Lehtitarjoukset

Mutaa ja Metaania juhlaturnauksessa

18.07.2013 | Aihealue: Pääuutinen, Puulaaki, Suurennuslasin alla

Mutakansa pelasi Utajärvellä 13.-14.7.2013 viidennen kerran mutafutiksen Suomen mestaruudesta. Juhlan kunniaksi viikonloppuna oli tarjolla runsaasti oheisohjelmaa. Aika ei käynyt kenelläkään pitkäksi. Heti alkajaisiksi oli luvassa kaiken kantoa. Mutakansa näytti jälleen kerran yhteishenkeä tamppaamalla yhteisvoimin Kaikenkanto -radan kisakuntoon. Kannettavana oli vaikka sun mitä, raha- ja pottusäkkejä, renkaita, putkia ja jopa pelikavereita. Allekirjoittanutkin tarjoutui vapaaehtoisesti kannettavaksi, mutta siinä vaiheessa kisaajat puistelivat päätään ja luikkivat pois näkyvistä.

Kisan voittaja Tommi Kujala kantoi oman painonsa lisäksi huikeat 153 kiloa. Jopa kuuluttaja olisi käynyt kevyeksi siinä lastissa, vaikka ei siihen paljoa enää olisi lisää tavaraa tarvinnutkaan.

Perinteisten pesu- ja huoltopaikkojen lisäksi paikalle oli järjestetty peräkärrysauna. Kyseinen hikikammari saavutti heti suuren suosion. Ihmekös tuo, kyllä pelatessa aina sen verran hiki tulee, että sitä on mukava tehostaa löylyillä heti pelin jälkeen.

Yksi unohtumattomimmista hetkistä itselleni oli kisojen vakiovieraan, AC KiTun, lahjoittama pelipaita allekirjoittaneelle. Aina yhtä rennolla asenteella mukana ollut KiTu saavutti vihdoin myös ensimmäisen voittonsa turnauksen historiassa. Tamperelaisia vastustajia taisi jo poltella illanvietto, koska luvassa oli herkät jäähyväiset joukkueen erään pelaajan poikamiespäiville.

Iltapäivä olikin sitten pyhitetty erilaisille tapahtumille. Ensin Utajärven puhallinorkesteri. UPO, pesi ja linkosi yleisön sydämet puolelleen. Oman konserttinsa lisäksi he säestivät hetken päästä hiukan toisenlaisen torven töräyttelijää.

Kansainvälinen kaasuttajien kuningas, Mr Methane, esitti huikean pierushownsa tässä vaiheessa. Suoli soi sekä klassisen että vähän rokimman musiikin tahtiin.

Kun metaanin voimalla vielä puhallettiin kynttilät juhlakakusta, ammuttiin puhallusputkella ilmapalloa Wilhelm Tell-tyyliin ja epäuskoinen yleisön jäsen, Jesus, vakuutettiin äänten aitoudesta pierulla suoraan korvaan, esitys oli täydellinen. Shown juontajakin, Peräsmies, haukkoi henkeään eikä pelkästään aistikkaan kaasuttelun seurauksena.

Mr M oli yleisön jo lämmittänyt tai oikeastaan sytyttänyt kunnon roihuun seuraavaan koitokseen, Pierun MM-kisaan. Luvassa oli pieruja niin sinkku- kuin tuplaputkella. Yksilökisan voitti ylivoimaisesti venäläinen Alex. Muista kilpailijoista mainittakoon Pekka, joka oli hädin tuskin kouluiässä, mutta tulos silti huiket 73,8db!

Joukkuekisassa neljästä tiimistä mitattavan tuloksen sai ainoastaan Team Russia, Alex kaverinaan Vlad. Niinpä Venäjälle lähti voittajille kaksi kottikärryllistä Plutonn-hernerokkaa. Kaverit kertoivat voittonsa salaisuudeksi salaperäisen ruskeahkon juoman, jota he nauttivat ennen kisaa ja sen aikana.

Jopa Mr M kävi kavereita jututtamassa. Oli ilmeisen otettu venäläisten saavutuksista ja veijarit olivat selkeästi jo aiemmin tietoisia Mr Methanen urasta ja saavutuksista. Poikien asenteesta kertonee matkustus paikan päälle. Sanoivat tulleensa koneella Moskovasta Helsinkiin, sieltä junalla Utajärvelle ja jalan rautatieasemalta viitisen kilsaa kisapaikalle. Ja samana päivänä takaisin päin, vaikkakin Turun kautta.

Sillä välin pelaajat olivat keskittyneet itse asiaan eli mutafutikseen. Mutajuna jyskytti täyttä höyryä eteenpäin myös tapahtumien aikana. Alkulohkoja pelaavat joukkueet hoitivat omaa hommaansa ja valitettavasti muutama missasi oheistapahtumat peliensä vuoksi. Huomionarvoinen seikka alkulohkoissa oli, että kahden edellisen vuoden mestarit, FC Ala-Napa ja Drunked Bastards, olivat mutaamassa itsensä sunnuntain pudotuspeleihin.

Mutafutksen alkulohkopelien jälkeen luvassa oli Merilän maisemissa vielä pari pikku juttua. Mutarokkia soitti kolme bändiä ja illan kruunasi kattilarummutuksen SM-kisa.

Kun rokit oli ansiokkaasti soitettu, paikalla olleet FC Yli-Utoksen junnut tuomaroivat kattilakisan. Kuusi junnua pisteytti esitykset sormiensa avulla 1-5 asteikolla. Kisan voitti Tommi, joka jatkossa kypsentää lihat ja vihannekset voittamallaan paistosetillä. Promoottorimme Kinnusen Setti sai jäädä tällä kertaa rauhaan.

Sunnuntaina olikin sitten ohjelmassa pelkästään mutafutiksen pudotuspelejä. Mukana oli myös turnauksen ensikertalainen FC Cekat, joka hämmästyttävästi eteni pronssipeliin pudotettuaan maali-iloittelussa kovakuntoiset Isot Kuulat.

Tsirpulat pisti kovasti hanttiin toissa vuoden mestareille, mutta DB jyräsi vastustamattomasti jatkoon. Team Turvenuijat harasi parhaansa mukaan Capitalsia vastaan, joka lopulta kuitenkin hoiti itsensä mitalipeleihin. Viime vuoden mestari, FC Ala-Napa, eteni välieriin mutakokkareita potkiskelemalla kun vastustajaa ei kentällä näkynyt.

Välierissä sitten laitettiinkin maalihanat kiinni. FC Ala-Napa teki ottelun ainoan maalin vasta jatkoajalla. DB jätti turnauksen ensikertalaisen pronssipeliin samoin numeroin, tosin ainoa maali tuli varsinaisella peliajalla.

Pronssia vei jo useamman kerran mukana ollut Capitals, vaikka FC Cekat oli hyvin pelissä mukana. Finaalissa sitten kohtasivat kahden edellisen vuoden mestarit, joten juhlaturnauksen voittajasta tuli samalla tuplamestari.

Siinäkään pelissä ei maaleilla juhlittu, vaan viides mutafutismestaruus meni Drunked Bastardseille lukemin 1-0. Joukkue venyi huikeasti, kun otetaan huomioon, että sillä oli finaalipäivänä riveissään ainoastaan viisi pelaajaa. Ala-Napa oli loistavasti pelissä mukana, mutta ne maalit ne maalit…

Kyllä muuten harmittaa niiden puolesta, jotka eivät nähneet paikan päällä mestaruussukellusta. Ensi vuoteen.

– Esko Väyrynen

Yksi kommentti
Kommentoi »

  1. […] toiminnan/palvelun/tapahtuman kuvaukset […]

Kommentoi