Lehtitarjoukset

Patrice Ollo tekee paluun AC Ouluun

17.04.2014 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

AC Oulun paidassa nousua Veikkausliigaan vuonna 2006 juhlinut Patrice Ollo palaa oululaisjoukkueen riveihin. Yksivuotisen sopimuksen myötä AC Oulun joukkue vahvistui 77 Veikkausliigaottelun verran. Keskikentän pohjalla ja topparin tontilla viihtyvä Ollo saapui Suomeen ja Ouluun vuonna 2006 yhdessä maanmies Titi Essomban kanssa. Nousukauden jälkeen nyt 28-vuotias pelaaja suuntasi Vaasan Palloseuran riveihin Veikkausliigaan. Tämän jälkeen vuonna 2008 kovaotteinen jässikkä pelasi alkukauden Kakkosessa FC Opan riveissä, mistä tie vei Veikkausliigan Rovaniemen Palloseuraan.

Mainion loppukauden jälkeen edessä oli siirto Kuopioon KuPS:n paitaan. Kuopiossa vyölle kertyi kolmen kauden aikana 41 Veikkausliigaottelua. Vuonna 2010 Ollo juhli kuopiolaisten kanssa hopeamitaleja ja kauden jälkeen pelaaja oli HJK:n sekä TPS:n kiikarissa – Ollo päätti kuitenkin jäädä Kuopioon.

Kaudella 2011 toteutui urheilijan pahin painajainen – leikkaushoitoa vaatinut vakava polvivamma keskeytti kauden juuri ennen Eurooppa-liigan karsintaotteluja. Kuntoutus ei lähtenyt käyntiin toivotulla tavalla ja mies palasi Ouluun vuonna 2011. Oulussa elämä sai uutta suuntaa opiskelujen ja perheen muodossa. Ollo alkoi harjoitella AC Oulun mukana jo kaudella 2012. Viime kaudella paluu oli lähellä, mutta polvi vaati yhä kuntoutusta. Kovaa työtä vaatineen kuntoutuksen jälkeen mies on vihdoin voinut harjoitella joukkueen mukana ehjän talven. Sympaattinen herrasmies uskoo olevansa valmis paluuseen huipputasolle.

– Kiitän AC Oulua tästä mahdollisuudesta. Olin todella maassa loukkaantumisen jälkeen, koska polvi ei parantunut kunnolla. Viime vuonna kykenin jo harjoittelemaan paljon, mutta aika ei ollut vielä valmis. Olen tehnyt paljon töitä ja tulen tekemään myös jatkossa, jotta voin antaa itsestäni täyden hyödyn joukkueelle. Minun elämäni on Oulussa ja tämä kaupunki on kuin toinen koti minulle. Olemme joukkueen kanssa valmiina sarjakauteen ja taistelemaan voitosta jokaisessa ottelussa, Patrice Ollo kertoo.

AC Oulun johtoportaassa ja valmennuksessa ollaan erittäin iloisia Ollon puolesta.

– Hän oli vuonna 2010 erittäin keskeisessä roolissa KuPS:n voittaessa hopeaa. Sitten tapahtui ikäviä asioita, mutta hänen todellinen luonteensa on tullut esille – hän on halunnut opiskella kieltä ja ammatin, kasvattaa lapsensa sekä palata jalkapallon pariin vaikeuksien kautta. Olemme tukeneet häntä pitkään ja nyt hän on valmis, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela sanoo.

– Ollo tuo joukkueeseen paljon kokemusta, johtajuutta ja kovuutta. Hän on erittäin monipuolinen pelaaja, mutta parhaat avut häneltä löytyvät keskisektorin puolustaviin rooleihin. Pallovarmana pelaajana hän pystyy toteuttamaan meidän pelitapaa mainiosti. Hänestä tulee olemaan joukkueelle ja kannattajille paljon iloa pitkän kauden aikana, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen mainitsee.

Ollon sopimuksen myötä AC Oululla on kasassa 17 pelaajasopimusta kaudelle 2014.

Kommentoi