Lehtitarjoukset

OLS A aloitti voitolla

18.04.2011 | Aihealue: Juniorit

OLS A aloitti tämän kauden SM-karsintasarjan Valkeakoskella perinteikkään Hakan vieraana. Joukkue oli odottanut uutta sarjaa ja uusia vastustajia jo jonkin aikaa ja nyt päästiin tositoimiin. Tämän energisyyden ja halun huomasi myös kentällä, sillä peli painettiin kotijoukkueen kenttäpuoliskolle heti ottelun alusta. Vaarallisiin tilanteisiin pääsy jäi kiinni pienestä päättäväisyyden puutteesta.

Vartin pelin jälkeen myös kotijoukkue pääsi peliin paremmin mukaan ja sai pari hyökkäystä aikaan käyttäen pääasiassa vasenta sivustaansa. Parin tilanteen opiskelun jälkeen ensimmäisen vuoden b-juniori Aleksi Lappalainen tukki sen sivustan pelaten hyvän ottelun. Ensimmäisen jakson puolivälissä Joni Mäkelä murtautui vastustajan rangaistualueelle. Nähtyään tien olevan tukossa Joni pudotti pallon Teemu Lukkarille, joka laukoi terävän kudin 20 metristä. Kotijoukkueen maalivahti torjui eteensä ja ainoana pelaajana tilanteen loppuun asti seurannut Veini Rikkinen sai kunnian tehdä helposti kauden avausosuman.

Ensimmäisen puoliajan loppu oli joukkueemme lievää hallintaa kotijoukkueen hakiessa tilanteitaan lähinnä korkeilla keskityksillä kohti kookasta kärkimiestään. Toppariparimme Jere Moilanen – Arttu Hinkula hoiti tilanteet maltilla ja pelisilmällä. Tauolla tehtiin pieni muutos ja se tuottikin tulosta heti. Kotijoukkuetta vietiin oikealta ja vasemmalta toisen jakson alussa. 55 minuutin kohdilla Tuure Siira nöyryytti kotijoukkuetta pahemman kerran: länget ahtaassa tilassa, sitten pieni seinä Mäkelän kanssa ja vielä länget maalivahdilta – 0-2.

Jos Tuure oli osallisena hienossa maalissa tuli muutama minuutti maalin jälkeen episodi, jota Tuure ei ehkä halua muistella pitkään. Pelin ollessa poikki Hakan pelaajan oli loukkaannuttua OLS:in alueella, Tuure astui itse (!) oman nilkkansa päälle keskialueella. Joukkueemme huoltaja meni kentälle ilman tuomarin lupaa ja tästä Tuure sai toisen varoituksen ja punaisen kortin.

Vain hetki tämän surkuhupaisan episodin jälkeen juuri vaihdosta kentälle tullut Sami Kuronen survoi väkisin pallon kolmannen kerran kotijoukkueen verkkoon. Tämän jälkeenkin juoksutimme kotijoukkuetta jonkin aikaa pallon perässä ja pelasimme aikaa pois kellosta. Hieman tarkemmalla viimeisellä syötöllä ehkä olisi syntynyt neljäskin maali.

Noin vartti ennen loppua Haka kavensi kulmapotkusta. Sen jälkeen kotijoukkue sai yhden puskupaikan, kun alakertamme nukahti ainoa kerran koko pelissä. Muuten koko Juhani Pennasen johtama alakerta saa puhtaat paperit pelistä. Roope Blomberg näytti taitojaan viime hetkillä nautiskellen kotijoukkueen hyökkääjien huijaamisesta täysin rinnoin.

Kokonaisuutena pelasimme erinomaisen avausottelun. Joukkue ei tuhlannut mahdollisuuttaan jännittämiseen vaan teki sen mitä kentällä pitääkin. Olimme kentän kaikilla osa-alueilla askeleen Hakaa edellä eikä kukaan ottelun nähnyt voi kiistää paremmuuttamme. Pystyimme estämään kotijoukkueen pelaamisen ja ajoittain nähtiin jo merkkejä siitä syöttöpelistä mihin joukkueemme pystyy. Tästä on hyvä lähteä liikkeelle, nauttia päivä ja suunnata katseet maanantaina kohti Honka-ottelua ensi lauantaina.

– Matti

Kommentoi