Lehtitarjoukset

OLS:ille tappio Turussa

17.06.2011 | Aihealue: Juniorit

OLS A matkasi sarjan kahdeksanteen peliinsä Turkuun, jossa isäntänä oli TPS. Ottelu pelattiin hurjassa, yli 30 asteen lämpötilassa, Urheilupuiston tekonurmella ja pelaajat joutuivatkin kirjaimellisesti helteeseen. Pelaajien tilannetta pyrittiin kotijoukkueen toimesta helpottamaan monin eri tavoin, esim. vesisaavein ja ylimääräisin juomatauoin. Kuumuus sai aikaan sen, ettei ottelun tempo päässyt nousemaan hirvittävän korkeaksi, mutta paremmuudesta ei jäänyt epäselvää.

OLS lähti otteluun parantamaan hieman kadoksissa ollutta pallollista peliään ja saikin avausjakson alkupuoliskolla rakenneltua pari – kolme mukavaa hyökkäystä. Vieraiden vaarallisin paikka tuli, kun Joni Mäkelä vapautti Teemu Lukkarin rangaistusalueelle ja tämän poikittaissyötöstä Veini Rikkinen myöhästyi vain niukasti. Kotijoukkue TPS haki alussa paikkoja nopeilla pistoilla, mutta vieraiden linja onnistui jättämään hyökkääjät paitsioon kerta toisensa jälkeen. Vähitellen peli kääntyi selvemmin kotijoukkueen hallintaan ja raitapaidat alkoivat luoda tilanteita Juhani Pennasen maalille, mutta tämän hyvät torjunnat pitivät tilanteen tasoissa.

Ensimmäisen jakson viimeinen kymmenminuuttinen oli sitten vieraiden kannalta synkkä. Noin 37 minuutin kohdalla kotijoukkueen toppari pääsi kulmapotkusta puskemaan liian vapaasti, pallo yläriman kautta niukasti maaliviivan yli ja TPS johtoon 1-0. Vain kolmisen minuuttia myöhemmin kotijoukkue iski uudelleen. Keskitys vasemmalta maalille ja parin kimmokkeen kautta pallo tuli hyökkääjälle, jonka lievästi epäonnistunut laukaus osui maassa olevaan TPS –pelaajaan ja valui tästä tolpan juureen; 2-0. Tilanteessa OLS –puolustus vaati paitsioliputusta, mutta sitä ei näkynyt joten tauolle mentiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

Toiselle jaksolle joukkueemme tuli terävästi ja sai ensi minuuteilla paineen TPS –päätyyn. Kuitenkaan vaarallisia paikkoja ei saatu ja peli tasaantui jakson alun jälkeen. Selvää oli, että tappiolla jossakin vaiheessa peliä on pyrittävä nostamaan ja se avasi paikkoja kotijoukkueelle. Alakertaa jouduttiin muuttamaan parin kolhun vuoksi ja keskikentällä hyvin aloittanut Roope Blomberg piti pudottaa toppariksi. TPS sai peliinsä taas uutta virtaa reilun tunnin kohdalla, kun pallonriiston jälkeen heidän kärkimiehensä pääsi murtautumaan vetopaikkaan ja laukoi Pennasen käsien kautta 3-0. Tämän jälkeen TPS hallitsi peliä, joka toki aaltoili molempiin suuntiin. OLS:kin pääsi hyviin hyökkäyspaikkoihin, mutta tilanteet tyrehtyivät pallonsiirtelyyn keskialueella eikä kunnon maalipaikkoja saatu ennen loppuminuutteja.

Viisi minuuttia ennen loppua Mooses Moilanen sai pallon pilkun kohdalle, mutta laukaus osui tolppaan. Tämän lähemmäksi ei päästy ja peli päättyikin kotijoukkueen ansaittuun voittoon. Tämän kaltaisten esitysten jälkeen voi vain ihmetellä miten TPS on ollut sarjataulukon alapäässä. Oman joukkueemme peli oli pettymys. Palloa siirreltiin keskialueella eikä pyritty riittävän suoraviivaisesti kohti maalia. Jäi vaikutelma vastuun siirtämisestä pelikaverille, kun tarvittaisiin peliin johtajia. Jalkapallo on maalintekopeli, jota ei voi voittaa hiplaamalla pieniä ns. nättejä syöttöjä keskialueella. Pallo on saatava vastustajan päätyyn, koska maali on edelleen siellä. Jos jossakin pelissä olemme olleet terävämpiä maalien edessä, oltiin nyt siellä täysiä lapasia. Jos vielä halutaan pisteitä saada, on tähän tultava totaalinen muutos. Seuraava ottelu pelataan lauantaina 18.6. klo 15 Heinäpään nurmella ja vastaan tulee sarjakärki JJK.

-Matti

Kommentoi