelä pyöritti peliä hyvin keskialueella. Kevätkierrosta on vielä jäljellä kaksi kierrosta ja niihin on mukava lähteä kärkipaikalta. Tulevana keskiviikkona matkaamme Kuopioon, jossa KuPS taistelee sarjapaikastaan ja on varmasti paha vastustaja.

-Matti

 

Yksi kommentti
Kommentoi »

  1. Hyvä Ols.

Kommentoi