Lehtitarjoukset

OPS jatkaa junioreihin panostamista – Seth Abladesta junioripäällikkö

05.08.2013 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

Oulun Palloseura vahvistaa junioriorganisaatiotaan palkkaamalla entisen huippujalkapalloilija Seth Abladen seuran junioripäälliköksi. Ablade aloittaa työssään lokakuun alussa.

– Minun tehtäväni on auttaa OPS:n juniorivalmentajia ja -pelaajia kaikella osaamisellani ja jakaa kokemustani nuorille, miten he pääsevät eteenpäin urallaan ja voivat kehittyä ammattipelaajaksi asti, Ablade kertoo.

Junioripäällikön vastuullaan on kaikki OPS:n juniorijoukkueet ja niiden rekrytointi. Ablade puhuu hyvää suomenkieltä ja on perheellinen Suomen ja Ghanan kaksoiskansalainen. Hänellä on A-valmentajatutkinto ja samalla hän on entinen huippupelaaja. Ablade on pelannut Suomessa AC Oulussa, Kuopion Palloseurassa ja Oulun Palloseurassa. Lisäksi hän on pelannut synnyinmaassaan Ghanassa sekä Itävallassa, Hollannissa, Puolassa ja Albaniassa. Viimeiset neljä vuotta Ablade on valmentanut Vaasan Palloseurassa muun muassa D-, C- ja A-junioreita.

– Minulla on nyt paljon kokemusta junioripuolelta eri-ikäisten kanssa. Ensimmäinen ajatukseni on pelaajien motivaatio. Se on todella tärkeä juttu. Sitten tulevat perusasiat, kuten syöttäminen, liikkuminen, pelinluku ja, miten osallistutaan peliin eri paikoilla. Taktiikka tulee sitten pikku hiljaa mukaan. Näissä asioissa haluan auttaa nuoria pelaajia, Ablade suunnittelee.

OPS:n manageri Miika Juntunen kertoo seuran panostavan nyt isolla kädellä junioripuoleen. Palloseuran edustusjoukkueessa debytoi viime kaudella seitsemän omaa junioria ja tällä kaudella uusia debytantteja on jo neljä. Viimeksi eilen 16-vuotias Oskari Rounaja kirjautti ensiminuuttinsa miesten Ykkösessä ottelussa AC Kajaania vastaan.

– Rakennamme Oulun Palloseurassa kovaa pohjaa tulevaisuudelle. Se rakentuu vain talouden kautta nostamalla pystyyn ensin liiketoimintayksiköitä, jotka samalla palvelevat junioreiden harjoitusolosuhteita. Olemme tulleet nyt siihen tilanteeseen, että meidän on avattava ovet ennakoitua aiemmin kaikille OPS-henkisille oululaisille junioreille, Juntunen taustoittaa.

OPS:lla on tällä hetkellä tytöissä -99 syntyneiden joukkue ja pojissa A- ja B-juniorit sekä miesten Kolmosessa pelaava OPS-Akatemia.

– Nyt meillä on tarjota omille junioreille kunnon harjoitusolosuhteet, kun seuran harjoituskeskuksen ensimmäinen vaihe, harjoitushalli (70 x 45m), on ollut valmis viime maaliskuusta lähtien. Lisäksi meillä on oma bussi käytössä pelimatkoja varten. OPS:n omat juniorijoukkueet käyttävät sitä ja näin säästyvät joukkueen ja vanhempien rahat matkustamisen osalta, hän jatkaa.

OPS:n harjoitushallin ensi talven vuoromyynti on aloitettu. Kaikilla Oulun alueen seuroilla ja niiden joukkueilla on mahdollisuus varata vuoroja OPS-hallista. Lisätietoja liittymisestä Oulun Palloseuraan tai harjoitushallin vuoromyynnistä:

Junioripäällikkö Seth Ablade 1.10.2013 alkaen (p. 044 283 0538)
Seurasihteeri Malla Rautava (p. 040 549 0052)
Manageri Miika Juntunen (p. 0500 517 277)

2 kommentit
Kommentoi »

  1. Onko Ablaate seuraava mätä omena jos ja kun ei saakaan rekrytoitua muiden seurojen juniorijoukkueita?

  2. Kokonaisia joukkueita hakevat. Aikalailla röyhkeetä touhua. Ei onnistu. Mj vetovoimalla ei kiinnostusta lainkaan.

Kommentoi