Lehtitarjoukset

Miltä näyttää AC Oulun tulevaisuus?

04.08.2015 | Aihealue: Suurennuslasin alla

Mika Nurmela on yksi tunnetuimmista nimistä Suomen jalkapallofanien keskuudessa, mutta AC Oululla saattaa olla vielä suurempia lupauksia riveissään. Nurmelan ura ammattilaispalloilijana on takana, mutta AC Oulun menestys on vielä edessä. Joukkueen täytyy kuitenkin panostaa taktiikkaansa ja pelaajiinsa siitäkin huolimatta, että osa edistyksestä tapahtuu varmasti omalla painollaan.

AC Oulu on saanut joukon uusia kannattajia jalkapallon viimeaikaisen suosion myötä. Jo ennestään rakastettu laji on noussut yhä suositummaksi viime vuosina, mistä voi osittain kiittää Suomeen rantautuneita jalkapalloteemaisia video- ja nettipelejä, jotka ovat tuoneet lajin draaman ja jännityksen virtuaaliseen maailmaan. Siinä missä vuosituhannen alussa vain muutama jalkapallopeli löysi tiensä Suomeen, monet pelisivustot ja jopa nettikasinot tarjoavat nykysuomalaisille mahdollisuuden harjoitella rangaistuspotkujen tarkkuutta mitä erilaisemmissa peleissä.

AC Oulun mahdollisuudet synnyttää uusia jalkapallotähtiä eivät siis ole jäämässä Nurmelaan. Uudet jalkapallofanit aloittavat harrastuksen yhä nuorempana, joten uusia lupauksia nousee esiin jatkuvasti. Lisäksi joukkueella on jo tälläkin hetkellä monia loistavia pelaajia, eikä Nurmelan poika Anselmi ole niistä vähäisin. Hän on edustanut Suomea alle 19-vuotiaiden sarjassa ja osallistui UEFAn alle 19-vuotiaiden mestaruuskilpailuihin vuonna 2014. Vaikka AC Oulun nuoria pelaajia täydentää joukko kokeneempia palloilijoita, valmentaja Rauno Ojasella on vielä tehtävää ennen kuin AC Oulu voi nousta taas Veikkausliigan eliittiin.

Lupausta riittää

2014 kauden päättäminen uskomattomaan neljäntoista lyömättömän pelin putkeen on todiste siitä, että AC Oululla on edellytykset lopettaa viiden vuoden tauko Veikkausliigasta. Kolmanneksi sijoittuminen vuonna 2011 on AC Oulun tähän mennessä paras yritys nousta takaisin liigaan, eikä tavoitetta ole saavutettu huolimatta hitaasta ja varmasta parantamisesta Ojasen alla. Ojanen otti ohjat ennen 2013 kautta Ykkösliigassa ja uskoo vakaasti joukkueen rankaan. Pääosin nuoret pelaajat, kuten Anselmi Nurmela, Lassi Nurmos ja Aapo Heikkilä, ovat todistaneet vahvuutensa peleissä kerta toisensa jälkeen. Uusi kiinnitys Kemo Darboe on myös antanut joukkueelle sysäyksen oikeaan suuntaan – gambialainen hyökkääjä teki neljä maalia yhdeksän ensimmäisen pelinsä aikana.

Parannettavaakin löytyy

AC Oululla saattaa olla riittävästi taitoa noustakseen Veikkausliigaan, mutta Ojasella on silti parannettavaa muutamalla osa-alueella, jos hän aikoo saada joukkueen koko potentiaalin valjastettua. Karmeaa kauden alkua toukokuussa seurasi loistava kesä- ja heinäkuu. Loukkaantumiset ovat jossain määrin häirinneet kauden kulkua, mutta se on normaalia ja siihen täytyy varautua. Noin puolet kaudesta on vielä jäljellä, joten kaikki on vielä omissa käsissä. Eroa kärkeen on kahdeksan pistettä, mikä ei ole mahdoton kiinnikurottava vielä kauden tässä vaiheessa.

– James

Kommentoi