Lehtitarjoukset

Juha Majavalle jatkosopimus ja uusi rooli

18.11.2010 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

AC Oulu on tehnyt yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen Juha Majavan kanssa. Majavaa kaavaillaan ensi kauden joukkueen vasemmaksi laitapuolustajaksi. Marraskuun lopussa 28 vuotta täyttävälle Majavalle ensi kausi on kolmas AC Oulussa. Rovaniemen Palloseuran kasvatti on pelannut urallaan kaikkiaan 95 liigaottelua, sillä aikaisemmin pääsarjakokemusta löytyy RoPSin ja FC KooTeePeen riveistä.

– Olen viihtynyt sekä seurassa että Oulun kaupungissa niin hyvin, ettei ollut mitään tarvetta katsella muualle, Majava tiivistää.

Majava on pelannut kaksi aikaisempaa Oulun kauttaan pääsääntöisesti vasempana laitahyökkääjänä, mutta ensi kaudella rooli muuttunee. Kun viimeisten kolmen kauden vasen laitapuolustaja Niko Kukka siirtyi MYPA:an, kaavaillaan Majavasta tämän tontin hoitajaa.

– Juha on todella luontainen vaihtoehto siihen rooliin. Ajatus tuli mieleen jo viime talvena, mutta kokonaisuuden kannalta silloin ei muutosta kannattanut tehdä. Nyt tämä on selkeä lähtökohta, sillä Juha on hyväkuntoinen ja vahva vasenjalkainen pelaaja. Odotan innolla ensi kautta hänen suhteensa, päävalmentaja Juha Malinen paljastaa.

Täysin uudesta pelipaikasta Majavan kohdalla ei kuitenkaan puhuta, sillä hän on pelannut kyseisessä roolissa aikaisemminkin.

– Muun muassa KooTeePeessä vuonna 2007 pelasin koko liigakauden vasempana pakkina, Majava mainitsee.

Majavan viime kautta häiritsi alavatsavamma, jonka takia tilille tuli vain 15 ottelua.

– Vaikka oli sitkeä vamma, niin hän osoitti koko ajan hirveää halua pelata joukkueen eteen. Juuri sellaisia pelaajia tarvitsemme, Malinen korostaa.

Kauden päätyttyä Majava kävi leikkausoperaatiossa ja tekee nyt hiljalleen paluuta harjoituskuvioihin.

Myös Juhan pikkuveli, Juuso Majava, jatkaa sopimuksensa mukaisesti AC Oulussa ensi kaudella.

Kommentoi