Lehtitarjoukset

AC Oulu täyttää kymmenen vuotta – Elokuun Derbyssä juhlitaan

10.07.2012 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

Vuonna 2002 perustettu AC Oulu täyttää tänä vuonna pyöreät kymmenen vuotta. Seuran värikäs historia pitää sisällään suuria tunteita, niin riemun kuin pettymysten hetkiltä. AC Oulu viettää juhlia yhdessä oululaisen jalkapalloyleisön kanssa kauden kolmannessa ja viimeisessä paikallisottelussa 29.8. Kyseisenä keskiviikkona Raatti odotetaan täyttyvän ääriään myöten. Luvassa on myös paljon normaalista ottelusta poikkeavaa tapahtumaa.

Kausi 2003 oli seurahistorian ensimmäinen ja kuluva kausi 2012 siis kymmenes. Historiansa aikana AC Oulu on pelannut Ykkösessä kaikkiaan kahdeksana kauteta ja Veikkausliigassa ollaan vietetty kaudet 2007 ja 2010.

Ykkösessä otteluita vyölle tähän päivään mennessä on kertynyt 193, joista voitto on napattu 87 kertaa. Tasapeliin on päädytty 58:ssa ottelussa ja tappio kärsitty puolestaan 48 kertaa. Maaliverkkoja Ykkösessa on venytetty vastustajan päädyssä 333 kertaa ja omissa on soinut puolestaan 215 kertaa. Pisteitä Ykkösessä on kerätty 319 kappaletta.

Veikkausliigassa otteluita on kertynyt 52 saldolla 13 voittoa, 13 tasapeliä ja 26 tappiota. Maaliero Veikkausliigassa näyttää 59 tehtyä ja 93 päästettyä maalia. Pisteitä Veikkausliigassa on otettu tasan yksi per ottelu eli 52 kappaletta.

Liigacupissa on pelattu 20 ottelua saldolla 8-6-6 ja maalierolla 25-25. Suomen Cupin tilastot näyttävät 16 ottelussa kymmentä voittoa, yhtä tasapeliä sekä viittä tappiota.

Kun lasketaan yhteen viralliset ottelut ja harjoitusottelut on AC Oulu nähty kentällä 384 kertaa. Voittoa on juhlittu 168 kertaa, tasapeliä mietitty 98 kertaa ja tappiota harmiteltu 118 kertaa. Vastustajan maalivahtia kymmenen vuoden aikana on nöyryytetty 651 kertaa ja omasta verkosta pallo on joudutta kaivamaan 482 kertaa.

Tilastojen lisäksi AC Oulu muistetaan monesta monesta ikimuistoisesta tapahtumasta aina liiganousuista putoamiseen kabinetissa sekä vahvoista persoonista kentällä ja sen ulkopuolella. Aika kultaa muistot, jokaisella tavallaan.

9 kommentit
Kommentoi »

 1. Onnea AC Oulu! Ja onnea oululaiset jalkapalloihmiset! Moni tuuli tuivertanut, ja tämä yksi katkera myyräntyön tekijä yrittänyt mediassa sun muualla parhaansa mutta elossa ja ylpeinä Oulun ja oululaisten ykkösseurasta ollaan! Kulut on isot kun kantaa vastuun ja taakan ympärivuotisesta oululaisten pelaajien kehittämisestä, mutta ISO kiitos siitä. Ei me tusinaserbejä Raattiin haluta, vaan oululaisia ja niitä lahjakkaita, ei tusinaversioita niistäkään. Onneksi aco-leirin junnuissa niitä kasvaa!

 2. ensimmäinen kausi kun paikalliset saavat oikeasti mahdollisuuden, sekin pakon sanelemana. Mutta hyvä edes näin

 3. emerylle tiedoksi. myyräntyöntekijä on sellainen joka toimii piilossa ja seläntakana. vihjailut lapsellista.
  ns myyrä toimii aivan omalla logiikalla muitten puheista välittämättä. huolehdi sinäkin omista asioista ja nuole ….

 4. AC Oulu? Ei koskaan! Mieluummin konkkaan koko seura. Hyvä ettei nouse taaskaan.

 5. Oletpa oikea oululainen ,

 6. Vieläkö se Malinen valmentaa ac oulua? Malinen on parempi tv-valmentaja kuin Keke.
  Kupsissa sentään ymmärsivät näyttää ….?

 7. valitettavasti. Kuopiosta tajusivat laittaa ulos, kun pudotti mitalitason materiaalin

 8. onkohan taas selitys “oli monta nuorta kentällä”

 9. Mitä ihmettä – onko OPS kadottanut järkensä lopullisesti. Oisko kuitenkin ollu joku kännissä kaverille lähetetty pilaviesti joka pääsi eetteriin vahingossa.

Kommentoi