Lehtitarjoukset

Jonke lähtee – kuka tekee maalit?

15.05.2011 | Aihealue: Miehet

AC Oulu tiedotti lauantaina muun uutisoinnin yhteydessä parilla lausella joukkueen ykköstykki Frank Jonken sopimuksen purusta kauden ensi metreillä. Uutinen vetää hiljaiseksi. Loukkaantumisesta toipunut Jonke olisi ollut joukkueelle kultaakin kalliimpi, sillä maalinteko on tökkinyt. Nyt joukkueessa ei ole Ykkösen mittoja täyttävää kärkimiestä, mikä uhkaa tehdä AC Oulun kaudesta pannukakun jo tässä vaiheessa. AC Oulu kohtaa huomenna sunnuntaina vierasottelussa FC PoPa:n, mutta pistekin tuolta reissulta olisi AC Oululle hyvä saavutus.

Kalevan haastattelussa toimitusjohtaja Kimmo Piispanen lausui seuraavaa: “Jos pelaaja ei halua pelata meillä, en halua olla esteenä”. Joukkueen kannattajilla saattaa olla asiasta kuitenkin eriävä mielipide etenkin, kun kausi on jo käynnissä. Kunnon korvaajaa on vaikea löytää nopealla aikataululla. Vaikka AC Oulu putosikin yllättäen sarjaporrasta alemmas aivan kauden kynnyksellä, oli Jonkella aivan riittävästi aikaa etsiä itselleen ajoissa uusi seura, eikä jättää päätöstä ensimmäiseen sarjaotteluun. Nyt Jonken päätös jätti AC Oulun tyhjän päälle ja voi pilata jopa koko kauden.

Voidaankin kysyä, mikä on pelaajan vastuu solmitusta sopimuksesta? Entä onko seurajohdolta liiallista pehmeyttä purkaa sopimus “inhimillisten” syiden perusteella, sillä purkupäätös jättää joukkueen pulaan, eikä varmasti miellytä AC Oulun kannattajia? Sopimusoikeudellisesti AC Oulunhan ei ole mikään pakko määräaikaista työsopimusta purkaa, mikäli työsopimuksessa ei purkuperusteista ole erikseen sovittu.

Toki on vielä toinenkin mahdollinen syy Jonken lähtöön ja se on raha. Ehkä sitä vain ei ollut tarpeeksi Jonken pitämiseksi. Myös sopimuksessa olevat ulkoimaille siirtymisen mahdollistavat tai muut purkupykälät ovat toki mahdollisia. Mene ja tiedä, sillä seuran tiedottaminen Jonken lähdön osalta on ollut sanalla sanoen kehnoa.

Sunnuntaina AC Oulu joka tapauksessa kohtaa PoPa:n vieraissa ja jonkun varamiehen on siis otettava paikka joukkueen ykköshyökkääjänä ja tehtävä maaleja tai edes yksi. Paikallinen kilpakumppani OPS porskuttaa Ykkösen kärkikahinoissa ja tilillä on kolmesta ottelusta kaksi voittoa.

Kommentoi