Lehtitarjoukset

Jeferson Pires on OPS:n uusi päävalmentaja

13.01.2014 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

Oulussa pitkään vaikuttanut Suomen ja Brasilian kaksoiskansalainen Jeferson Pires (35) valmentaa jalkapallon Kakkosessa pelaavaa Oulun Palloseuraa tulevalla kaudella. OPS on asettanut tavoitteekseen nousun takaisin Ykköseen. Nuori valmentaja uhkuu intoa uuden haasteen edessä.

– Olen nuori siihen tehtävään, mutta uskon, että minulla on kuitenkin riittävästi tietoa, koska olen pelannut useissa eri maissa ja jalkapallo on ollut minussa koko elämäni. Otan tehtävän haasteena vastaan. Suurin haasteeni on se, että osaanko opettaa pelaajille sen, millainen näkemys minulla on jalkapallosta. Kyse on vähän niin kuin opettaja-oppilas suhteesta. Tärkeää tässä on myös se, että OPS haluaa seurana voittaa ja menestyä, eikä tyydy olemaan paikoillaan, Pires sanailee.

Jo vuonna 2006 Pires johti OPS:aa menestyksellä. Hän luotsasi tuolloin OPS:n A-juniorit 1.divisioonan voittoon ja sen myöstä SM-sarjapaikkaan. Samalla kaudella Pires valmensi OPS:n edustusjoukkuetta Kakkosessa kuuden pelin verran. Kausilla 2011-2012 hän valmensi FC Oulun Palloa Kolmosessa.

– Valmentaja ei koskaan tiedä kaikkea, vaan aina on opittavaa. Pitää osata käsitellä ihmisiä ja rakentaa luottamus pelaajien ja valmentajan välille. Aika paljon tuon omia periaatteitani tänne, joita haluan joukkueen toteuttavan. Minun näköiseni jalkapallo on luovaa, mutta samalla tarkasti organisoitua. OPS:n pelitapa tulee olemaan yksinkertainen. Suoraviivaista, pidetään palloa ja liikutetaan sitä maata pitkin. Monimutkaisia taktisia kuvioita ei nähdä. Kun pelit alkavat, me vedetään täysillä ja kovaa, Pires avaa filosofiaansa.

Piresillä on takataskussaan kansainvälinen UEFA:n B-valmentajatutkinto, jonka hän suoritti viime vuonna. Pelaajana hänet muistetaan Suomen kentiltä Porin Jazzin, AC Oulun, Oulun Palloseuran, Rovaniemen Palloseuran, FC Oulun Pallon, FC Porin Palloilijoiden, Tornion Pallo-47:n ja Oulun Luistinseuran paidoista. Lisäksi hän on pelannut synnyinmaassaan Brasiliassa sekä Ruotsissa.

OPS:n manageri Miika Juntunen luottaa ennen kaikkea Jeferson Piresin intohimoon.

– Meidän edellinen valmentajamme Luiz Antonio oli myös kotoisin Brasiliasta ja hän teki täällä viiden vuoden ajan hyvää työtä. Halusimme säilyttää joukkueessamme pelaavan tyylin, jota Jeferson Pires nyt jatkaa omilla mausteillaan. Hän on nuori, kehittyvä ja intohimoinen valmentaja, joka tuntee oululaiset ja pohjoissuomalaiset pelaajat hyvin. Itse tunnen hänet jo vuosien takaa FC Jazzista, missä pelasimme yhdessä muun muassa Eurocupia, Juntunen perustelee valintaa.

OPS:n toinen valmentaja on seuran junioripäällikkönäkin toimiva Seth Ablade. Joukkueen huoltajana aloittaa Matti Lantto. Miika Juntunen hoitaa managerin tehtävien ohella joukkueenjohtajan ruudun.

2 kommentit
Kommentoi »

  1. joopas joo

  2. Ja sitten seuraava?

Kommentoi