Lehtitarjoukset

AC Oulun toppariosasto vahvistui

03.12.2010 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

AC Oulu solmi yhden vuoden sopimuksen HJK:ssa viime kaudella pelanneen Pyry Kärkkäisen kanssa. Toppariosasto sai näin kovasti kaipaamaansa vahvistusta, sillä päättyneellä kaudella puolustus oli liian haavoittuvainen. Kärkkäinen on 24-vuotias, mutta nuoresta iästään huolimatta tilillä on jo 116 Viekkausliigaottelua KuPS:n, FC Lahden ja HJK:n riveissä.

– Pyry on ensi kauden joukkueeseemme puolustuksen johtaja ja täsmähankinta topparin tontille. Kyseessä on jo paljon liigakokemusta omaava nuori ja kehittyvä pelaaja, jolla on kokemusta kansainvälisistä peleistäkin. Kotimainen profiilipelaaja, joka haluaa kehittyä niin, että pääsee vielä pelaamaan ulkomaillekin, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela tiivistää tyytyväisenä.

HJK:ssa Kärkkäisen palkintokaappiin tuli kaksi Suomen mestaruutta. FC Lahden aikoina Kärkkäinen nousi myös nuorten maajoukkueisiin ja oli mukana muun muassa Suomen alle 21-vuotiaiden EM-kisajoukkueessa kesällä 2009.

– Pyry on minulle tuttu pelaaja KuPSin ajoilta. Hän on hyvin urheilullinen ja fiksu kaveri. Kovaotteinen ja nopea pelaaja, joka on osoittanut pystyvänsä pelaamaan liigan huipulla, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen sanoo.

185-senttinen Kärkkäinen on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan puolustuslinjan ohella myös keskikentällä. Viime kautta häiritsi juuri AC Oulua vastaan pelatussa ottelussa tullut nilkan nivelsidevamma, joten nälkää ensi kaudelle riittää.

– Koen, että minulla on hyvä mahdollisuus hakea Oulussa uutta nousua uralleni. Olen jutellut paljon Nuren ja Malisen kanssa ja saanut positiivisen kuvan joukkueesta sekä siitä, miten sitä pyritään kehittämään. Muitakin vaihtoehtoja olisi ollut, mutta nimenomaan urheilullisesti koin AC Oulun parhaaksi valinnaksi, Kärkkäinen taustoittaa.

– Hän on meille ihanteellinen pelaaja senkin takia, että menestystä on jo tullut, mutta viime kaudesta jäi kova nälkä, jonka myötä hän on potentiaalinen tasonnostaja. Oikein hyvin profiiliimme sopiva pelaaja, jatkaa Malinen.

Kärkkäinen on AC Oulun kahdestoista sopimuspelaaja kaudelle 2011.

Pyry Kärkkäinen
Syntynyt: 10.11.1986 Kiuruvedellä
Pituus/paino: 185cm/80kg
Seurat: Kiuruveden Palloilijat, PK-37, KuPS, FC Lahti, HJK
Saavutukset: SM-kultaa 2009 ja 2010, SM-pronssia 2008, Liigacupin voitto 2006 ja 2007
Liigaottelut: 116
Liigamaalit: 6
Maaottelut: 4 B-maaottelua, 18 poikien ja nuorten maaottelua. Mukana alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa 2009.

2 kommentit
Kommentoi »

  1. saitte Ouluun tolokun topparin.Mitenkäs ne AC:n try outit on menneet,löytyykö sieltä mielenkiintoisia nimiä,tuleeko soppareita?Onko omissa junnuissa potentiaalia?Vastatkaa joka on käyny kattomassa tai tyrkyllä?

  2. ei sieltä ketään tule!

Kommentoi