Lehtitarjoukset

Jaro vei voiton vaparimaalilla

04.04.2012 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

AC Oulu isännöi liigajoukkue Jaroa harjoitusottelun merkeissä keskiviikkona. AC Oululta puuttuivat kokoonpanosta nuorten maajoukkueen mukana olevat Matias Ojala sekä Lassi Nurmos. Lisäksi Juuso Majava ja Dritan Stafsula parantelivat vielä vammojaan. Kotijoukkue aloitti ottelun räväkästi, kun Janne Hietasen pitkä avaus toppareiden taakse tavoitti Mika Nurmelan, joka nosti pallon hallitusti yli Jaron maalivahdin ja puski tilanteen päätteeksi pallon vielä verkkoon. Jaro tuli tasoihin Papa Niangin maalilla, mutta Joni Mäkelä vei AC Oulun pian toistamiseen johtoon. Pian tämän jälkeen Niang tasoitti tilanteeksi 2-2 helpon näköisesti.

Ensimmäisen jakson loppu oli ajoittain todella näyttävää syöttömyllytystä. Erityisesti Tuure Siiran ja Joni Mäkelän pehmeät pallokosketukset ansaitsevat erityismaininnan. Pallo tuntuu viihtyvän herrojen jaloissa varsin tottelevaisesti.

Myös Jaro pystyi pyörittämään peliä ajoittan varsin mukavasti ja ensimmäinen jakso olikin hyvää futista puolin ja toisin. Molemmat vieraiden maalit tosin livahtivat verkkoon luvattoman helposti.

Toinen jakso alkoi heikkotasoisemmin ja palloa räiskittiin enemmän. Loppua kohden peli hieman parani ja AC Oululla tuntui olevan peli hyvin hallussa. Aivan ottelun lopussa Jarolle tuomittiin kuitenkin vapaapotku täydellisestä paikasta kuudentoista rajan reunamilta, ja Markus Kronholm laittoi pallon takakulmaan ohi koko ottelun epävarmasti pelanneen portugal Hugo Magalhãesin. Näin Jaro vei voiton lukemin 3-2.

Ottelu oli lopputuloksesta huolimatta AC Oulun kannalta hyvää peliä. Nuorisokaarti osoitti pystyvänsä pelaamaan taitofutista myös liigajoukkuetta vastaan, joten ensi viikon torstain Suomen Cupin kotiottelusta Kuopion Palloseuraa vastaan on lupa odottaa varsinaista jännitysnäytelmää. Puolustuspelaamista ja maalivahtipeliä on kuitenkin terästettävä, sillä täydellä höyryllä paahtavaa liigajoukkuetta vastaan ei tämän ottelun esityksillä pärjää.

Jobinpostia AC Oulun joukkueelle tuli Arttu Hinkulan suunnalta, sillä hän poistui kentän reunalta lääkintähenkilökunnan saattelemana pökkyräisin askelin. Hinkula aloitti ottelun toisena topparina, mutta vaihdettiin pian pois kentältä.

2 kommentit
Kommentoi »

 1. Poissaoloista huolimatta yllättävän hyvää ja vauhdikasta peliä ACO kykeni esittämään liigajoukkuetta vastaan.
  Maalivahdille sattui ns. musta ilta,toivottavasti kauden ainut.
  Oululaisena on mukava seurata tuollaista joukkuetta jossa pelaajat ovat oman kylän väkeä.
  Tässäpä pitkän päivän mietteitä joukkueesta:
  Maalivahti osasto on kunnossa,Hugo ohjaa peliä hyvin ja erittäin ulottuva ja vastaantuleva moke,Pennanen kakkosena,tämä puoli kunnossa.
  Topparit Hietsu ja Kauppila,tosi pallovarma ja kokenut kaksikko,kykenevät myös avaamaan peliä,paikkaajana Hinkula ja Meriläinen.
  Nuorelle Hinkulalle toivotaan peliaikaa ja onnistumisia toipumisen jälkeen.
  Meriläinen ei oikein istu formuun,nopeaan suunnanvaihtoon ja koko joukkueen prässiin,on enempi rikkova pelaaja.
  Laitapakit Majava ja Nurmos,takuuvarmaa suorittamista mikäli Majavan nilkka vain kestää.
  Paikkaajana Blomberg,saanut harkkapeleissä paljon peliaikaa,Jaroa vastaan OK,ilman sopimusta?
  Keskikentälle Nure,Ojala,T.Siira.
  Kaksi nuorta,energistä taistelijaa ja ikiliikkuja,joukkueen isähahmo.
  Nuoruutta ja kokemusta vaikka muille jakaa,kesän peleissä pallonhallinta ACO:lla näiden herrojen ansiosta.
  Hyökkäys?
  Tämä on tällä hetkellä suurin arvoitus jos näillä nykyisillä mennään.
  Mäkelä on osoittanut ansaitsevansa paikan avauksessa keskellä.
  Laitaan on ehdolla vasemmalle Tani,onko kunnossa,oikealle Uusitalo.
  Verronen,Sohlo,Haapala,A.Siira,mikä on nokkimisjärjestys kentälle menossa?
  Hyökkäys on joukkueen akilleen kantapää,ACO:lle ei montaa maalia tehdä kauden aikana per ottelu mutta miten tuo oma viimeistely.
  Kausikorttia hakemaan jos ei vielä ole ja kesällä Raatissa tavataan.

 2. Jäitä hattuun.

  Harkkapelit on harkkapelejä.
  Hyvää aclla on että kaupungin omia (kaikinpuolin sopivia) junnuja.
  Kyyti tulee olemaan tällä paletilla kylmää — uskokaa tai elekää.

Kommentoi