Lehtitarjoukset

Janne Hietanen sittenkin AC Ouluun

02.03.2010 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

Janne Hietanen on solminut kaksi kautta kattavan sopimuksen AC Oulun kanssa. Hietanen on kaivattu paluumuuttaja ja tuo puolustuslinjaan lisää vahvuutta. Hietanen kävi vielä viikonloppuna pelaamassa yhden ottelun HJK:n paidassa sen pelatessa 1-1 tasapelin Interin kanssa. Uutinen Hietasen paluusta kotikaupunkiin otetaan vastaan riemunkiljahduksin. Hietasen mukaantulon myötä AC Oulun alakerta näyttää nyt riittävän vahvalta liigamittelöihin. Rovaniemeläinen Mika Hänninen tulee puolestaan seuran testiin kevätloman jälkeen, joten myös laituri/keskikenttäosasto saattaa siis saada vahvistusta.

Viimeksi kaudella 2007 AC Oulussa pelannut Hietanen on edustanut kahden viime vuoden aikana ranskalaista Troyesia sekä Belgian pääsarjan KSV Roeselarea, jonka kanssa puolustaja purki sopimuksensa helmikuun alussa.

Viimeisten viikkojen aikana Hietanen on kartoittanut eri vaihtoehtoja niin Suomesta kuin ulkomailtakin, mutta allekirjoitti lopulta tiistaina sopimuksen kotikaupunkinsa joukkueen kanssa.

– On hienoa tulla takaisin. Minulla oli koko ajan mielessä, että AC Oulu on ykkösvaihtoehtoni, jos Suomeen palaan. Vähän aikaa kesti neuvottelujen kanssa, mutta lopulta asiat selkenivät ja löysimme yhteisymmärryksen seuran kanssa, Hietanen kertoo.

Uransa aikana useissa eri seuroissa ja maissa pelannut 31-vuotias Hietanen palasi Ouluun koko perhe mukanaan.

– Kyllä tässä on nyt ajatuksena päästä asettumaan pysyvämmin. Minulla on kova nälkä päästä harjoittelemaan sekä pelaamaan ja fyysisesti olen hyvässä kunnossa. Hyvällä mielellä aletaan nyt valmistautumaan kauteen, joka on seuralle erittäin tärkeä, 16 A-maaottelun mies toteaa.

Kaudella 2007 Hietanen kantoi AC Oulun kapteenin nauhaa ja hänet valittiin muun muassa liigapelaajien toimesta sarjan toiseksi parhaaksi puolustajaksi. Päävalmentaja Juha Malinen ottaakin tuoreen vahvistuksen ilomielin vastaan.

– Saamme joukkueeseen kaivatun paluumuuttajan tuomaan oululaista osaamista ja kovan määrän taistelutahtoa. Lisäksi Jannen kokemuksesta on varmasti meille paljon hyötyä matkan varrella. Etsimme pelaajaa, joka pystyy hoitamaan useampaa tonttia puolustuspäässä ja Janne on juuri sellainen pelaaja. Se osa-alue meillä on nyt siis kunnossa, Malinen sanoo.

Hietanen liittyi AC Oulun vahvuuteen heti tiistaiaamuna.

Mika Hänninen AC Oulun testiin

Hietasen lisäksi AC Oulun harjoituksiin liittyy maaliskuun puolivälissä 25-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja Mika Hänninen.

Rovaniemeltä lähtöisin oleva Hänninen on tuttu mies liigaympyröistä, sillä hänellä on tilillään kaikkiaan 70 ottelua Veikkausliigassa. Hänninen on edustanut pääsarjassa RoPS:aa, HJK:ta, FC KooTeePeetä sekä viimeksi FC Lahtea kaudella 2008.

Hännisen viime kauden pilasi polven eturistisidevamma, joka piti pelaajan leikkauksen jälkeen sairastuvalla koko sarjakauden ajan. Parhaillaan Hänninen kuntouttaa jalkaansa Rovaniemellä ja saapuu kymmenen päivän ajaksi AC Oulun harjoituksiin joukkueen kevätloman jälkeen.

– Tiedot Rovaniemeltä kertovat, että mies alkaa olla hiljalleen iskussa. Pohjoissuomalaisena runsaasti liigakokemusta omaavana pelaajana hän olisi hyvä lisä joukkueeseen. Tarvitsemme laidalle sekä keskiakselille yhden lisäpelaajan, ja kunnossa ollessaan Mika istuisi hyvin tähän rooliin, Malinen kertoo.

Alla vielä hietsuhehkutusta internetin syövereistä:

Janne Hietanen from Jarvis Cocker on Vimeo.

9 kommentit
Kommentoi »

 1. Vaikkei Hietsun koettu tuovan mitään lisäarvoa HJK:n puolustukseen, niin siitä huolimatta hän on vahvistus AC Oululle. Pelillinen arvo on viime visiittiin nähden huomattavasti pienempi, sillä eihän Janne muutaman penkillä istutun/loukkaantuneena olleen kauden jälkeen enää ole mikään tähtistatuksen pelaajan liigassa, jos sellaista on koskaan ollutkaan. Suhteellisen virhealtis peruspakki, joka taistelee avauksen paikasta. Tämän “kuningasleijonan” kohdalla hypen ja todellisuuden välinen ero on ymmärrettävästi valtava ja eiköhän se totuus paljastu jahka kausi pääsee reservicupin jälkeen virallisesti käyntiin.

  Paska homma Meriläiselle.

 2. Mistä johtuu, että useaan kertaan joko “purki sopimuksen kesken” tai “ei ole valmentajan suosiossa” ulkomailla? Voiko olla niin huno tuuri, että aina sattuu joukkueeseen hankala valmentaja vai olisiko pelaajassakin vikaa..

 3. eiköhän niissä pelitaidoissa…

 4. Outoa kommentointia täällä. Miten tällaiset nimimerkit ylipäätään eksyy kommentoimaan jalkapallosivustolle vaikka ei ole mitään sanomista. Tuskin laji-ihmisiä.

 5. No, noin 30 vuotta aktiivisesti mukana oululaisessa futiksessa

 6. Hietsun paluu on parasta mitä AC Oululle on tapahtunut sitten Malisen ja Nuren paluun!

  Pena, Hietsu, Hurme, Nure, Malinen..alkaa olla hienoja oululaisia futisammattilaisia joukkueessa! Kausi saisi jo alkaa…

 7. höpö löpö. ruskehtaa…
  ac:n nuorten vahvistusten tuleva peliaika sen kun lyhentyy.
  farmi kaljapitäjässä torniossa.
  voi hevonp..

 8. ei nykyistä päävalmentajaa kiinnosta nuorten kehittäminen, menestystä on saatava että pääsee itse jatkossakin televisioon

 9. Näin on mäkkäri eiku näkkäri.

Kommentoi