Lehtitarjoukset

AC Oulu peittosi SJK:n

17.06.2012 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

AC Oulu pelasi lauantaina kotiottelun Ykkösen kakkospaikkaa hallussaan pitävää SJK:ta vastaan. Tuloksena oli komea 3-1 kotivoitto, vaikka kotijoukkue pelasi unettavaa peliä puoli ottelua. Ottelun alku oli lupaava. Matias Ojala kolisutteli tolppaa ja Zezelläkin oli pari loistavaa maalintekopaikkaa. Ensimmäisestä maalista vastasi kuitenkin vierasjoukkue SJK, kun vasemmalta tulleen keskityksen laittoi AC Oulun verkkoon Daniel Caumo. Maalin jälkeen AC Oulun peli oli tuskaista katsottavaa, eikä palloa saatu maalipaikkoihin sitten millään. Kaikki muuttui, kun toista puoliaikaa oli jäljellä enää parikymmentä minuuttia. Ensin Zeze tuikkasi pallon nätin syöttökuvion päätteeksi maaliin ja neljä minuuttia myöhemmin Dritan Stafsula esitteli jalkapalloilijan tärkeintä taitoa eli potkutekniikkaa tyylikkään kulmapotkukuvion päätteeksi tykittäen pallon vastustamattomasti maalin takanurkkaan. Kolmannesta maalista vastasi Joonas Sohlo ja sekin syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta.

Ottelussa oli unettava puolen pelin mittainen jakso, kun SJK oli johtoasemassa. AC Oulu hyökkäys- ja syöttöpeli oli todella heikkoa, ja harva katsomossa uskoi enää edes tasapeliin, saati sitten voittoon. AC Oulun juniorikaartilla oli suuria vaikeuksia vastassa pelanneita veikkausliigajyriä vastaan ja fyysisen preesensin puute teki pelaamisesta ajoittain tuskaa. Koko joukkueen syöttötyöskentely oli melkoisen heikkoa ja harhasyöttöjä nähtiin niin junnuilta kuin kokeneimmiltakin pelaajilta aivan liikaa.

Joukkueen avauksesta pahiten epäonnistuivat Joni Mäkelä ja Juha Majava. Mäkelällä on merkillinen lukko päällä, eikä kentällä tapahdu oikein mitään positiivista. Majavaa leimaa puolestaan laiskuus, eikä kiinnostus meinaa riittää vaan peli menee lönköttelyksi sinne tänne. Etenkin omien hyökkäyspään  virheiden jälkeen odottaisi erittäin nopeaa reagointia pallon saamiseksi takaisin, mutta sellaista ei Majavalta ole viime otteluissa nähty. Jos vaihtopenkiltä löytyisi vaihtoehto, ei Majavaa nähtäisi RoPS-ottelun avauksessa keskiviikkona.

Ihmetellä myös täytyy edelleen kaukolaukausten panttaamista. Stafsula tuntuu olevan joukkueen ainoa pelaaja, joka pystyy olemaan vaarallinen sillä sektorilla. Mika Nurmela kykenisi siihen myös, mutta panttaa käsittämättömällä tavalla kaukolaukauksiaan. Muun joukkueen potkutekniikka ei taida kaukolaukauksiin valitettavasti riittää tai siltä tilanne ainakin vaikuttaa yrityksen puutteesta johtuen. AC Oulun pelityylillä ja vastustajien bussinperkkeeraamistaktiikoita vastaan kaukolaukaukset ovat erinomainen tapa maaliverkkojen heiluttamiseen. Matias Ojalan tolppalaukaus ottelun alkuminuuteilla oli virkistävä ja erittäin harvinainen poikkeus, joka oli heti poikia maalin. Näitä lisää!

SJK puolestaan ei missään nimessä pelannut sellaisella tasolla, kuin selässä olevat nimet antavat odottaa. Joukkueen muutaman ottelun alavirettä ei siis tarvitse ihmetellä.

AC Oulun seuraava ottelu pelataan keskiviikkona Raatissa ja vastaan asettuu siis Rovaniemen Palloseura, joka pitää vankasti hallussaan Ykkösen kärkipaikkaa.

Kommentoi