Lehtitarjoukset

AC Oulu jatkoon Suomen Cupissa

16.03.2012 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

AC Oulu voitti paikallisvastustaja OPS:n Suomen Cupissa keskiiviikkona lukemin 2-0. AC Oulu aloitti maalinteon hienolla kulmakuviolla, jossa Mika Nurmela syötti pallon rankkualueen kulmalle ja Lassi Nurmos vetaisi kierteisen pallon maalin takakulmaan yli voimattoman Juhani Koposen. Avausjakso oli varsin hyvää peliä molemmilta joukkueilta. OPS:n Jean Fridolin Nganbe Nganbe väläytteli useaan otteeseen lähtönopeuttaan, jollaista Suomen kentillä harvoin näkee. AC Oulun puolustus olikin avausjaksolla helisemässä tuulennopean Nganbe Nganben kanssa. Myös OPS:n vasta 15-vuotias laituri Juuso Kemppainen osoitti pelimiehen elkeitä etenkin toisella puoliskolla.

Hyvän ensimmäisen puoliskon jälkeen nähtiinkin sitten erittäin surkea toinen puolisko. Molempien joukkueiden syöttötyöskentely oli kakkosdivaritasoa ja kovin montaa peräkkäistä syöttöä omille ei kummaltakaan joukkueelta nähty. AC Oulun usein niin hyvin toimiva keskikenttä ei toiminut lainkaan ja syötöt karkailivat minne sattuu. Kannattajien huolta lisäsi myös alakerran kauttaaltaan luokattoman huono syöttötyöskentely. Etenkin Jani Kauppilalla ja Juho Meriläisellä oli suuria vaikeuksia avauspelin kanssa. Osittain se kuitenkin johtui keskikentän haluttomuudesta etsiä vapaita paikkoja, jolloin topparit joutuivat yrittämään liian pitkiä syöttöjä taitotasoonsa nähden.

Toinen maali nähtiin aivan ottelun loppuhetkillä, kun hyvän ottelun kentälle päästyään pelannut Vesa Verronen peippaili itsensä läpi vasemmalta laidalta aina rankkualueelle saakka, jossa hän vapautti myös hyvän ottelun pelanneen Tuure Siiran maalintekoon. Tuure Siirasta on kuoriutumassa erinomainen pelimies ja valmentaja Juha Malisen antama luotto alkaa tuottamaan toivottua tulosta.

AC Oulun maalia vartioi Juho Keskinen, joka teki muutaman näyttävän ja tärkeän torjunnan ottelun aikana.

Ottelua seurasi vajaat 500 katsojaa, joten mielenkiintoa paikallisderbyä kohtaan riittää myös näin talvella. Tämä lupaa hyvää kesää ajatellen, jolloin derbyjä pelataan kolme kappaletta.

AC Oulu jatkaa kauteen valmistautumista harjoitusottelulla lauantaina, jolloin Heinäpäässä nähdään kovin satsauksin kauteen lähtevä SJK. Myös OPS pelaa lauantaina harjoitusottelun GBK:ta vastaan.

 

Kommentoi