Lehtitarjoukset

Ärhäkkä AC Oulu kaatoi SJK:n

17.03.2012 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

Heinäpään jalkapallohallissa nähtiin lauantaina harjoituskauden tähän saakka laadukkainta futista, kun AC Oulu isännöi SJK:ta. Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta huonosti, sillä vieraat onnistuivat maalinteossa jo neljännellä peliminuutilla kulmapotkusta Jyri Hietaharjun toimiessa maalintekijänä. Tätä ennen Joni Mäkelä oli jo kolisuttanut vieraiden maalipuita. AC Oulun tasoitus tuli myöskin kulmapotkusta, kun Mika Nurmela orkestroi kulmapotkukuvion Janne Hietasen päähän, josta Hietanen ei erehtynyt. Ottelun ensimmäinen puolisko oli todella hyvätasoista peliä ja moni liigajoukkuekin olisi ollut tässä vauhdissa ihmeissään. Nurmela ja valmentaja Juha Malinen piiskasivat nuorisolle päälle todellisen taisteluhengen, ja kun vieraatkin laittoivat kovasti kampoihin, oli pelitempo erittäin kova. Syötöt napsahtelivat ja miehet taistelivat; futista parhaimmillaan.

Nurmela kävi ensimmäisella puoliskolla varsin lämpöisenä ja tuomari vilauttikin hänelle keltaista korttia. Toisaalta pieni lämpeneminen teki Nuren pelille vain hyvää ja hän oli etenkin ensimmäisellä puoliskolla aivan liekeissä. Nure antaa aivan liian harvoin painavan kutinsa puhua, mutta tänään nähtiin kaksi todellista pommia, jotka olivat lähellä sujahtaa komeasti verkkoon. Näitä kaivataan lisää, sillä kenestäkään muusta AC Oulun pelaajasta ei tunnu löytyvän riittävästi ruutia tulisten laukausten potkaisemiseen.

Puolustuslinjassa aloitti nuori Arttu Hinkula, joka esiintyi erittäin rauhallisesti ja varmasti etenkin ottelun alkupuolella. Hinkulan esitys oli lupauksia antava. Maalia vartioi portugalilaisvahvistus Hugo Magelhães, joka pelasi hyvän ottelun siihen nähden, että hän saapui Suomeen vasta edellisenä yönä. Hugon loistavasta avauspelistä nähtiin välähdys, kun hän käynnisti terävän vastahyökkäyksen maailmanluokan avauksella suoraan vastustajan rankkualueen laitamilla viilettäneen Joni Mäkelän jalkaan, josta Mäkelä ei hyvien harhautusten jälkeen kuitenkaan maalinteossa onnistunut.

Toisella jaksolla pelin tempo hieman laski, mutta hyvää futista sekin oli. AC Oulu onnistui toistamiseen maalinteossa tunnin pelin jälkeen, kun Mäkelä viiletti laidalta läpiajoon Jani Kaupilan tarjoilusta ja syötti pallon Vesa Verroselle, joka puolestaan laittoi pallon varmasti verkkoon.

Ennen ottelun päätöstä Nurmela sai toisen keltaisen korttinsa pelin viivyttämisestä ja joutui näin ulosajetuksi. SJK ei kuitenkaan saanut ylivoimalla oikein mitään aikaiseksi ja AC Oulu hallitsi peliä myös vajaamiehisenä esittäen muutaman nätin syöttökombinaation. AC Oulu voitti lopulta ottelun lukemin 2-1.

Ottelussa taidettiin nähdä peräti kolme tolppalaukaista ja niiden lisäksi SJK onnistui saamaan pallon verkkoon kahdesti, mutta molemmilla kerroilla tilanne liputettiin paitsioksi.

AC Oulun kannalta ottelu oli kokonaisuutena erittäin hyvä. Kovaksi vastustajaksi tiedetty SJK onnistui todella sytyttämään nuoren kotijoukkueen, mitä oli suorastaan ilo katsella. Tätä herkkua saamme toivottavasti ihastella kauden alettua lisää.

Yksi kommentti
Kommentoi »

  1. Kirjoittajan kanssa saaa mieltä.Kiva katsoa sellaista peliä,missä jätkillä on taitoa syötellä kovassakin vauhdissa ja järkikin pysyy mukana.Tosi taitavia nämä Oulun nuoretkin pelaajat,eivät ole pelkkiä juoksioita.Futis on taito laji.

Kommentoi