Lehtitarjoukset

Jonke jatkaa AC Oulussa, Pennaselle pitkä sopimus

13.01.2011 | Aihealue: Miehet

AC Oulun kauden 2011 liigajoukkue sai yhden tärkeän palasen kohdilleen torstaina, kun seura solmi vuoden mittaisen jatkosopimuksen viime kauden parhaan maalintekijänsä Frank Jonken kanssa. Samalla seura teki kolmen vuoden sopimuksen nuoren oululaismaalivahti Juhani Pennasen kanssa.

Tuoreen jatksopimuksen myötä tammikuun lopussa 26 vuotta täyttävä kanadalainen kärkipelaaja aloittaa kolmannen kautensa AC Oulussa. Jonke on pelannut AC Oulussa yhteensä 44 Veikkausliigan ja Ykkösen sarjaottelua viimeistellen 18 maalia. Viime kaudella Jonke oli kahdeksalla täysosumallaan joukkueen paras maalintekijä.

AC Oulun joukkue palkitsi Jonken myös viime kauden vuoden tehopelaajan palkinnolla.

– Frankia voi alkaa pitää jo eräänlaisena AC Oulun kulttipelaajana. Hän tykkää olla Oulussa ja hänestä tykätään täällä. Frank on hyökkäyspelimme sielu, jonka arvoa ei mitata pelkästään maaleissa, vaan siinä ,miten joukkue kokonaisuutena pelaa, urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela toteaa.

– Frank on niitä pelaajia, jotka halusin ns. varata ensimmäisellä vuorolla. Tiedämme mitä saamme, kun Frank palaa, tiivistää päävalmentaja Juha Malinen tyytyväisenä.

Juhani Pennanen puolestaan on vuonna 1993 syntynyt 17-vuotias ja 181-senttinen Oulunsalon Pallon ja Oulun Luistinseuran kasvatti, joka torjui viime kaudella OLS:n A- ja B-juniorien sekä AC Oulu Akatemian maalilla. Viime viikolla Pennanen oli ensimmäistä kertaa urallaan mukana alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa Suomen voittoon päättyneessä Pietarin turnauksessa.

Pennanen on harjoitellut vakituisesti AC Oulun mukana jo viime talvesta lähtien.

– Juhani on tavallaan myöhäiskehittynyt pelaaja ja erinomainen esimerkki siitä, että kovalla työllä saa aikaan tuloksia. Hän on erittäin sinnikäs ja tunnollinen harjoittelija. Pennanen on nyt lähtökohtaisesti meidän kakkosmaalivahti, joka saa jo talven aikana tunnusteluminuutteja aikuisten peleistä, Malinen kertoo.

AC Oulu odottaa Pennasen nousevan tulevaisuudessa seuran alakerran kivijalaksi.
– Hän on nuori maalivahti, jonka kehittyminen miesten tasolle vie aikansa, mutta toivomme, että tietyllä aikataululla hänestä tulee meille ykkösmaalivahti. Ensi kaudella mietimme, mikä on kehittymisen kannalta paras paikka pelata. Hän voi pelata OLS:n A-junnuissa, mutta aikuisten pelejäkin varmasti tulee meillä tai sitten mahdollisessa farmijoukkueessamme, selvittää Nurmela.

Kommentoi