Lehtitarjoukset

AC Oulu jatkaa rämpimistään

03.06.2012 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

AC Oulu kohtasi sunnuntaina jumbojoukkue FC Hämeenlinnan vieraskentällä. Ottelu lähetettiin suorana lähetyksenä Yle Areenalla netissä. Odotettavissa oli tuskainen vääntö, jossa kotijoukkue puolustaa tiukkaakin tiukemmin ja AC Oulu pyörittelee palloa tuttuun tapaansa keskialueella. Juuri sitä saatiinkin, eikä tilannetta auttanut lainkaan valmentaja Juha Malisen päätös laittaa kentälle edellisessä ottelussa mielikuvituksettomasti pelannut avauskokoonpano. Ensimmäinen puoliaika oli AC Oulun osalta varsin heikkoa peliä, vaikka se saikin muutaman vapaa- ja kulmapotkun. Parhaista paikoista vastasi kuitenkin kotijoukkue ja vain huono viimeistely pelasti AC Oulun maalittomassa tilanteessa tauolle.

Toisen puoliajan aluksi kentälle viimein asteli huippuvireessä aiemmissa otteluissa ollut Dritan Stafsula korvaten Juuso Majavan, mutta sekään ei auttanut. Kotijoukkue meni 52 minuutin pelin jälkeen johtoon, kun roikkupusku pitkästä keskityksestä yllätti hyvin pelanneen AC Oulun maalivahdin Hugo Magalhaesin. Magalhaes esitti ottelun kuluessa muutaman tyylikkään torjunnan, joten hänen piikkiinsä tappiota ei voi laittaa.

Heti maalin jälkeen Venance Zeze tuli kentälle Joonas Sohlon tilalle. Parin ensimmäisen kentälläolominuuttinsa aikana Zeze olikin jo järjestelemässä pariakin paikkaa, mutta sitten pelinteko tyssäsi. Hämeenlinna alkoi puolustaa entistä tiiviimmin ja AC Oulun otteissa alkoi näkymään puristus. Stafsulan paria kaukolaukausyritystä lukuunottamatta vaarallisia tilanteita ei syntynyt. Näin Hämeenlinna piti pisteet kotonaan ja AC Oulun nuoren joukkueen ahdinko kasvoi taas pykälän verran.

Kahdeksan kierroksen jälkeen AC Oululla on kasassa käytännössä kuusi pistettä, sillä pelilupasekoilun myötä pisteet tulevat todennäköisesti vähenemään nykyisestä yhdeksästä. Tämä tarkoittaa sitä, että eroa kärkijoukkue Rovaniemen Palloseuraan on jo 13 pistettä, kun sarjasta on jälkellä noin kaksi kolmasosaa. Nousukamppailuun päästäkseen AC Oulu tarvitsee todellisen ihmeen ja se taas vaatii ehdottomasti Zezen ja Stafsulan kuntoutumista täyteen pelikuntoon jo seuraavaan otteluun, jossa vastaan asettuu sarjassa toisena oleva SJK Raatissa 16.6.

Paikallisvastustaja OPS on sen sijaan parannellut asemiaan pikkuhiljaa ja kolmesta viimeisestä ottelusta tilillä on kolme voittoa, joista kaksi viimeisintä vieläpä kärkijoukkueista. OPS:lla on kasassa 14 pistettä ja se on pelannut AC Oulua yhden ottelun vähemmän.

4 kommentit
Kommentoi »

  1. huippuvaihto taas valmentajalta, tappioasemassa varmisteltiin puolustuspäätä

  2. Eilen MM-ottelun puoliajalla studioisännän kommentti: Mitä te sanotte huippuvalmentajina Saksan pelistä ensimmäisellä puoliajalla? Paikalla olivat Muurinen ja Malinen. Ehe ehe ;D

  3. ja nimetönnä tuollaisia rohkeasti huutelet? Etkö uskalla omalla nimelläsi ilmoittautua Malista asiantuntevammaksi?

  4. Niin no tiedä mitä MM-kisoja herra on seuraillut? Jalkapallon MM-kisat ovat vasta parin vuoden päästä… Asiantuntemuksesi on häikäisevää. Muurinenhan on yksi menestyneimpiä valmentajia Suomessa. Malisen tilalle Ouluun tarvitaan uutta verta, välttämättä ei ole kysymys hänen osaamisestaan enään. Kaikki hyvä loppuu aikanaan.

Kommentoi