Lehtitarjoukset

Oululaisjunnuille menestystä

02.04.2012 | Aihealue: Juniorit

OLS:n B-juniorit sekä OLS:n ja Tervarien yhteinen A-juniorijoukkue saavuttivat menestystä viikonloppuna, kun B-junnut varmistivat paikkansa SM-sarjaan ja A-junnut ovat hyvissä asemissa SM-sarjaan pääsyn osalta. Lisäksi 97-syntyneet voittivat turnauksen Valkeakoskella ja 02-syntyneet puolestaan turnauksen Kokkolassa.

77 kommentit
Kommentoi »

 1. Onnea molemmille joukkueelle hienosta sm-sarja paikasta kesäksi.Myöskin tällä saavutuksella ensi talveksi hyvät pelit tiedossa.

 2. kiitos minunkin psta.
  hienoa että oulusta löytyy mainioita ja menestyviä joukkueita.
  menestystä on tullut mukavasti luuseri ikäluokkien jälkeen

 3. xd

 4. tarkoittaako heikki ylipäätänsä oulun joukkueita vai vain OLSa luuseri ikäluokissa?

 5. Ja HauPa Kokkolassa -01 ja -99 ikäluokkien voittoon

 6. Niin, A- ja B-junnujen tapauksessa kannattaa huomata, että joukkueet olivat periaatteessa 8 (tai 6) parhaan joukossa, joka on kovempi saavutus kuin ylipäätään SM-sarjaan nouseminen/säilyminen entisessä systeemissä.

 7. nyt vaan A-nuoretkin pelaajia saamaan treeneihin ja kesän peleihin.Puhuneet että kausi olisi päättymässä tähän,jos muutosta ei tule.Katotaan mitä päättäjät keksivät.

 8. Jani: viime kaudella A taisi olla 2. kevätkierroksella ja 5. syksyllä, joten miten tuo on kovempi saavutus nyt?

 9. Anonymous: “viime kaudella A taisi olla 2. kevätkierroksella ja 5. syksyllä, joten miten tuo on kovempi saavutus nyt?”

  En ottanutkaan mitään kantaa edellisen kauden onnistumiseen. Totesin vain, että SM-sarjaan nousuhan tarkoitti ennen pääsemistä 12 parhaan joukkoon, kun taas nyt olet 8 parhaan joukossa. Kovempi saavutus siis siinä mielessä. Toki voi keskustella siitä olivatko etelä- ja pohjoislohko tasavahvoja, mutta se onkin sitten ihan eri juttu… Joka tapauksessa kovia pelejä sekä A:ssa että B:ssä tulossa koko kesäksi.

 10. Oulussa ja lähikunnissa esim. C/B junioreissa peliaika irtoaa joillekin junnuille vanhempien aktiivisuudella, mitä enemmän vanhempi pyörii valmentajien lähellä tai on mukana näkyvästi, sitä enemmän saa oma junnu peliaikaa. Onko vähäisen peliajan tarkoitus saada hyvä pelaaja lopettamaan/vaihtamaan seuraa? En ole ainoa joka tätä touhua ihmettelee, tätä tapahtuu myös tyttöjalkapallossa Oulussa ja lähikunnissa, ei yksistään pojissa.!

 11. ja taas joku katkera vanhempi itkee…miksei minun poika tai tyttö..voi vi..

 12. voiko tuo olla totta nykypäivänä tässä lajissa

 13. asia on juuri kuten sivusta seuraaja toteaa, valmentajan kaverien lapset pelaa aina ja muut vaihtelevat lopuilla pelipaikoilla.

 14. eikä tämä oulussa muutu oli kyse junnuista tai aikuisista

 15. yhteenveto: kaikki itkee-periaatteen mukaisesti nykypäivänä tässä lajissa Oulussa ja lähikunnissa vanhemmat itkevät peliajasta tytöissä ja pojissa eikä tämä muutu oli kyse junnuista tai aikuisista

 16. Mahtaa talkoo valmennus olla houkuttelevaa puuhaa kun vanhemmat alkaa jo rajoittamaan ketä saa olla kavereina.

 17. Aina on monenlaista toivetta ja tarvetta. Pitäisi pärjätä ja pitäisi kaikkien saada olla mukana. Usein nämä asiat eivät mene yhteen ja keskustelu herää.

 18. eikö tämä kaikki tee hallaa myös joukkueessa? näkeehän pelaajatkin, että tietyt saa pelata enemmän, kuin mihin taito oikeasti riittää

 19. Olempahan vain seuranna tätä keskustelua ja oma varma mielipitteeni lienee, ett vasta täysikäisinä
  peliaikaaan ei vaikuta kuka kenenkin kaveri on. Harmittavaa asiassa,että ne oikeat pellaajat ovat jo lopettaneet touhun ku ovat kyllästyneet suosikkijärjestelmään ja ett ne lellikkipoijat hippaloivat aikuisten sarjoissa;; vain harva jaksaa seurata paskahommaa ja harjoitella ilman peliaikaa vaikka oikeeesti pitäs saada pelata. Mut mut ensin valkun, huoltsikan ja joukkuejohtajan ja heidän kavereiden pojat/tytöt. Älkee unohtako ruskeekielisiä.

 20. Kyllähän oulu varsinkin OLS:in osalta vain näin toimii. Hyvät jätkät tietyissä peleissä vaan jää jalkoihin rehtoreiden ja opettajien poikien jaloissa. Ikävä myönnettävä totuus, hyväveliverkosto toimii. Saapa nähä nyt miten tämä hyväveliverkosto toimii AC:n kanssa. Ovatko rehtorien sekä opettajien pojat ensimmäisenä solmimassa sopimuksia ? Entä vaikuttaako sopimuksiin AC:n taustajoukkoissa toimivien henkilöiden sukulais-suhteet valittaviin junnuihin ? Jos muistan oikein kyseiset kaverit yrittivät muinoin samaa eri seuran väreissä, eli kävellä muiden yli ja vain he ovat oikeassa periaatteella. Saapa nähä, aika näyttää totuuden!

 21. Sepi, ikävää kun puhut ilman nimiä. Eikö riitä että puhut nimimerkin takaa… Laitahan nimiä pöytään ja esimerkkiä, muuten en näe kommenttiasi pitävänä… Jos halajat kannatusta mielipiteidesi taakse tee, nii perustele kommenttisi… Pelkkää ympäripyöreää vuodatusta vain, faktoja pöytään.

 22. kun kattoo acon pelaajalistaa niimpä ei voi muuhun lopputulokseen tulla ku ett varmasti pitää olla kaikin puolin sopiva ja passaava. sama hyyssäys ku junnuaikoina. vain ojala / nurmos on paikkansa ansainnu puhtaasti pelillisetn näyttöjen kautta. ennustan että syksymmällä sopparin tekev’ät RK ja AN, passeleita ku ovat

 23. Tarkoitushakuisesti omassa päässä kehitetyn huuhaa-teorian perusteella tapahtuva alaikäisten nettikiusaaminen ei ole terveen miehen hommaa. Jotain rajaa pitää olla vaikka olisi kuinka kateellinen naapuriseuraa kohtaan.

 24. 23: tuskimpa nää jätkät tosta enään mitään hätkähtää (luultavasti!) Tojo: vois miettii miks pelaajat haluaa opsista takas olssiin.

 25. Varmaankin siksi, että aamulla kun herää, ei tiedä missä joukkueessa, minkävärisellä paidalla ja millä pelipaikalla pelaa. Tai-tei-li-ja-elämää!

 26. 24/25: mistä työ puhutta ?

 27. 22. Anna nyt nimiä niin keskustellaan…

 28. No sitähän myö puhutaan, että Tervarit-Olssi pelaa A-SM:ää punaisella paidalla ja OLS B1 B-SM:ää ja OLS B2 B1-divaria keltaisella paidalla. Materiaalia porukoissa yhteensä on noin 2 joukkueellista, joten tarkasti saa laskea pelaajat eri peleihin, jotta riittää pelaajat joka peliin. Käytännössä sama peluri on voinut pelata viikonloppuna esim A-SM:ää ja B1-divaria.

  Saavatpahan poijjaat pelata, mutta kauanko paikat ja nupit kestää?

 29. Tällä kertaa kuitenkin näyttävät noudattavan pelaajasiirtosääntöjä ja ovat yhtä suurta perhettä säätäessään/siirtäessään pelaajia ACO, A, B, B, C ja C

 30. Olempahan vain seuranna tätä keskustelua ja oma varma mielipitteeeni lienee, että nyt en tiiä kumpi keskustelussa on ongelma. Että kovissa ASM, BSM ja B1-div peleissä ei saa peliaikaa vai se että niissä saa peliaikaa?

 31. seuranna oon ja nanonanon mieltä minäki että sermmonen harrastus olis paras että pelattas harvakseltaan piirin sarjaa ja joutilaimmat sen päälle istumaan miesten joukkueen penkin täytteeksi toiselle puolen suomea eikä rasittus paikat

 32. Epäilen, että nykyinen tilanne ei ole suurella osalle pelaajista nautinto huolimatta runsaasta peliajasta ja haastavista vastustajista. Aika näyttää tuleeko isoja ongelmia ja miten ne ratkaistaan. Ongelma oululaiselle ja suomalaiselle jalkapalloilulle on se, jos tämäkin hyvä 96-ikäluokka onnistutaan tärväämään ahnehtimalla liikaa liian aikaisin.

 33. joo ei nouse oulun ja suomen jalkapallo jos harjotellaan ja pelataan paljon. ottakaa mallia euroopasta ja vähentäkää !!!

 34. nämä ikäluokat on jo menetetty. oulun harjoitteluolosuhteet ovat junnuilla suomen parhaat. taitoharjoittelu pitäisi alkaa jo 6-7 vuotiaana. leikinvarjolla. totisuus pois. valmentajiksi entisiä pelaajia ei isejä tai äiskejä.
  innostaminen on kaiken a ja o. jotta leikkivät pallojen kamssa kotona, koulussa jne

 35. 34. “valmentajiksi entisiä pelaajia ei isejä tai äiskejä”, varmaan parempi tie mutta pitäisi olla myös kykyjä valmentaa pikkujunnuja, miesjoukkueen toimitatavat ei toimi D-junnujen kanssa.

 36. Oulun harjoitteluolosuhteet eivät nyt oikeasti kauhean raposet ole, jo huononevat entisestään uuden Oulun myötä. Tai olosuhteet Heinäpäässä ovat loistavat mutta ei riitä joukkueille aikoja tarpeeksi.

 37. Kyllä kenttiä piisaa, toisenlaista on harjoittelu talvella, mutta ei se muualla sen kummoisempaa ole…

 38. Spekulaatiota OLS 97 sivuilta: ” Ennen viimeistä peliä sarjatilanteemme voisi olla ihan toisenlainen, jos olisimme onnistuneet OuJK:ta (olisi pitänyt), Lynxiä (yksi virhe), Haupa (tulkinta erimielisyys) ja OPS (tulkinta erimielisyys). Meillä olisi 14 pistettä ja olisimme tällä hetkellä toisena (OPS:n ja Tarmon jälkeen). Kaikki epäonnen pelit (tai spekulaatiota aiheuttavat pelit) pelattiin Oulussa. Vieraissa pelit olivat sitten selvempiä, mutta eivät aiheuttaneet spekukaatiota mihinkään suuntaan”

  Seitsemän peliä, yksi voitto ja sarjavoitto silti niin lähellä. Onneksi viimeisestä tuli sentään turpiin 0-7, niin ei tarvi jossitella, miten olisi käynyt jos…;-)

 39. Siinä on kuitenkin se ero että toinen spekuloi tyhjää omalla nimellään. Sinä et.

 40. Mutta onhan tuo totta – jos olisi voittanut enemmän olisi korkeammalla sarjataulukossa…oiva pointti.

 41. 39. “Siinä on kuitenkin se ero että toinen spekuloi tyhjää omalla nimellään. Sinä et.”
  Ei löytynyt tämän spekuloijan allekirjoitusta vaan mistään OLS:n sivuilta, joten siinä taisi vaan suivaantua itse kirjoittaja, toki nimimerkin suojissa.

 42. Besserwisser löytää näkemmä vailka tikusta asiaa.

 43. Mitä ihmettä tapahtui oululaisjunnuille Piirijoukkue Cup:ssa – B-sarjan hännillä?

 44. Taso ei vaan riittä.

 45. Hold your horses, junnujoukkueiden peleissä tulokset heittelevät, eivätkä välttämättä korreloi pelaamisen yleisen tason kanssa. Menestystekijät ovat erit mitä aikuisissa.

 46. Nanonano puhuu asiaa. Katsotaan rauhassa ja annetaan poikien, valmentajien ja seurojen tehdä töitä. Homma on kehittynyt ja nyt on ymmärretty mistä junnuvalmennuksessa on kyse. Piiricupien perusteella on tuomittu aiempiakin ikäluokkia ja nyt niitä poikia on maajoukkueissa ja Oululaiset joukkueet pelaa nuorten SM-sarjoissa. Eilenkin OLS voitti B:ssä SM-sarjakärki TPS:n vieraissa ja ovat mitalin syrjässä kiinni. Ei huono kun taitaa pojat olla lähes koko joukkue vielä alaikäisiä eli vuotta nuorempaa vuosikertaa.

 47. Piirijoukkue-cupissa etsitään yksilöitä maju joukkue ympyröihin.Joukkue menestyksellä ei mitään merkitystä.
  Poikkeuksena 94-ikäluokka,joka sai hopeaa muutama vuosi sitten.Pelaajia silloin mm.Ojala,Nurmos,Siira,Hinkula,Autti.

 48. Ei mitään merkitystä ?

 49. Pitäisikö kuitenkin näitä asioita hoitaa paremmin yleisen uskottavuudenkin kannalta.
  Olisiko tässä uutta alkua…

  http://www.palloliitto.fi/uutiset/99-haavitestitulokset

 50. ja paskat. tottakai joukkueen menestyksellä on merkitystä. ei majukaverit ole katsomassa pelejä sijoilla 10-12, vaan istua nököttävät pelit 1-4 kuin lalla vallen tatit

 51. Taitaa olla tämä olssin valmentaja oikea satusetä kun kirjoittelee noin hienoja ottelurapoja. Totuus on että olssin 97 joukkue pelasi aivan väärää sarjaa tuolla pelaaja materiaalilla. Ensin osallistutaan vanhempaan ikäryhmän sarjaan ja sitten itketään kun vastustajan pelaajat ovat vuotta ja jopa kahta vuotta vanhempia. Tämä ei kehitä pelaajia yhtään että otetaan joka pelissä kuokkaan ja yritetäään pelata niin että hävitään mahdollisemman vähän. Nyt se näkyy Pahlmannissa että kun tulee oman ikäryhmän huiput vastaan niin ei minkäänlaista mahdollisuutta kun omaa peliä ei ole viety/kehitetty eteenpäin……osataan vain puolustaa ja sekin välttävästi. Kiitos valmentaja!!!

 52. Onhan se surullista, että tulos oli mikä oli Pahlmanissa. Huolestuttavampaa kuin sijoitus(16.) on kuitenkin se, että alueen ykkösjoukkue on noin paljon jäljessä kärkeä. Maaliero 2-18, 6 tappiota ja neljää parasta joukkuetta ei edes kohdattu. Valmennuksella on myös varmasti peiliin katsomisen paikka.

 53. Missä ottelurapot viipyy?

 54. Tuskin tulee edes. On nimittäin nähty ennenkin, ettei täysin perseelleen menneiden esitysten jälkeen raporttia näy.

  Muistetaanhan sitten tällä palstalla, että pojat ovat varmasti tehneet parhaansa sekä turnauksessa että treeneissä. On turha syytellä poikia. Varmasti liikunnallisesti lahjakkaita nuoria, ja oikealla valmennuksella olisivat nykyään parempia. Seuralla ja joukkueella peiliinkatsomisen paikka? Eikä syytellä myöskään pelkästään nykyisiä valmentajia. Uskoisin että hekin tekevät parhaansa. Tämän päivän taso juontaa juurensa vuosien taakse. Nyt vain erot alkavat näkyä.

 55. Turha lyödä lyötyä.

  Lahjakkaat hajallaan eri joukkueissa Oulun seudullakin – väestöpohja ei riitä tähän enää tuossa iässä.

 56. Jep. Nimettömänä kritisointi on kovin helppoa mutta alhaista. Muistettakoon että ko. joukkue oli AINOA Pohjois-Suomesta lopputurnaukseen selvinnyt.

 57. Ja tämä yksi anonyymi sitten jaksaa jauhaa nimettömänä kirjoittamisesta ,-)
  helppoahan sinun on kun kaikki sinut jo tunnistaa.

 58. Rapoja odotellessa …. vai veikö “menestys” sormet ?

 59. Sivuilla jo otsikot valmiina:

  27.07.2012 11:15 TPS – OLS C-15 (97)
  27.07.2012 16:15 JJK – OLS C-15 (97)
  28.07.2012 11:15 OLS C-15 (97) – VJS
  28.07.2012 17:15 OLS C-15 (97) – Ylempiloppusarja 1.peli
  29.07.2012 10:15 OLS C-15 (97) – Ylempiloppusarja 2.peli
  29.07.2012 16:00 OLS C-15 (97) – LOPPUOTTELU

 60. Nyt alkaa jo huolestuttaan – Premier myös kontattu ja nyt piti olla se piirin kovin joukkue vuosiin antamassa näyttöjä. Ideoita?

 61. Joukkue, joukkue, joukkue, joukkue, joukkue… sanonko vielä kerran joukkue. Junioripelejä lähteltä seuraavana, usein paras joukkue voittaa, mutta lahjakkaimmat yksilöt eivät. Käykää katsomassa pelejä, ja vertailtaa pelaajia toisiinsa. Tulokset hämäävät. Joukkueessa saattaa olla 5 huippulahjakasta yksilöä, mutta muut pelaajat surkeita. En tarkoita sanomisillani mitään edellämainituista joukkueista, en joukkueita ja niiden yksilöitä kovin hyvin tunne.

 62. Mitä on tapahtunut OLS: B:lle. Viimeiset seitsemän peliä tuottaneet vain kaksi tasuripistettä ja tänään jo 5:s tappio putkeen. Alkukaudella loistavaa peliä, mutta nyt ihan yössä.

 63. Kuvastaa kaiken kyseisestä seurasta

 64. Ols B taas tappio Kups-ols 5-1.. Mikä mättää ?

 65. Sellainen joukkue kun valmentajakin on;)

 66. No eikö iso R oo saanut potku B hommista !

 67. Eiköhän siellä YY hämmennä!

 68. Suurin vika joukkueen taustoissa, mutta ongelmia ovat varmasti tuottaneet myös syksyn kentät. Olssin peli kun perustuu tuohon neljän metrin pikkusyöttöön niin vaikeuksia tulee muhkuraisilla syysnurmilla.

  Lisäksi vastustajat oppineet varmasti pelaamaan tuota “pelifilosofiaa” vastaan.

 69. höpö.höpö.Ongelmat ovat aivan muualla.

 70. Kerro toki kun tiedät. Kaikkia varmasti kiinnostaa.

 71. Vuotta muita nuorempi joukkue, joista osa pelaa jo ASM-sarjaa, loukkaantumiset, pitkä ja matkustamisesta raskas sarja. Silti hyvin klaaranneet molemmissa ässämmissä. Kehittäviä pelejä ja kokemusta on varmasti tullut..Hatunnosto kaikille.

 72. ei sen nuorempi joukkue kuin muillakaan, mutta selityshän tuokin on

 73. Pari vuotta sitten Tervarit saivat hopeaa B-nuorissa.Joukkueessa yli puolet avauksen miehistä nuorempia B-junnareita.

 74. Jos B:ssä on puolet nuorempaa ikäluokkaa, keskiarvo on 16,5 v.
  KuPS-peleissä pelanneiden keskimääräiset iät syntymävuosien mukaan:
  BSM (U17): 15,8 v.
  ASM (U19): 17,0 v. eli keskimäärin b-jun.joukkue.

 75. Syntymävuosien keskiarvoa on pienestä porukasta turha laskeskella, jos ei halua tietoisesti harhauttaa. Pitää laskea oikeiden ikien keskiarvo. Ja jos pelaajien syntymäajat ovat tasaisesti jakaantuneet -95 ja -96 vuosille, niin tässä vaiheessa vuotta keskimääräinen ikä on jo 16v 9kk.

 76. Kommentti 73. puhui nuoremmista B-junnareista eli jakoi B-ikäiset kahteen syntymävuoden perusteella. Syntymävuosi on suomalaisessa jalkapallossa vakiintunut ja kaikkien tunnistama tapa ilmaista pelaajan ikä.

  Kommentti 74. laski keskiarvot muuttamalla syntymävuodet ikävuosiksi. Näin saatiin keskusteluun asiallinen numeerinen vertailu suhteutettuna A- ja B-juniorisarjojen numeroilla ilmaistuihin muotoihin U19 ja U17.

  Todellista ikää ei syntymävuodestakaan laskettuna saada, koska esim. syntymävuoden mukaan kaikki 95-syntyneet ovat jo nyt 17-vuotiaita, vaikka olisivatkin loppuvuodesta syntyneitä ja todellisuudessa vielä 16. Kommentti 74:n esittämät keskiarvot 15,8 vuotta ja 17,0 vuotta kuvaavat mitkä tulevat olemaan pelaajien ikäkeskiarvot tämän vuoden viimeinen päivä, ja ovat juuri tällä hetkellä vielä liian korkeat. Netistä löytyy vain syntymävuodet, mikä estää tarkemman laskemisen. Toki turhaa työtä taitaisi olla, sillä asiaa se ei tässä muuttaisi miksikään.

 77. Eihän tuo Ols B riitä edes B:n II-divarissa.

Kommentoi