Lehtitarjoukset

Nurmela kyykytti PS Kemiä – Paatelainen katsomossa

04.03.2012 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

On maaliskuu ja kauteen valmistavassa harjoitusottelussa on vastassa Kakkosessa pelaava ja poissaoloista kärsivä PS Kemi. Katsomossa on maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen ja hänen apurinsa Markku Kanerva, mutta ilman heitäkin olisi Mika Nurmela pelannut samalla tavalla. Nurmelan työmäärä kentällä on jälleen kerran valtava ja esimerkki nuoremmille erinomainen. Vaikka Nure pelaamisen lisäksi myös sanoo kentällä sanottavansa niin omille, vieraille kuin neutraaleillekin, harvoin on kentällä nähty miestä, jolla on siihen suurempi oikeus. Nure nyt vain sattuu kentällä ollessaan olemaan omassa ammatissaan ammattimaisempi, tinkimättömämpi ja parempi kuin kukaan muu kentällä olijoista, puhutaanpa sitten tuomareista, pelaajista tai valmentajista.

Tässäkin ottelussa Nurmelan työmoraali oli siis kunnossa ja keskikentän työmyyrä prässäsi useampaankin otteeseen pallon vieraiden alimmalta mieheltä ja vapautti kanssapelaajansa hyvään maalintekopaikkaan. Nurmela syötti ottelussa kolme maalia ja itsekkäämmällä otteella olisi myös juhlinut pari kertaa maalintekoakin.

AC Oulu voitti ottelun lukemin 4-2, mutta puolustustyöskentely jätti hieman toivomisen varaa etenkin toisella puoliskolla. Voitosta huolimatta myös maalipaikkoja hukattiin liikaa ja tolppavetoja taidettiin nähdä peräti neljä kappaletta.

AC Oulun maalia vartioi testimies Hugo Magalhães, joka oli pitkä ja urheilullisen oloinen veskari. Kovin kovaan tulitukseen mies ei ´ ottelussa joutunut, mutta muutama torjunta hänelle kuitenkin siunaantui. Hän omaa hyvät avaukset, mutta hänelle sattui myös yksi arviointivirhe kulmapotkussa, jossa pallo leijaili hänen ylitseen takatolpalle. Tämän ottelun perusteella torjuntataidoista on vaikea sanoa juuta tai jaata, mutta potentiaalia miehessä kuitenkin on.

Oikealla laidalla pelannut toinen testimies Keno Stafsula oli varsin pirteällä pelipäällä tehden ottelun avausmaalin. Keno oli pienehköksi mieheksi yllättävän vahva kaksinkamppailuissa, eikä jäänyt repimisessä ja raastamisessa toiseksi ainakaan Kakkosen tason puolustajaa vastaan. Jonkin verran mies sai kuitenkin ottelun tiimellyksessä tiukkasanaista palautetta Nurmelalta lähinnä sijoittumiseen liittyen, joten nähtäväksi jää, kelpuuttaako joukkueen johtoporras Kenoa sopimuspelaajaksi saakka.

AC Oulun maaleista vastasivat Keno Stafsula, Joni Mäkelä, Matias Ojala sekä Joonas Sohlo.

Nuorten esiinmarssia on ollut ilo seurata. Matias Ojala, Joni Mäkelä ja Tuure Siira ovat kaikki nostaneet tasoaan selvästi viime kaudesta. Suurin yllätys on ollut ilman muuta Tuure Siira, joka on ottamassa jopa avauksen paikkaa keskikentällä. Myös Joni Mäkelän otteet kärkimiehenä ovat olleet lupauksia antavia. Mielellään kentällä näkisi myös nuoren Arttu Hinkulan, joka on myös osoittanut pelimiehen merkkejä harvoin kentälle päästyään.

AC Oulun seuraava harjoitusottelu pelataan 17.3. ja tuolloin vastaan asettuu kovin satsauksin kauteen lähtevä SJK.

5 kommentit
Kommentoi »

  1. ja kielenkäyttö pahempaa kuin teineillä… no kai siihenkin on oikeus! Hävetti ac:n puolesta se, että ennen pelin alkua mv-valmentaja menee maalivahdin kanssa kentälle lämmittelemään, kun käynnissä on B Sm peli!

  2. Ei ole eka kerta kun vääntäytyvät maalin nurkille lämmittelemään toisten virallisen pelin aikana, ylimielistä käytöstä

  3. Lähettäkää toki palautetta AC Oululle. Kun palautteen muotoilee asiallisesti ilman turhia pään aukomisia, niin niihin saatetaan jopa reagoida.

  4. Ainoat pelimiehet koko acon joukkueesta onvat Ojala ja Nurmela. Muut hippasijat voivat siirtyä lomailemaan.

  5. Kuka tuo Mika Nurmela on? Onko se pitkään pelannut? En ole koskaan kuullutkaan,ilmeisesti joku paikallinen divarijyrä.

Kommentoi