Lehtitarjoukset

AC Oulu otti tuntumaa ensi kauden kotipyhättöönsä

13.10.2010 | Aihealue: Miehet

AC Oulun joukkue haki tiistaina tuntumaa ensi kauden kotiolosuhteisiinsa tekemällä tutustumiskäynnin pitkään remontoidulle Raatin stadionille.

Vaikka monella nykyryhmän pelaajalla on jonkinasteista kosketuspintaa legendaariseen Raattiin, ei AC Oulu ole joukkueena kamppaillut koskaan yhtään ottelua oululaisen jalkapalloilun pyhimmässä paikassa, jossa on aikoinaan nähty jopa suuri ja legendaarinen Liverpool.

Ensi kaudella AC Oulu siirtyy siis pelaamaan aivan keskustan kupeessa sijaitsevalle stadionille, jonka remontti on jo loppusuoralla. Samassa rakennuksessa pääkatsomon kanssa sijaitseva Raatin uimahalli kuntosaleineen on jo avannut ovensa, mutta viimeistelytöitä tehdään edelleen muun muassa AC Oulun tulevaan pukukoppiin. Ja luonnollisesti itse Raatin stadionin siirtonurmi on pelikunnossa vasta vuoden 2011 keväällä.

AC Oulun päävalmentaja Juha Malisen mielestä tuore kokemus Raatin stadionista on luonteeltaan selkeän positiivinen. Keskeistä on nyt se, että ero tämän hetkisiin olosuhteisiin Castrenissa on valtava. AC Oulu hyppää siis ensi kaudella puitteiden puolesta 50 vuotta eteenpäin.

– Vertailukohtana toki voisi olla jonkun huippuseuran moderni jalkapallostadion, jollainen sinällään tämä ei ole. Mutta kun samassa kompleksissa pitää olla mahdollisuus moukarinheittoon ja juoksemiseen, niin tähän täytyy olla tyytyväinen. Tilat ovat hyvät niin joukkueen kuin VIP-tilojen osalta, Malinen mittailee Raatin stadionia.

– Olen aikoinaan monet OTP:n pelit tuolta katsomosta nähnyt. Ja onhan täällä tullut tosiaan myös itse pelattua, muistelee AC Oulun puolustaja Janne Hietanen.

Yleisön tarpeita palvelee myös Raatin keskeinen sijainti ja kehaiseepa Malinen jopa Raattiin sorvattua katsomoratkaisua.

– Tänne on helppo löytää ja sisääntulopaikat ovat selkeät. Katsomot ovat lisäksi mahdollisimman lähellä kenttää. Juoksuratojen myötä väliä pitää tietenkin olla, mutta sitä ei ole yhtään ylimääräistä. Tämä on sinällään hyvin suunniteltu.

Tulevana sunnuntaina 17.10. pelattava JJK-ottelu saattaa siis hyvinkin olla AC Oulun viimeinen ottelu Castrenissa. Niitä mitellään Oulu-lehti Areenalla lisää vain, jos joukkue joutuu karsimaan Veikkausliigapaikastaan.

AC Oulun selkeä ja ainoa tavoite on napata sunnuntaina voitto ja varmistaa liigapaikka ilman piinaavia karsintoja.

– Voimme kerralla pelata itsellemme liigapaikan. Oululaisilla on nyt myös konkreettinen mahdollisuus näyttää se, miten paljon he haluavat meitä kannustaa. Tässä on nyt isot asiat kyseessä. Jos voitamme sunnuntaina, pystymme vahvasti markkinoimaan uusin voimin myös tätä uutta Veikkausliigamiljöötä seuraavat puoli vuotta. Ja se on AC Oulun etsikkoaika, Malinen alleviivaa.

Kommentoi