Lehtitarjoukset

ONS teki hienon nousun tasoihin Kaarinassa

12.09.2010 | Aihealue: Naiset

ONS vieraili lauantaina Kaarinassa Kaarinan Poikien vieraana. KaaPolle ottelu oli erittäin tärkeä mahdollisessa putoamiskamppailussa, kun taas ONS jahtaa Klubia ja Ykkösen kakkossijaa.

Ottelun alku oli tasaista pelailua sateen kastelemalla, mutta hyväkuntoisella nurmikentällä. ONS sai luotua muutaman hyvän tilanteen; ensin Mia Rein nousi laidalta ja keskitti, mutta kukaan ei ehtinyt viimeistelemään. Hetkeä myöhemmin Lotta Juusola lähetti vapaapotkun noin 30 metristä ja Laura Huhtala puski komeasti, mutta valitettavasti hieman ohi maalin yläkulman. Jakso edetessä KaaPo alkoi saada enemmän ja enemmän otetta oululaisten jostain syystä alettua hermoilla laajalla rintamalla. Normaalisti vuorenvarma alakerta jakeli alituiseen helppoja harhasyöttöjä. Loput  pallot vedettiin pitkinä kotijoukkueen puolustuslinjaan, joka hoiti pallot huomattavasti vierasjoukkuetta varmemmin omilleen, ja pääsi näin helposti uuteen yritykseen. Viimein reilun puolen tunnin pelin jälkeen oululaisten virheet kävivät kalliiksi, kun maalipotku avattiin lyhyenä, puolustajalta helppo syöttö suoraan vastustajalle, siirto keskelle täysin vapaana olleelle Krista Oksalle, jolla oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin, kun maalivahti Liisa Rahkola ei ollut ehtinyt tilanteessa maalilleen; 1-0 kotijoukkueelle. Kymmenisen minuuttia myöhemmin kotijoukkue juhli jälleen; Krista Oksa sai hyvän syötön, eteni rangaistusalueelle, missä oululaisten alakerta liian kevyesti koitti peitellä Kristaa. Krista kiitti ja hienolla nostolla sijoitti pallon takakulmaan Liisa Rahkolan ulottumattomiin. Hetkeä myöhemmin jakso loppui ja kotijoukkue johti täysin ansaitusti. Pelaajien kävellessä kohti pukukoppeja kenttäkuulutus tiivisti ensimmäisen jakson kohtuullisen kuvaavasti: “Tauolle lähdetään KaaPon 2-0 johdossa, kotijoukkueella kuusi kulmapotkua, ONS:lla ei yhtään mitään”.

Liekö kyseinen kuulutus tai valmennuksen ohjeet kopissa vaikuttaneet, mutta toiselle jaksolle tuli uudestisyntynyt ONS. Ilme oli muuttunut tauolla täysin, pallo pysyi hallussa, syötöt alkoivat löytää omat pelaajat, ja kotijoukkue alkoi olla ahdingossa. Viimeistely tuntui kuitenkin olevan ylivoimaista oululaisille, kunnes viimein parinkymmenen minuutin jälkeen alkoi tapahtua. ONS sai kulman, joka pelattiin lyhyenä, Mia Rein syötti Lotta Juusolalle vetopaikalle. Lotan vetopaikka ehdittiin kuitenkin peittää, joten Lotta syötti takaisin Mialle, joka harhautti puolustajan ja laukoi vastustamattomasti noin 20 metristä pallon aivan takanurkkaan, 2-1. Maali antoi selvästi oululaisille uskoa ja tilanteita vyöryi kohti kotijoukkueen maalia. Lopulta yritys palkittiin, Lotta Juusola lähetti kulmapotkun maalille, palloon ehti ensimmäisenä kaarinalaispuolustaja, mutta purkuyritys meni harmittavasti omaan maaliin ja tilanne oli näin tasan 2-2.

ONS ei näyttänyt tyytyvän tasapeliin, vaan jatkoi voittomaalin hakemista. Tilanne kuitenkin hankaloitui noin vartti ennen loppua, kun nilkkansa vääntänyt Mia Rein ei pystynyt yrityksestä huolimatta jatkamaan peliä. ONS oli suorittanut toisen jakson alkuminuuteilla jo vaihdon, joten pelaajia ei enää vaihtopenkillä ollut, ja näin ONS joutui pelaamaan viimeisen vartin vajaalla. Tämä ei näyttänyt hidastavan, vaan ONS sai vielä luotua muutaman hyvän tilanteen, parhaana näistä Janina Kuoksan murtautuminen rangaistusalueelle, missä hänet selvääkin selvemmin kaadettiin, mutta jostain ihmeellisestä syystä tuomari päätti olla antamatta rangaistupotkua. Hetkeä myöhemmin ottelu viimein päättyi tasatulokseen, joka näytti olevan pieni pettymys kummallekin joukkueelle. KaaPo jatkaa näin taisteluaan sarjapaikastaan, ONS taas sarjan kakkostilasta. Tästä kiitos myös GBK:lle, joka oli samaan aikaan venynyt tasatulokseen Klubin kanssa, joten Klubi ei päässyt karkaamaan lisää oululaisilta.

– Satunnainen katsoja

Kommentoi