Lehtitarjoukset

OLS:n voittotilille jatkoa Heinäpään tuulessa

16.05.2010 | Aihealue: Juniorit

OLS:n voittosarakkeeseen tuli toinen perättäinen merkintä kun KuPS kaatui maalein 4-1 Heinäpäässä pelatussa kaksijakoisessa B-nuorten SM-karsintasarjan ottelussa. Tuuli näytteli merkittävää osaa sillä jaksot olivat täysin erilaisia kummankin hyökätessä vahvasti myötätuuleen. Kuitenkin täysin ansaittu voitto varsin vaisusti esiintyneestä Kuopion ylpeydestä.

Ottelu alkoi OLS:n selkeästi painaessa peliä KuPS:n päätyyn myötätuulen turvin. Varsin haluttomasti ensimmäisen jakson esiintynyt vierailija ei juurikaan hyökkäyksiin päässyt. OLS:n peli olikin ehkä tämän kauden parasta sillä tilaa pallon pitämiseen oli ja savolaisittain jopa naatiskeltiin jakson loppupuolella juoksuttaen samalla vastustajaa helteellä väsyksiin.

Maalinteon aloitti Samuli Hallikainen jo neljännen minuutin kohdalla kun Jere Moilasen hyvän laukauksen torjui ensin KuPS:n maalivahti Juho-Tuomas Matero eteensä ja paikalle ryntäsi Samuli sijoittaen pallon maaliin. Jatkoa tuli vartin pelin kohdalla, kun Samulin antaman kulman ohjasi Veini Rikkinen maalin edestä sisään. Jo aiemmin Veini oli ampunut vaarallisesti, mutta pallo ei pudonnut riittävän nopeasti ja suuntautui maalin katolle. Vaarallisia tilanteita riitti KuPS:n maalilla ja muutamat niistä tarjoili hyvillä keskityksillään Tuukka Lappalainen. Yhteen niistä oli menossa Veini Rikkinen, joka juuri puskuhetkellä kaadettiin ja tuomitun rangaistuspotkun sijoitti varmasti Samuli Hallikainen maaliin. Ja viimein myös Vesa Verronenkin onnistui maalinteossa ja vielä komealla tavalla. Vesa sai nähdäkseni pallon Aleksi Autilta keskiympyrän tienoilla, kuljetti muutaman metrin ja tempaisi pallon komealla laukauksella noin 35 metristä maaliin. Loppujakso menikin palloa siirrellessä ja vastustajaa juoksuttaessa harvinaisen helpolla tavalla.

Toinen jakso olikin sitten aivan toista maata.  Kovan myötätuulen turvin KuPS yritti prässätä ylhäältä ja saikin tilanteita aikaiseksi. Vaarallisin tilanne nähtiin OLS:n kulman jälkeen, jolloin KuPS pääsi vastahyökkäykseen. Hyökkääjä haastoi hyvin ja pääsikin lopulta laukomaan kohtuullisen pienestä kulmasta ja laukaus suuntautui etuverkkoon. Tilanteet kuitenkin jatkuivat OLS:n maalin edessä KuPs:n prässätessä ja OLS:n yrittäessä pelaamalla päästä eteenpäin. Jakson puolivälissä KuPS sai palkintonsa maalin muodossa sillä ylärimaan suuntautuneen laukauksen puski viivalta sisään Jukka Janhunen.

Vielä tämän jälkeen KuPS sai yhden vaarallisen paikan kun Joel Vartiainen pääsi läpiajoon, mutta senkin tilanteen torjui Juhani Pennanen. Juhanin varmat otteet pitivät Luistinseuraa pystyssä tiukoilla hetkillä, joskin Juhanikaan ei huipputorjuntoihin joutunut tuota läpiajoa lukuunottamatta. Mitä pitemmälle peli eteni sen selkeämmin OLS pystyi palloa pitämään ja rakentamaan vielä loppuun pari vaarallista maalipaikkaa, mutta niissä ei tällä kertaa ollut onni myötä.

Kaiken kaikkiaan selkeästi parempi joukkue voitti. Kentällä oli nyt runsaasti tilaa pelata, ehkä osittain helteestäkin johtuen, mutta enemmän se kertoo pelin tasosta jos keskialueella on tilaa kääntyä, miettiä mitä tehdä ja vielä rauhassa toteuttaa se. Vielä paremmin pitäisi palloa pystyä hallitsemaan ja löytämään paremmat ratkaisut kun vastustaja antaa sen myös tehdä. Tästä matka jatkuu sarjassa herännyttä TPS:n joukkuetta vastaan. Merkkejä heräämisestä oli HJK:a vastaan ja nyt TPS otti ensimmäiset pisteet voittamalla Hongan kotonaan. Toivottavasti myös OLS on hereillä ensi lauantaina 22.5. klo 13.00 Heinäpään tekonurmella.

– Tomppa

5 kommentit
Kommentoi »

 1. Viikonloppuna on siis mahtava tilaisuus mennä katsomaan Pohjois-Suomen parasta junnufutista! Lauantaina 22.5 Heinäpään tekonurmella klo 13:00 B -junnujen SM-sarjaa OLS – TPS ja sunnuntaina samassa paikassa klo 15:00 B-junnujen ykkösdivaria Tervarit-j – GBK. Kaikki pienet ja miksei ISOTKIN futarit jouikolla kannustamaan Oulun joukkueet voittoon ja samalla ottamaan oppia ja mallia minkälaista peliä tulevaisuuden tähdet pelaavat!

 2. Tervarit hurjissa paineissa mutta ilmeisesti 1-0 voittivat? Huh,huh…
  Ilmeisesti myös GBK on väärässä sarjassa kuten JJK B2,koska vain maalilla voittivat molemmat,vrt.valmentajan kommentit JJK B2-pelistä:) Vitsi,vitsi,toki.
  Ai niin,onnea noususta SM-sarjaan!

 3. hyvä tervarit b1. Kentän hahmo Matias Ojala, jonka erinomainen pelisilmä ja pallokosketus huippuluokkaa.
  ratkoo pelejä pelistä toiseen. voitto oli ansaittu!

 4. Moi,Matias,hyvin pelasit;)

 5. Eipäs nyt vielä, Hmmm, onnitella Tervareiden B1:stä noususta. JJK:kin on vielä tappioton joukkue.
  Onhan tilastotappiokin vielä tulematta.

Kommentoi