Lehtitarjoukset

Paikallisderby päättyi tasapeliin

06.07.2012 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

Oulun paikallisderby OPS:n ja AC Oulun välillä päättyi kauden ensimmäisen derbyn tapaan tasapeliin ja tällä kertaa lukemat kirjattiin muotoon 1-1. Yli 4000 katsojaa ei valitettavasti saanut viimeistä kymmentä minuuttia lukuun ottamatta vastinetta rahoilleen, sillä peli oli jopa unettavaa seurattavaa. Joko paikallisderbyn paineet olivat joukkueille liikaa tai sitten pelaajat eivät vain syttyneet syystä tai toisesta otteluun toivotulla tavalla. Joka tapauksessa ottelua sävyttivät enemmänkin virheet kuin hyvät suoritukset. Ottelun vaisuus heijastui myös yleisöön, joka ei missään vaiheessa kunnolla syttynyt mukaan pelitapahtumiin. OPS meni ottelussa johtoon 23 minuutin kohdalla, kun AC Oulun kokenut Jani Kauppila syötti pallon suoraan OPS:n pelaajalle, joka vapautti tuulennopean Jean Fridolin Nganbe Nganben maalintekoon. Nganbe Nganbe olikin ottelun pirtein pelaaja ja aiheutti nopeudellaan päänvaivaa AC Oulun puolustuslinjalle. AC Oulun vastinetta saatiin odottaa aina ottelun loppuminuuteille saakka, jolloin vaihdosta sisään tullut Joni Mäkelä pommitti pallon vastustamattomasti OPS:n verkkoon rangaistusalueen rajan tietämiltä lähteneellä laukauksellaan.

Ottelun juoni oli tuttu ja turvallinen: AC Oulu pyöritteli palloa alakerrassa ja keskikentällä pääsemättä maalipaikkoihin, ja OPS keskittyi puolestaan vastahyökkäyksiin, joista syntyikin muutama vaarallinen tilanne. Viimeinen kymmenminuuttinen pelasti ottelun täydelliseltä mahalaskulta AC Oulun hakiessa vimmatusti tasoitusta. OPS pääsi AC Oulun hyökkäysinnon seurauksena pari kertaa vaaralliseen maalintekopaikkaan, mutta lisämaaleja kotijoukkue ei onnistunut tekemään.

AC Oulu pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina, kun sen vieraaksi saapuu PK-35. OPS matkaa puolestaan Rovaniemelle RoPS:n vieraaksi. Kauden viimeinen derby kannattaa merkata jo kalenteriin ja se pelataan keskiviikkona 29.8.

Kommentoi