Lehtitarjoukset

OLS jyräsi Kai Pahlman-karsinnassa

13.03.2012 | Aihealue: Juniorit

C-15 ikäluokan epävirallinen Suomen mestaruusturnaus, Kai Pahlman turnaus, on käynnistynyt piirien karsinnoilla. Pohjois-Suomen piirin karsintoja hallitsi OLS napaten molemmat jatkopaikat itselleen.

Tämä kertoo samalla tällä hetkellä kahdesta asiasta. Oulun Luistinseuran pelaajakeskeinen pelifilosofia on selvästi tuonut ryhtiä ja laatua seuran kaikkien joukkueiden tekemiseen. Joukkueiden sisäinen vaatimustaso ja pelaajien jatkuva opettaminen kohti kovassa tempossa tapahtuvaa pallonhallintaa on selvästi nostanut myös näiden molempien joukkueiden tasoa. Toisaalta otteluiden tulokset kertovat myös valitettavan paljon piirin todellisesta tasosta. Ei tarvitse ihmetellä, miksi piirijoukkueet eivät pärjää, tai miksi Pohjois- Suomen piiristä tulee vähän maajoukkuepelaajia.

OLS C-15 oli täysin ylivoimainen voittaen karsinnan 4 ottelua maalierolla 25-2. Pelit olivatkin joukkueelle liian helppoja ja kehittyäkseen hyväksi pelaajaksi edes Suomen tasolla on riittävän kovia pelejä lähdettävä hakemaan kaukaa, ja se maksaa, kertoo joukkueen valmentaja Juha Tiainen. Vaikka kuinka haluaisimme pelata jatkuvasti tasaisia pelejä hyviä joukkueita vastaan, jossain vaiheessa vain realismi tulee vastaan ja rahat loppuvat. Nyt niitä kovempia pelejä toivottavasti tulee edes jatkopeleissä. Onneksi seuran sisällä on yhteistyö toiminut eri ikäluokkien välillä mahdollistaen pelaajan siirtymisen haastellisempaan toimintaan tukien näin OLS:n pelaajakeskeistä ajattelua.

OLS C-14 oli karsinnan yllättäjä. Vuotta nuorempi joukkue vei jatkopaikan ilman tappioita lohkosta, jossa oli mukana mm. viime kauden piirinmestari FC Lynx. Nuoremmille pelit olivatkin jo haasteellisempia, mutta hyvin harjoitellut joukkue osoitti peleissä asioita, joita jatkossakin seuran pelifilosofian mukaisesti viedään eteenpäin. Jatkopelit ovatkin tärkeää kokemusta valmistauduttaessa kauden päätapahtumiin, joihin kuuluu toukokuussa mm. Tukholman kutsuturnaus, Lennart Johansson Trophy. OLS on ainoana suomalaisena joukkueena kutsuttu mittaamaan tasoaan mm. FC Barcelonaa, Vitesse Arnheimia, Juventusta, yms. vastaan. Edellisenä vuonna turnauksen voittaja oli AC Milan.

Joukkueet jatkavat nyt piirien väliseen karsintaan, johon osallistuvat Keski-Pohjanmaan (KPV ja Jaro) ja Vaasan (TP-Sjoki/VPS-j/VIFK) piirien karsintojen kaksi parasta. Karsinnan kolme parasta selviytyvät heinäkuun lopussa pelattavaan varsinaiseen lopputurnaukseen Mikkeliin.

-Tomppa-

2 kommentit
Kommentoi »

  1. Hyvä pojat! Onnea molemmille OLS.-joukkueille jatkoon ja reeneissä kovaa työtä edelleenkin!

  2. Hyvä että joku kehuu, joukkueen johdosta tuleekin vain moitteitä “näillä peleillä ei pitkääle pötkitä”

Kommentoi