Lehtitarjoukset

Erkki Paanasesta OPS:n päävalmentaja

05.11.2014 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

Pitkänlinjan jalkapallovalmentaja Erkki Paananen palaa Oulun Palloseuraan yhden Tervareiden peräsimessä vietetyn kauden jälkeen. Paananen on tulevalla kaudella ensimmäistä kertaa OPS:n päävalmentaja. Kemiläislähtöinen jalkapalloprofessori on toiminut Oulun Palloseuran apuvalmentaja peräti viidellä peräkkäisellä kaudella (2009-2013). Pitkä historia seurassa olikin yksi merkittävä syy, miksi Paananen otti vastaan entistä suuremman haasteen OPS:ssa.

– Tämä on pitkän harkinnan tulos. Aiempi historia täällä vaikutti päätökseen, sillä tunnen hyvin seuran toimintatavat. Nyt katsotaan, mihin siivet kantavat päävalmentajana, Erkki Paananen perustelee.

”Empulla” on lähes 35 vuoden kokemus valmentamisesta. Oulussa ja Kemissä tähän asti vaikuttaneen miehen kädenjälki näkyy muun muassa lähes kaikissa kemiläisissä nykyjalkapalloilijoissa. Paanasen pelipaikka hänen omalla peliurallaan oli maalivahti.

Päävalmentajana Paananen ottaa aiempaa isomman roolin myös joukkueen rakentamisessa.

– Yritetään saada minulle tai seuralle ennestään tuttuja pelaajia tänne. Tavoitteena on kotimaisempi joukkue kuin aiempina vuosina. Pelitapa tulee perustumaan pitkälti siihen, mikä OPS:lla oli jo minun ja Luiz Antonion aikoina. Olen hyökkäävän joukkuepelaamisen kannattaja, Paananen kertoo.

OPS aloittaa joukkueharjoittelun tammikuussa. Joulukuun ajan pelaajat harjoittelevat omatoimisesti. OPS:n tavoitteena on koota sarjanousuun kykenevä joukkue ajoissa kasaan. Paananen linjaa, että suurin osa joukkueesta tulisi olla koossa jo helmikuun aikana.

Oulun Palloseuran toisena valmentajana jatkaa Ari Koski.

Kommentoi