Lehtitarjoukset

OLS A romahti Turussa

08.05.2011 | Aihealue: Juniorit

Joukkueemme matkasi SM-karsintasarjan neljänteen otteluun Turkuun kohtaamaan FC Interin, joka oli myös vielä sarjassa ilman tappiota. Ottelu pelattiin Kupittaan tekonurmella, jossa aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta.

Heti ottelun alusta oli nähtävissä, että kentälle on tullut kaksi aivan eri tasolla liikkuvaa joukkuetta, nimenomaan henkisesti. Kotijoukkue Inter oli terävä, liikkuva ja taisteli joka pallosta. Vierasjoukkue OLS oli aneeminen, hidas ja epätarkka. Näinpä peliä käytiinkin täydellisesti vierasjoukkueen kenttäpäädyssä. Kotijoukkue sai touhuta täysin vapaasti OLS-puolustuksen keskellä ja laidoilla. Kotijoukkueen nopea oikea laituri aiheutti jatkuvia ongelmia vieraille. Reilun kymmenen minuutin jälkeen pallo oli hyvän yhdistelmän jälkeen vieraiden maalissa, mutta avustavan liputus pelasti vielä keltapaidat.

23 minuutin jälkeen vierasjoukkue viritteli pientä hyökkäyksen poikasta. Kotijoukkueen katkosta oikean laidan pikamenijä juoksi puolesta kentästä ilman häirintää läpi ja ohitti Juhani Pennasen vieden kotijoukkueen johtoon. Tästä 2 minuuttia ja sama pelaaja juoksi läpi laidaltaan, syötti takaviistoon ja mörssärimäinen keskushyökkääjä sijoitti pallon jo toisen kerran vieraiden maaliin.

Maalien jälkeen kotijoukkue löysäsi otettaan hetkeksi, mutta vieraiden syöttöpeli oli niin epätarkkaa, ettei tilanteita saatu rakenneltua. 40 minuutin kohdalla kotijoukkueen rynnistys tuotti jo kolmannen maalin eikä voittajasta ollut mitään epäselvyyttä. Hetkeä myöhemmin OLS –leiriin saatiin pieni valonpilkahdus, kun Niko Tukeva harhautti pari sinipaitaa ja sijoitti pallon verkkoon. Näinkö sittenkin peliin vielä päästäisiin mukaan? Mutta ei. Vielä ennen taukoa kotijoukkue hyödynsi vieraiden laiskan vartioinnin. Sivuvaparin jälkitilanteessa kotijoukkueen keskikenttämies juoksi pystyyn kenenkään seuraamatta ja teki helposti 4-1.

Toiselle jaksolle lähdettiin ensisijaisesti pelaamaan kunniasta. OLS pystyi jo muutaman syötön verran pitämään palloa ja puolustuspeli oli aavistuksen tiiviimpää. Kuitenkin tarvittiin edelleen Juhani Pennasen huippupelastuksia, että numerot eivät kasvaneet isommiksi. Vaihdosta tullut Henri Nevala oli harvoja, joka yritti edes uskaltaa pelata eikä vain potkia palloa mihin sattuu. Hyökkäyspelissä pelaajat jäivät liian yksin muutamaa tilannetta lukuun ottamatta.

Kokonaisuus joukkueemme osalta oli huono. Kotijoukkue oli erittäin hyvä, mutta silti olisi odottanut joukkueemme pystyvän haastamaan heidät paremmin. Tänään palattiin pari kuukautta taaksepäin siihen tilanteeseen, että kentällä oli yksittäisiä pelaajia eikä joukkuetta. Tähän pitää tulevan viikon aikana kiinnittää erityistä huomiota, jos ensi lauantaina Castrenissa aiotaan edes jotenkin haastaa PK-35.

-Matti

Kommentoi