Lehtitarjoukset

ONS 3-0 kotivoittoon FC Espoosta

05.09.2010 | Aihealue: Naiset

Sunnuntaina oli ONS:n vastustajaksi Castreniin saapunut sarjan häntäpäässä majaileva FC Espoo. Ottelun alku näyttikin, että ONS vie peliä mennen tullen, sillä ensimmäisen kymmenen minuutin aikana ONS sai luotua jo useita hienoja sommitelmia, jotka pienellä huolellisuudella ja tuurilla olisivat voineet johtaa avausmaaliin.

Maalia ei kuitenkaan saatu aikaan, vaan pelin edetessä ONS lähti mukaan Espoolaisten löysähköön pelitempoon, eikä syötöissä ollut enää ottelun alun kaltaista lujuutta, eikä varsinkaan tarkkuutta, vaan liian monet helpotkin syötöt päätyivät sinipaitaisen pelaajan jalkaa. Espoolaiset eivät kuitenkaan näitä ”lahjoja” hyödyntäneet, vaan heidän pelinsä oli alusta loppuun lähes yksinomaan pitkän pelaamista, eikä mistään pelin rakentelusta ollut juuri tietoakaan.  Jakson lopulla, oululaisten valmennusjohdon muutaman äänekkään ohjeistuksen jälkeen, alkoi punaisten peli jälleen näyttämään paremmalta. Janina Kuoksa ampui hyvän vedon kohti alanurkkaa, mutta espoolaisten maalissa Jenni Möller venyi hienosti ja torjui pallon kulmaksi. Hetkeä myöhemmin Janina pääsi läpi, Jenni Möller ehti kuitenkin vastaan ja peitti Janinan vedon. Torjunnasta pallo pomppasi kuitenkin sivulle sopivasti Sanna Heikkiselle, joka kokemuksellaan siirsi pallon hallitusti tyhjään maaliin, 1-0 kotijoukkueelle. Jakson loppu oli taas laiskanlaista pelailua, ja tauolla lähdettiin oululaisjohdossa.

Toisen jakson alku oli hetken hieman hakevaa, mutta pikkuhiljaa ONS:n peli alkoi kulkea paremmin ja paremmin, varsinkin jälleen kerran keskikenttää hallinnut Noora Ämmälä oli jatkuvasti aiheuttamassa vaikeuksia espoolaisille, välillä hieman liian innokkaastikin, kuten liukuessaan myöhässä kohti maalivahti Jenni Mölleriä, mistä tuomari ”palkitsikin” aika ansaitusti Nooran keltaisella kortilla. Ottelun pelikellon ohitettua 70 minuuttia, oululaisten hyökkäys eteni jälleen kerran kohti espoolaisten maali, nopea syöttö Nooralle, joka pelasi hienon jatkosyötön yhdellä Petra Körkölle, tämä eteni pari askelta ja tuikkasi kunnon perinteisellä kärkkäripotkulla pallon alanurkkaan, 2-0 ja espoolaisten niskat notkahtivat ratkaisevan tuntuisesti. Ottelun lopussa ONS sai vielä pelattua laidalta Sanna Heikkisen läpi. Sanna keskitti maalille, jossa palloon ehti ensimmäisenä Janika Kuoksa ja hän sijoitti pallon tyylikkäästi maalivahdin haaroista verkkoon, 3-0 ja ottelu oli viimeistään taputeltu.

Hetkeä myöhemmin ottelu päättyikin ja ONS:n kilpailu sarjan kakkossijasta Klubin kanssa jatkuu edelleen kiivaana, eroa neljä pistettä Klubin eduksi, mutta ONS:lla yksi ottelu helsinkiläisiä enemmän jäljellä. Sarjaa johtava JyPK lienee karannut jo liian kauas molemmilta, seitsemän pistettä Klubiin ja 11 oululaisiin, kun Klubilla enää kolme peliä jäljellä, joten Jyväskyläläiset hyvin todennäköisesti jatkavat kauttaan karsintapeleissä syksymmällä liigan kolmanneksi viimeistä vastaan.  Espoolaisille voidaan povata vaikeaa loppukautta, sillä joukkue on sarjassa toiseksi viimeisenä; kolme pistettä edellä olevia paria joukkuetta perässä. Toisaalta kukaan ei tiedä montako joukkuetta sarjasta tippuu, sillä Palloliitto on jo kahdesti muuttanut tiedotettaan ensi kauden sarjajärjestelmästä naisten Ykkösen osalta; ensin piti kahden joukkueen tippua, mutta kesän aikana uusittu tiedote ilmoitti jo kolmen tippuvan suoraan, ja neljänneksi viimeisenkin joutuvan karsimaan Kakkosen parhaiden kanssa jollain hämärän peittoon jääneellä tavalla. Tämäkin tiedote sitten kesän mittaan poistettiin, ja viimeisin tieto on, että ensi kauden sarjasysteemin tiedotetaan syyskuun puolen välin paikkeilla. Huhut kertovat monestakin vaihtoehdosta, mukana molemmat aiemmin jo ilmoitetut tavat, mutta myös Ykkösen laajentamisesta ja jakamisesta kahteen lohkoon on monia ”asiantuntevia” ja ”tietäviä” kommentteja kuultu viime aikoina monista suunnista. Eli ei voi kuin ihmetellä Palloliiton toimintaa; sarja on kohta ohi, eikä joukkueet edes tiedä moniko tippuu, vai tippuuko kukaan, tai joutuuko joku/jotkut jopa jatkamaan kauttaan mahdollisten karsintojen merkeissä. Ja tämähän tietysti vaikuttaa myös Kakkosen lohkojen tilanteeseen, sielläkään kukaan ei tiedä montako nousee, ja onko mahdollisia karsintoja tulossa, ja millä systeemillä ne pelattaisiin. No, ehkä tämä jossain vaiheessa selviää, ja seurat voivat alkaa valmistautumaan kohti tulevaa kautta, tietäen missä sarjassa ja millä sarjamuodolla ensi kausi pelataan.

– Satunnainen katsoja

Kommentoi