Lehtitarjoukset

AC Oulu löysäili, Viikingit vei

18.09.2011 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

AC Oulu koki karvaan 5-2 tappion Viikinkien vieraana sunnuntai-iltana. Heikkokuntoisella kentällä pelatussa ottelussa kotijoukkue oli tehokkaampi, eikä AC Oulun peli häikäissyt missään vaiheessa. Etenkään ensimmäisellä puoliajalla ei nähty lainkaan sitä palloa hallitsevaa AC Oulua, jota esimerkiksi kotikentällä on totuttu näkemään. Tästä kertoo jo sekin, että ensimmäiseen varttiin Viikingit saivat neljä kulmapotkua.

Viikingit meni ottelussa johtoon 39 minuutin pelin jälkeen, mutta AC Oulu onnistui kuitenkin tulemaan tasoihin vielä ennen taukoa Randy Edwini-Bonsun upealla maalilla.

Toisella puoliajalla AC Oulu aloitti terävästi ja meni 2-1 johtoon Edwini-Bonsun toisella maalilla. Sitten synkkeni. Ensin Viikingit tuli tasoihin ja teki pian kaksi maalia lisää mennen 4-2 johtoon. Viikinkien 3-2 johto-osuma oli upeaa katseltavaa, kun Joni Korhonen tykitti pallon noin 30 metristä tolpan kautta AC Oulun verkkoon.

AC Oulu haki vielä viimeisen 20 minuutin aikana tasoitusta, mutta ei saanut aikaiseksi vaarallisia paikkoja. Viikingeille sen sijaan tuomittiin vielä rangaistuspotku, kun Jeremy Vuolo joutui kaatamaan viikkaripelaajan.

Näin Viikingit otti oikeutetun 5-2 voiton ja AC Oulun uudelleen vironneet nousuhaaveet kokivat suuren kolauksen. Nyt eroa kärkijoukkue Lahteen on viisi pistettä, kun jäljellä on neljä kierrosta. Lisäksi AC Oululla on jäljellä peräti kaksi ottelua kärkijoukkueita vastaan, kun se kohtaa OPS:n ja PK-35:n. Hyvin suurella todennäköisyydellä AC Oulu jatkaa ensi kaudella Ykkösessä.

Illan ottelussa valmentaja Juha Malinen oli päätynyt erikoiseen ratkaisuun, kun oikealla laidalla aloitti Matias Ojala, jonka otteet etenkin laidalla eivät ole olleet kovin hyviä. Sitä ne eivät olleet myöskään tänään ja hänet vaihdettiinkin Joonas Pennaseen toisella puoliajalla. Pennanen ei kuitenkaan päässyt kunnolla peliin mukaan ja hänen panoksensa jäi myös vaisuksi.

Jälleen kerran Malinen saa noitua Daniel Owusun surkeaa viimeistelytaitoa, sillä mies missasi ensimmäisellä jaksolla jo ties kuinka monennen kerran hyvän maalintekopaikan. Owusu vaihdettiinkin kentältä tauolla.

Myös Mika Nurmelan vapaa- ja kulmapotkut olivat linjassa tämän kauden aiempien versioiden kanssa ja päätyivät lähes poikkeuksetta ensimmäiseen mieheen.

Positiivisena antina Edwini-Bonsun nopeutta osattiin käyttää hienosti hyväksi ja molemmat AC Oulun maalit syntyivätkin sen ansiosta. Sen sijaan puolustuksen virheet kostautuivat ja omissa helisi liian helposti.

AC Oulun osalta loppukauden tavoite onkin lienee Oulun herruuden voittaminen, sillä keskiviikkona on luvassa kuuma paikallistaisto hyvävireistä OPS:aa vastaan. Tunnelmat AC Oulun leirissä tosin ovat varmasti hieman lässähtäneet, joten nähtäväksi jää riittääkö puhtia ja innostusta vielä paikallisvääntöön.

Kommentoi