Lehtitarjoukset

Ykkönen jo kuiskailee – kuuleeko Oulu?

17.10.2010 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

JJK näytti vuorostaan voittamisen mallia AC Oululle, kun joukkueet kohtasivat sateisessa Castrenissa sunnuntaina. Häntäpään taistossa vierailija vei pisteet lukemin 2-1 ja kotijoukkueen murheenkryyniksi nousi jälleen kerran viimeistely. Joonas Pennanen, Frank Jonke, Donewell Yobe ja Juuso Majava saavat kaikki katsoa peiliin, sillä paikkoja oli vaikka millä mitalla. Peiliin katsomisen paikka on myös Jarkko Hurmeella, joka pelasi ehkä heikoimman ottelunsa tällä kaudella. Tappion myötä AC Oulu tippui sarjataulukossa karsijan paikalle ja taakse jäi ainoastaan FC Lahti pisteen päähän. Ikävä kyllä sarjasijoitus on ansaittu, sillä peliesitykset ovat olleet niin ylä- kuin alakerrassakin huonoja. AC Oulu pelaa viimeisen ottelunsa vieraissa Jaroa vastaan, joten helppoa lisäpisteiden saalistaminen ei ole. AC Oulun onni suoran putoamisen suhteen voi sen sijaan olla se, että Lahti matkaa samaan aikaan kovavireisen TPS:n vieraaksi.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta loistavasti, kun se meni jo 11 minuutin pelin jälkeen 1-0 johtoon Janne Hietasen tykitettyä pallon voimalla vapaapotkusta ylänurkkaan. Ennen taukoa vieraat tulivat kuitenkin tasoihin, kun keskitys oikealta löysi Mikko Hyyrysen kotijoukkueen haavoittuvaisen puolustuksen keskeltä. Hyyrynen laittoi pallon varmasti pussiin ja tilanne oli tauolle mentäessä 1-1.

Vieraat tulivat myös vahvasti tauolta ja Mika Lahtinen iski voittomaalin jo neljän minuutin pelin jälkeen. AC Oululla oli lukuisia paikkoja, mutta taito ei riittänyt maalintekoon. Joonas Pennanen oli suurin tuhlailija, sillä lukuisista paikoista hän ei saanut palloa tolppaa lähemmäksi maalia.

Vasemman laiturin paikka on ollut avoimessa haussa siitä lähtien, kun Nganbe Nganbe loukkaantui, mutta hänen saappaansa ovat liian suuret, eikä korvaajaa kapeasta materiaalista löydy. Juuso Majava ei ole liigatason laituri, sillä nopeus ja taitotaso eivät riitä. Donewell Yobe on pelaaja, jonka oikea rooli on monipuolinen vaihtopelaaja, joka heitetään kentälle, kun muita vaihtoehtoja ei enää ole käytettävissä. Valmentaja Juha Malinen on kuitenkin joutunut nostamaan Donewellin avauksen mieheksi. Hänen osaltaan tilanne on toki vaikea, sillä korvaajaksi olisi tyrkyllä lähinnä nuori Joni Mäkelä tai brassi Ethie, joka ei ole täysin sisäistänyt vielä joukkueen pelitapaa. Taitojensa puolesta Ethie olisi joukkueelle mies paikallaan, mutta jokin ei miehen pelissä loksahda kohdalleen.

Jarkko Hurme, jonka pitäisi olla yksi joukkueen selkärangoista, on puolestaan vajonnut rivipelaajan tasolle. Tämä korostui etenkin tässä ottelussa, sillä harhasyöttöjen määrä oli varsinkin toisella jaksolla silmiinpistävän suuri. Kun Hurmeen saati Niko Kukan nousut eivät tunnu tuottavan tulosta, niin ehkä olisi parempi jättää ne kokonaan pois ja käyttää niitä vain äärimmäisessä hädässä. Niistä kun tuppaa muodostumaan erittäin vaarallisia vastahyökkäyksiä.

Jaro-ottelusta tulee varmasti joukkueelle vaikea, sillä voitottomien otteluiden putki on venynyt jo neljän ottelun mittaiseksi. Jos tuo ottelu hävitään, riittää Lahdelle karsijan paikkaan tasapeli ottelusta TPS:aa vastaan. AC Oulun maaliero on liigan huonoin, joten tasapisteissä ei kuuluisa the cock of glory sjungaa.

Veikkausliigan päätöskierros pelataan ensi lauantaina ja ottelut alkavat kello 14.00.

Kommentoi